COM ÉS LA TERRA PER DINS?

Després d’investigar sobre el fum i el foc i haver experimentat fent servir el mètode científic els Tapiros i Tapires hem decidit tornar al nostre mapa conceptual de ruta del projecte i repassar tot allò que ens havíem preguntat i teníem pendent. 

De tots els reptes i preguntes, per on hem decidit que volem seguir és per investigar d’on surt la lava i tot el que explusen els volcans i per tant, hem decidit que tenim ganes de tirar endavant la maqueta del planeta Terra, on es vegi des del centre fins a la part més externa. 

Però… per fer aquesta maqueta abans ens cal investigar, perquè… sabem com és la Terra per dins?

Aquesta setmana, i abans d’investigar a casa i a l’escola ens l’hem imaginat i han sortit unes idees ben interessants i uns dibuixos que ho il·lustren ben especials:

Alguns pensen que hi ha capes i que com més endins, aquestes capes són més calentes; altres pensen que hi ha mitja Terra de foc i l’altra meitat de gel. També ha sortit la idea que al nucli hi ha un motor que la fa girar. Però n’hi ha hagut uns quants que tenien una idea molt clara i que han coincidit: si ara sabem que perquè hi hagi foc hi ha d’haver oxigen, com que dins la Terra hi ha foc, també hi ha d’haver molt oxigen.

La setmana que ve investigarem per veure si anem ben encaminats i encaminades.