El triomf de la curiositat infinita… Leonardome

Dins el marc de la Segona setmana de la robòtica, i de manera paral·lela, els nens i nenes de primària han pogut experimentar amb “Leonardome”, un recurs lúdic educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo da Vinci. Leonardome de fet parteix de dos noms propis: el genial i polifacètic Leonardo da Vinci i l’artista contemporani Rinus Roelofs.

Poques presentacions necessita Leonardo da Vinci, homo universalis i arquetip del Renaixement. Leonardo va ser un apassionat de l’observació de la natura i l’experimentació directa: la gran curiositat que sentia pel món es van convertir en el motor de la seva vida i obra… el triomf de la curiositat infinita. Actualment es conserven més de sis mil pàgines dels seus quaderns, que recullen investigacions sobre nombroses disciplines. Algunes de les anotacions anticipen desenvolupaments de la ciència moderna, en especial en l’àmbit de les màquines i les obres d’enginyeria.

 

A partir de diferents patrons geomètrics -presents al Codex Atlanticus (recopilació de documents de Leonardo Da Vinci)- Leonardome consisteix a interactuar, jugar i aprendre a partir d’una de les seves idees: les cúpules autosostenibles. A partir de peces de fusta dissenyades especialment, es poden construir estructures d’uns 4 metres de diàmetre sense cap element d’unió.

Un repte original i divertit que permet treballar a l’aula àrees de coneixement com la geometria, la història, l’art, la tecnologia i l’arquitectura per a diferents nivells educatius (des d’infantil fins a secundària). I és també una genial activitat col·laborativa.

Podeu saber més coses interessants sobre aquest recurs a: L’origen