AMB QUINS ELEMENTS PODEM SIMULAR UNA ERUPCIÓ VOLCÀNICA?

Després de preparar bé l’experiment, aquesta setmana ENS HEM POSAT EL BARRET DE CIENTÍFICS! 

Durant dos dies hem gaudit molt provant i comprovant les nostres hipòtesis. Hem descobert que algunes fórmules que creiem assegurades no erupcionaven com esperàvem i d’altres que creiem impossibles, ho han fet de forma espectacular… La veritat és que ens hem emocionat molt experimentant!

Tot fent i remenant hem anat posant paraules al que succeïa. Els resultats de les primeres hipòtesis han anat modificant les següents. Els arguments, d’entrada inexistents, han començat a aflorar a l’aula. Els Cossmans hem començat a entendre les reaccions dels diferents elements, a posar paraules cada vegada més tècniques per explicar el que estava passant, a afilar més prim en la combinació de productes… Autèntics científics en ple rendiment!

Un cop acabats els experiments, hem hagut d’analitzar els resultats. Hem necessitat observar atentament el que havíem fet per poder extreure unes bones conclusions. L’objectiu d’aquest primer anàlisis de resultats ha estat intentar trobar semblances i coincidències entre les reaccions que havien erupcionat i descobrir amb quins dos elements podem simular erupcions volcàniques, és a dir, ser més concrets en l’elecció d’elements. D’aquesta manera, donàvem l’oportunitat a dos companys que no havien pogut gaudir de la primera jornada científica de participar i gaudir dels experiments.

Així doncs, en grups petits, hem analitzat les dades i hem elaborat una nova hipòtesis, aquesta vegada només amb la combinació de dos elements, una hipòtesis que, evidentment, hem hagut de justificar i argumentar. Posteriorment, les hem comprovat.

Ara toca tornar a analitzar els resultats i extreure les conclusions pertinents. A hores d’ara paraules com àcid i gas ja formen part del nostre vocabulari, només necessitem endreçar-les i col·locar-les com toca en les nostres argumentacions. La pròxima setmana ens hi posem!

Famílies no us perdeu les fotos de les nostres jornades científiques! Les trobareu a la carpeta compartida dels SAM COSSMAN a dins de REPTES DEL PROJECTE!