NOTÍCIES DE VOLCANS

Avui arribem a la classe i trobem tot de papers a terra. Ens serveixen per encetar una conversa… Què són aquests papers? No són trossos de contes, perquè els contes tenen dibuixos, semblen més aviat, pàgines d’algun llibre que expliquen alguna cosa… Però mireu, mireu aquí a dalt… aquí hi posa la data… Sí! en aquest també…

I a tots parla de coses que passen, com volcans, un senyor que ha tingut un accident, el temps que fa… Això surt als diaris, no als llibres. Són NOTÍCIES!

Ens posem per grups… tenim una tasca: discriminar quines notícies parlen de volcans i quines no, les classificarem doncs, en dos grups. Fem servir diferents estratègies: mirem les fotos, llegim els titulars, busquem paraules entre el text… totes són vàlides o ens ajuden per a identificar quines parlen de volcans i quines no.

Mentre fem aquesta feina, ens adonem que surten molts noms de volcans que ens són coneguts i decidim baixar a l’exposició que hem fet tots els mitjans (durant les vacances) sobre volcans. Allà podem identificar alguns dels volcans dels quals parlen les notícies que estem classificant.