Fotos i crònica. Excursió al Bosc de la Marquesa

El passat diumenge 13 de març va posar les millors condicions meteorològiques perquè més de cinquanta persones entre grans i menuts visitéssim un dels tresors amagats a prop de casa. Un trajecte circular de vora cinc quilòmetres (no arriba a tres hores incloent-hi parades) ens va passejar per dins del Bosc de la Marquesa, resseguint les marques d’un GR.

Des de la Torre de la Punta de la Mora, l’excursió va estar una magnífica combinació d’elements que oferien integració i contrast alhora: sorra i terra, roques i aigua, llum claríssima i arbreda frondosa. Bona part de la caminada semblava recórrer la mateixa línia on l’ampla claror dels tallats s’enllaçava amb pineda exhuberant. Ziga-zagues al voltant d’aquesta línia imaginària, ens van permetre gaudir de magnífiques vistes i de tunels d’arbres, de camins acanalats i amples planes cobertes de pins, i de ruïnes rectangulars de pedrera entre sorra i onades.

Els nens van poder gaudir d’aquesta diversitat al llarg d’un camí planer, cosa que permetia llibertat de moviment i variació de joc i relacions en gairebé tot el trajecte, gràcies a la combinació de seguretat i canvi d’estímuls. Es van poder moure bastant a la seva per a jugar amb branques, aigua, sorra, pedres i cançons de menjador amb coreografia inclosa.

A la fi de la jornada, la gran majoria d’assistents ens vam servir d’entrepans i carmanyoles a un parc arrecerat de la brisa de mar. El bon estar i la hipnosi que el parc va exercir sobre la canalla, va allargar la sobretaula fins la deixadesa. Quan els senyals es van manifestar, tots vam pujar als cotxes amb dues sentors entremesclades al nas: la de la mar punyent i la flonja sentor a pinassa.

I com sempre, aquí us deixem el recull de fotos!!!