La música que sona a Les Aigües

Ens agrada que la música estigui present en la vida de l’escola, l’escoltem quan entrem i quan sortim i ens agrada compartir-la amb tothom. En aquesta pàgina anirem afegint les cançons que escoltarem durant tot el curs. Podeu tornar a escoltar les que hem anat proposant durant cursos anteriors a #MúsicaLesAigües

Si teniu propostes musicals que us agradaria que sonessin per la megafonia de l’escola ens les podeu fer arribar en aquesta bústia. Les anirem seleccionant i les podrem escoltar totes.

Música de la setmana:

La setmana del 29 d’abril escoltarem Stand by me de Ben E. King, Els teus ulls d’Alfred Garcia i Smooth criminal de Michael Jackson.

Stand by me ens la demana el Javi, el pare de la Cèlia de 2n ja que és una cançó que arriba al cor. Creu que avui dia és necessari deixar-se portar pel cor, l’òrgan més pur.

Els teus ulls és una proposta de la Paula d’I5. L’han descobert fa poc i la volen compartir amb l’escola.

Smooth criminal és una selecció de la Gemma, la mare de la Gal·la d’I5. A la Gal·la li encanta Michael Jackson i a la seva mare li encanta que li encanti.

La setmana del 22 al 26 d’abril escoltarem música de Sant Jordi fins dimarts  A partir de dimecres escoltarem música de la Bastonada que celebrarem el 26 d’abril al matí amb els grups de 3r i 4t al Parc Pompeu Fabra i de La Clika amb els grups de 2n al Teatre Auditori de Cardedeu per anar-nos animant per els dues actuacions de divendres.

De Sant Jordi escoltarem: Sant Jordi vine aviat del Pot Petit, 23 d’abril, la nova cançó de Sant Jordi de Mia Fuentes i Joan Blau, La llegenda de Sant Jordi d’Ambauka, Sant Jordi el cavaller de País de Xauxa, Sant Jordi no tenia cap soldat de Som Mainada, Sant Jordi i el drac malcarat de Rikus, Sant Jordi era el seu nom de Noè Rivas i Un drac fertoge de Jordi Tonietti.

 

De les músiques del ball de bastons escoltarem: L’ametller, Falàdrim, L’ermita, La cosidoreta i El ball distret.

De La Clika escoltarem: La ClikaBona nitHas de ser tu mateixSomniColorsJove i alegreCapitàUn món més realJo vull jugarNo el deixis sol Els amics.

La setmana del 15 al 19 d’abril escoltarem música colombiana emmarcada dins del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

Les famílies colombianes de l’escola han fet aquesta selecció de cançons: La rebelión de Joe ArroyoPescador de Totó la MomposinaLa pantera mambo de l’Orquesta 33La tierra del olvido de Carlos VivesLa Bicicleta de Shakira i Carlos Vives, La invitación de Jorge Celedón i Jimmy Zambrano i Lo que te sobre de Willy García.

La setmana del 8 d’abril escoltarem música del Pot Petit.

Aprofitem aquests dies que els grups d’I4 i d’I5 aniran al TAC a veure l’espectacle El lleó vergonyós per ambientar-nos tota l’escola. Hi afegirem també la proposta que ens fa la família de l’Elna d’I5 B: Els animals de la sabana, ja que és una cançó que els encanta i que han escoltat molt a l’escola amb el projecte d’I5 dels animals de la sabana que van treballar al març. També hi afegirem altres cançons del grup com: Soc un mico, El drac Rac, El jardí, Viatjant per tot el món i La gallina Tica.

La setmana del 2 d’abril escoltarem música de Xiula.

Iniciem el mes d’abril i el tercer trimestre amb la proposta del Joel de 4t que ens proposa unes cançons del grup Xiula que posen lletres divertides i amb molt de ritme a situacions familiars quotidianes com el contagi de polls, l’ús de pantalles, els mocs i moltes d’altres. El Joel ha escollit: Polls, Pantalles, Anem de festival i Mocs.

La setmana del 18 de març escoltarem música de Malàisia, emmarcada dins del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

El Juan Fernández, pare de l’escola que treballa entre Kuala Lumpur i Cardedeu, ens ha fet la següent selecció de cançons: la popular Malay jungle, Terus Hidup (Segueix vivint) i Setia Menanti (Esperant fidelment) d’Adzirin Adzhar i Sedetik Lebih (Un segon més) i Andainya Tadkir (Suposadament el destí) d’Anuar Zain. 

La setmana de l’11 de març escoltarem música italiana.

Del 10 al 16 de març una representació d’alumnes de 6è participarà a la mobititat Erasmus+ a les escoles de Sermoneta Scalo i de Norma (Itàlia). Per això hem demanat al Davide, al Vito i a la Francesca, representants de les tres famílies italianes de l’escola, que ens fessin una selecció de música i aquí en teniu el resultat: Casa mia de Ghali, Pianeti d’Ultimo, Senza una donna de Zucchero & Paul Young, Makumba de Noemi & Carl Brave, Felicità d’Al Bano & Romina Power, Tropicana de Boomdabash & Annalisa, Brividi de Marco Mengoni & Mahmood, Ma il cielo è sempre più blu de Rino Gaetano i Maledatta primavera de Sangiovanni.

La setmana del #8M escoltarem cançons que parlen de reivincicions feministes. Ho farem amb 8 de març de Mariona Escoda, Som com la Lluna del Cor Dona Veu, I tu, sols tu del Diluvi, Femme africaine de Star fémenine band, Ay mamá de Rigoberta Bandini, Hay algo em mi de Míriam Rodríguez i Respect d’Aretha Franklin.

La setmana del 26 de febrer escoltarem música del Perú, emmarcada dins del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

La Mónica i la Karina, mares de l’escola,  han fet una selecció de música peruana: dues cançons de Pedro Suárez-Vértiz, el rocker que ens va deixar de manera sobtada a finals de desembre de 2023 com Cuéntame i Cuando pienses en volver;  Hoy de Gian Marco, la versió de El cóndor pasa i Matsumi de Leo Rojas i Enamorada de mi país d’Eva Ayllon.

La setmana del 19 de febrer escoltarem Bomba de fum i La platja de The Tyets, Somos dos de Pablo Alborán i Ramenez la cupe à la maison de Vegedream.

Bomba de fum del popular grup del Maresme ens la proposa la Isona de 6è perquè The Tyets li agraden molt i aquesta és una de les seves cançons menys conegudes. Del mateix grup i amb col·laboració amb Stay Homas; la Laia i el Pau de 1r ens proposen La platja, una cançó que els agrada molt.

Somos dos ens la proposa la Raquel, la mare de la Maeva de 3r; perquè a casa els agrada molt i els recorda la pel·lícula Elemental i els valors que s’hi reflecteixen.

Ramenez la cupe à la maison és una proposta del Jan de 6è, una cançó que troba molt divertida. Aquí veiem una de les cançons més conegudes de Vegedream, el raper francès d’origen ivorià.

Setmana del 13 de febrer: 

Començarem el dimarts amb L’himne olímpic per ambientar la rua de Carnaval inspirada en els jocs olímpics.

El dimecres i dijous escoltarem la cançó de l’enterrament de la sardina de Dusminguet.

El primer divendres de quaresma escoltarem la popular Vella Quaresma.

Setmana del 5 de febrer: aquests dies escoltarem músiques de Carnaval: entre moltes d’altres escoltarem Ara arriba el Carnestoltes (popular), El Carnaval ja és aquí de Rikus, Carnestoltes del Pot Petit . El Dijous Gras escoltarem la cançó del Dijous Llarder.

Setmana del 29 de gener, la primera part de la setmana escoltarem músiques per commemorar el 30 de gener, Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Enguany centrarem la música en cançons dedicades a la pau entre Palestina i Israel. Són músiques que ja fa anys  que estan creades, però que malauradament al 2024 encara són ben vigents: Shir LaShalom (cançó de pau) que des de 2013 ja reivindica la pau la zona, Step for peace, una composició de 2010 que van fer un grup d’adolescents palestins i israelians units per demanar la pau i Peace on Earth de Moises Batista que s’ha convertit en una pregària de pau des que es va reactivar el conflicte l’octubre de 2023.

La segona part de la setmana escoltarem la música del Ball de Gitanes de Cardedeu que sonarà a la Plaça Ramon Macip el 4 de febrer. Enguany amb la consolidació de les Gitanetes, on ballaran alumnes de l’escola. Escoltarem algunes de les peces musicals que sonaran a la ballada: Entrada de Gitanes de Cardedeu i La jota dels nuvis, de Cesc Alexandri; el Ball Pla de Toni Oró i les tradicionals Entrada de ballCatxutxa Xotis. Enguany també escoltarem la popular El tio fesco amb la qual debutaran a plaça les gitanetes.

La setmana del 22 de gener escoltarem tres peticions diferents: Feliz de Fanny Lu, Live while we are young i Story of my life de One Direction i Serà perquè t’estimo de Buhos.

Feliz en la proposa l’Esther Puig, la mare de la Sara d’I5 i la Nora de 3r. És una cançó que van descobrir l’estiu passat i en recorda la importància de ser feliços. Els encanta a tota la família. Esperen que la gaudim i que entrem i sortim ballant de l’escola. 

Live while we are young és una elecció de l’Emma Monroy de 5è i Story of my live de l’Amaia de 6è. A Totes dues els agrada One Direction i la música en anglès i volen compartir les cançons amb l’escola.

La versió de Buhos del clàssic italià Sarà perché ti amo de Richi e poveri l’han proposat la Ivet i la Isona de 6è. És una versió que els encanta i volen que la conegui tota l’escola.

La setmana del 15 al 19 de gener escoltarem música mexicana emmarcada dins del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

Les dues famílies amb origen mexicà de l’escola han fet aquesta tria de cançons: El presente de Julieta Venegas, la versió de Cielito lindo de Carlos RiveraLa Bikina de Luís Miguel i la versió de Huapango de José Pablo Moncayo dirigida per Alondra de la Parra. També escoltarem el pop Hasta la raiz de Natalia Lafourcade i Mono Blanco, un grup que recupera el son jarocho amb la cançó El pájaro carpintero. 

El 8 de gener estrenarem l’any 2024 a l’escola amb la il·lusió de veure què ens han deixat els Reis d’Orient, per això escoltarem cançons seves: la popular Els Reis de l’Orient, La llum del fanalet de País de Xauxa i Un camell d’Orient de Manel.

La resta de la setmana escoltarem Take me to churh de l’irlandès Hozier, ens la proposa la Laura de 6è A ja que és una cançó que li encanta i la vol compartir.

La setmana del 18 de desembre, abans d’anar de viure les festes de Nadal, escoltarem novetats de nadales que s’han creat aquest 2023.

Escoltarem Un somriure innocent de Jordi Ninus, pare  de l’escola, que desitja que cap infant es quedi sense joguina la nit de Reis, Queda’t més que han creat les germanes Meritxell i Judit Nedderman, Per nosaltres i els de dalt de Joan Dausà que parla de els relacions humanes, Magic Trunk on Marru intenta explicar la màgia del tió a les persones de cultura anglosaxona que no han viscut mai una experiència nadalenca com aquesta, La millor època de l’any que han gravat The Tyets després dels èxits d’enguany. Acabarem amb la versió de 2023 de  Rockin’ arround the Christmas tree, la cançó que ha desbancat All I want for Christmas is you com a nadala del món més escoltada. Seleccionem la versió que Brenda Lee ha editat als seus 78 anys després d’enregistrar la primera versió el 1958, quan en tenia 13.

La setmana del 4 de desembre escoltarem el disc de la Marató 2023.

Aquest cap de setmana l’hem adquirit i l’escoltarem fins el dia 15 de desembre, data que farem la Fira de la Marató de l’escola. Enguany hi participen un total de 68 artistes integrats en 33 formacions o solistes i fins a 600 professionals de la música han fet possible les 19 cançons que inclou el disc, una edició que és, possiblement, la més diferent que s’ha fet mai, tant per la personalitat dels artistes com pels gèneres musicals que s’hi inclouen. Hi ha una important presència de veus joves i sons urbans i la meitat de les cançons són d’artistes catalans d’èxit al nostre país i amb molta repercussió a l’estat espanyol. Aquí us oferim un tastet dels videoclips dels 19 temes  inclosos en aquesta edició del disc.

El 30 de novembre i l’1 de desembre escoltarem cançons de la Taïs Oriol.

Ens anirem ambientant amb la seva música fins que divendres 1 arribi el seu concert en família El peix irisat i altres contes que ha organitzat la Biblioteca Les Aigües. Escoltarem: TransformacionsSom exploradors, La muntanya i Remuntant el riu.

Setmana del 27 de novembre: escoltem cançons de Yolo Aventuras.

Ens les proposa la Sofia de 4t A i ha triat Si el mundo se acaba, Por un beso, Incondicional i La canción de Nando y Panda perquè són cançons que li agraden i les vol compartir amb l’escola.

Setmana del 20 de novembre: escoltem música de protesta per aturar el genocidi a Gaza.

A proposta de la Farah, mare de l’Ahmad d’I5 escoltem Dammi Falastini (La meva sang és palestina) de Mohamed Assaf. Com a escola hi afegim Song for Palestine 2023  de Rajawi Filistini i Haza Salam.

Setmana del 13 de novembre: escoltem música del Senegal, el país d’aquest mes del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

L’Aissatou de 4t i la seva mare han fet una selecció de música senegalesa en wòlof: Bukki yi plus de Youssou N’dourReuguine Tass de  Wally SeckYeuk Yeuk i Téré doudou de Viviane ChididSweet game de Bass Thioung  i Tajabone d’Ismaël Lô.

Setmana del 6 de novembre: escoltem Baba Yetu de Cristopher Tin.

La proposta és de l’Alba de 1r A ja que és una cançó que li agrada. És la primera BSO d’un vídeojoc a qui se li va concedir un premi Grammy el 2011. És una versió del Pare Nostre en llengua suahili que Cristopher Tin va compondre el 2005. És un compositor de bandes sonores de Califòrinia, fill d’immigrants de Hong Kong.

Setmana del 30 d’octubre: escoltarem músiques de la Castanyada i caretes d’animacions infantils que va cantar Jordi Vila.

La primera part de la setmana escoltarem escoltarem Flor de tardor de Marcel i Júlia.

Aquesta setmana de la castanyada, on la tardor agafa protagonisme, volem escoltar aquesta flor de tardor que és una oda a la maternitat i a la senzillesa d’estimar-se. També escoltarem La rumba de les castanyes del Pot Petit i les versions populars de  La Castanyera i del Marrameu Torracastanyes.  

A partir de dijous farem un homenatge a Jordi Vila que ens deixava a quest cap de setmana. Va ser una persona que va posar la veu a les bandes sonores d’animacions infantils i qui va doblar al català molts personatges que van marcar una generació i que encara perduren. Escoltarem la seva veu en les caretes de portada de sèries com L’Inspector Gadget, Bola de Drac o Les fabuloses tortugues Ninja.

Setmana del 23 d’octubre: escoltarem Pets i La mirada estràbica de Xiula.

Aquest cop les propostes ens arriben de la família de l’Àfrica d’I5. La cançó dels pets s’ha convertit en un himne a casa seva cada cop que… I si riem amb la cançó dels pets, aprofitem per reflexionar i parlar d’abraçar les realitats amb la mirada estràbica que compta amb Clara Peya al piano. La lletra ens emociona a cada frase.

La mirada estràbica és una cançó que reflecteix molt bé l’escola que som i la que volem ser tal i com vam reivindicar aquest divendres 20 d’octubre al pati de l’escola famílies, alumnes i mestres per demanar un desplegament del decret d’inclusió aprovat pel Parlament de Catalunya i les consegüents inversions que caldria en educació per millorar l’escola inclusiva. #JoTambéHiVullAnar

Setmana del 16 d’octubre: escoltarem There’s nothing holding me back de Shawn Mendes.

Ens la proposa el Pol de 6è A ja que forma part de la BSO de Sing 2, una pel·lícula de 2022 que li encanta de la qual vol compartir amb l’escola un dels temes principals. Shawn Mendes és un jove cantautor canadenc que ha col·laborat posant música a la comèdia musical animada per ordinador.

Setmana del 9 d’octubre: escoltarem Només amb tu d’Animal.

La proposta ens la fan l’Encarna i la Carme, les mares del Marc de 4t. Els agrada molt la cançó per la seva lletra i el seu ritme i l’acostumen a escoltar quan van de viatge.

Setmana del 2 d’octubre: escoltarem The Tyets.

El grup de 4t A dels submarinistes ens proposa una selecció de cançons del grup que ha causat sensació aquest estiu. És un grup que els encanta. Malgrat els barbarismes que utilitzen, els agraden les seves lletres i ballar els seus ritmes. Proposen: Olivia, Coti per coti, Clar que t’he trobat a faltar amb Julieta, La platja amb Stay Homas, De l’1 al què Coco. 

Setmana del 25 de setembre: escoltem música de Strombers.

En homenatge a Ferran Gallart, cantant i ànima del grup de Cardona, que ens deixava al setmana passada Escoltarem algunes de les seves cançons més representatives com Abraça’mFesta Major, Som de foc i ferro dedicat a Alins de Vallferrera i les seves falles i Tocant el cel amb la mà, en homenatge a les colles castelleres.

Setmana del 18 de setembre: escoltem American pie de Madonna i la versió original de Don Mclean.

Ens la proposa el Raúl de 4t B ja que és una cançó que li agrada molt i a vegades l’escolta quan viatja en cotxe. La cançó original és de Don Mclean i la va presentar el 1971. L’any 2000 Madonna la va versionar per la pel·lícula The next best thing i la va fer més coneguda internacionalment.

Setmana del 12 de setembre: escoltem Italodisco de The Kolors.

La proposta ens la fa el Davide, el pare de la Laia i el Pau de 1r. És una cançó que els ha acompanyat molt aquest estiu i volen recordar-la i compartir-la aquest inici de curs.

The colors són un grup italià que des del 2009 ha tret diferents treballs i han tingut molt d’èxit al seu país. Aquest 2023 han trencat fronteres i s’han donat a conèixer arreu amb la cançó que proposem aquesta setmana.

Setmana del 6 de setembre: escolatem Un bon dia de Marcel i Júlia.

Comencem el setembre amb un bon dia desitjat com una nova aventura de vida que ens porta a noves experiències diàries i que ens posen en òrbita en l’atmosfera d’un nou curs.

Setmana del 19 de juny: escoltem El dia de la victòria de Buhos.

Per aquesta última setmana de curs, l’equip de mestres hem seleccionat aquesta cançó pel seu missatge enèrgic que parla de convivència en llibertat, un dels pilars de l’escola. Amb ella volem desitjar a tothom un molt bon estiu.

Setmana del 12 de juny: escoltarem un remix de totes les peticions que hem rebut durant el curs i que encara no han sonat:

Gente luminosa de El Arrebato ens la proposa l’Alba Benítez, la mare de la Maia d’I4 i la Lea de 3r. Troba que la lletra és interessant perquè els infants aprenguin a valorar algunes actituds positives en si mateixos i en els altres. 

A contracorriente d’Álvaro Soler i David Bisbal la proposa l’Evelyn Martínez, la mare del Leo de 5è. La considera una cançó de positivitat, constància, lluita i suport per a tothom que vol aconseguir el seus propòsits.  

Gamine de Zaz ens la proposa el Raúl de 3r que va descobrir Zaz durant el mes de la cultura francesa del projecte Les cultures de Les Aigües i des de llavors a casa han anat descobrint tota la seva discografia.

Setmana del 5 de juny: escoltem cançons de Les portes del món, el projecte de la Cantània 2023.

El proper diumenge 11 de juny els grups de 6è cantaran al concert de la Cantània al Teatre Auditori de Granollers, per això ens volem anar ambientant amb les principals melodies de l’espectacle durant la setmana: El gran viatge de Keita, Un sol món, Un món estrany, Les ocasions perdudes i El viatge de la vida. Totes elles escrites per Bernat Castany i composades per Raquel García-Tomás.

Setmana del 29 de maig: escoltem les cançons de La Clika.

Aquest divendres 2 de juny els grups de 2n cantaran al concert de La Clika al Teatre Auditori de Cardedeu. Durant la setmana ens volem anar animant i anar agafant els missatges de les cançons i els ritmes de les melodies que ompliran el teatre: La Clika, Bona nit, Has de ser tu mateix, Somni, Colors, Jove i alegre, Capità, Un món més real, Jo vull jugar, No el deixis sol Els amics.

Música del 25 i 26 de maig: escoltem cançons de Tina Turner

Per fer un homenatge a la gran veu del rock i del soul que ens deixava ahir: Tina Turner. Escoltem The best, Golden eye, What’s love got to do with it  i Look me in the heart

Setmana del 22 de maig: música del Marroc, el país d’aquest mes del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

Les famílies d’origen marroquí de l’escola han fet una selecció de música marroquina que sonarà la setmana del 22 al 26 de maig: أنا مغربي  Ana Maghrabi de دوزي Douzi, المغرب العربي Maghrebia de لينا كايز Leyna Kayz, الله عليك يا بلادي (Déu et beneeixi, país meu) d’أسما لمنور و حاتم عمور و دوزي – d’Asma Lmnawar, Hatim Ammor i Douzi i حاتم عمور Viva Morocco de  فيفا المغرب Hatim Ammor.

Setmana del 16 de maig: escoltarem cançons de les trobades de dansa d’aquest maig.

Les músiques de la trobada de dansa d’ed. infantil i cicle inicial enguany estan dedicades als elements, per això escoltarem: Foc: Dance in 5 de Peter Jones, Aire: Chimères de Fredy Massamba i Jocelyn Mienniel, Aigua: Saxo de René Aubry, Metall: Tres quarts de quinze + Maquinal de Tactequeté, Fusta: Txalaparta Dantza d’Oreka Tx i tribut a Pau Riba amb Donya Mixeires, versionada per Pastora.

Les músiques del ball de gitanes de 3r estan dedicades enguany al ball de Sant Esteve de Palautordera amb: Entrada de ball, La contradansa i la polca , La jota i finalment el ball d’entrada del Ball de Gitanes de Cardedeu de Cesc Alexandri.

El ball de bastons de 4t el formen: L’ermita, Gueimis de Joan Anroni Ucher, El ball distret, Simusara, El virolet i La cosidoreta. La trobada de 3r i 4t acaba amb la sardana La Ben trobada de Cardedeu composada per Jordi Meda i dedicada a les escoles de la vila.

Setmana del 8 de maig: escoltarem Els Pets.

Després del seu retorn d’aquest 2023; la Irene Ruiz, la secretària de l’escola, vol fer un recordatori de la trajectòria del grup de Constantí des dels seus inicis del 1985 fins ara. Escoltarem: Està plovent i S’ha acabat de 1991, Pantalons curts i genolls pelats de 1994; Bon dia i Una estona de cel de 1997, Bombolles de 2013 i Ulls com piscines de 2023.

Setmana del 3 de maig: escoltarem Roxette

La Sílvia, la tutora d’I4 B, es considera una fan del grup i vol compartir al seva música amb l’escola. Ha fet una selecció dels seus temes més significatius: Sleeping in my car, How do you do!, The big L, The look i Joyride.

Setmana del 24 d’abril: escoltarem cançons d’Alemanya, el país d’aquest mes del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

L’Anna Corinne, la mare de la Jana d’I3 B, ha fet una selecció de música del seu país: Guten morgen liebe sorgen de Jürgen von der Lippe, Sternen Kinder de Rolf Zuckowski, Denkmal de Wir sind Helden, Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann de Jan Delay i Rauch-Haus-Song de Ton Steine Scherben.

Setmana del 17 d’abril: escoltarem cançons de Sant Jordi.

Per anar-nos ambientant amb la diada del 23 d’abril escoltarem Sant Jordi vine aviat del Pot Petit, 23 d’abril, la nova cançó de Sant Jordi de Mia Fuentes i Joan Blau, La llegenda de Sant Jordi d’Ambauka, Sant Jordi el cavaller de País de Xauxa, Sant Jordi no tenia cap soldat de Som Mainada, Sant Jordi i el drac malcarat de Rikus, Sant Jordi era el seu nom de Noè Rivas i Un drac fertoge de Jordi Tonietti.

 

Setmana de l’11 d’abril: escoltarem Tacones rojos de Sebastian Yatra i Walking on susnhine de Katrina & The Waves.

Tacones rojos ens la proposa la Paula d’I4 A ja que és una cançó que li encanta cantar i ballar. Walking on sunshine ens la proposa l’Esteban, el pare de l’Albert d’I5 B ja que la considera una cançó plena d’energia. És la música amb la que es desperten a casa per anar a l’escola.

Setmana del 27 de març: escoltem cançons per reivindicar la diferència des de la igualtat de drets.

El Jaime i la Sonia, família de la Daniella d’I3 A ens proposen No somos distintos de kutxi Romero i Motxila 21 i Déjate llevar de David Toiber. La Daniella va néixer amb síndrome de Down i amb aquestes dues cançons volen reivindicar que tothom som diferents però alhora som iguals.  El passat dimarts 21 de març va ser el dia internacional de la Síndrome de Down, per tant són dues bones cançons per commemorar-ho.

Setmana del 20 de març: escoltarem música de França, el país d’aquest mes del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

La Lucy, mare del Marcos d’I3 A i de la Laia d’I5 A; de la Marie, mare de l’Emma de 1r a i de la Malena de 4t A; de l’Olivia, mare de la Kala de 2n B i de la Noa de 5è B; del Marco, pare de la Maeva de 2n B; del Maurice, pare del Teo de 2n A i del Félix de 3r B i del Gilles, pare de l’Ona de 6è B ens proposen totes aquestes cançons del seu país: Pas là de Vianney,  Un autre monde de Téléphone, J’t’emmène au vent de Louise Attaque, Mesdames de Grand Corps Malade, Marcia Baïla de Les Rita Mitsouko, Voyage, voyage de Desireless, La Bohème de Charles Aznavour, Alexandrie Alexandra de Claude François,  Je t’aime, moi non plus de Serge Gainsbourg i Jane Birkin, Je ne regrette rien d’Edith Piaf, Sous le ciel de Paris de Mireille Mathieu, Alors on dance de Stromae, Je te promets de Johnny Hallyday, Desenchantée de Mylène Farmer, Je veux de Zaz, Moi.. Lolita d’Alizée, Ella, elle l’a de France Gall, La Seine de Vanessa Paradis & -M-, Je vole de Louane, Au bout de mes rêves de Jean Jacques Goldman, Tombé pour elle de Pascal Obispo, Cassé la voix de Patrick Bruel i  Bella de Maître Gims.

Setmana del 13 de març: escoltarem cançons dels intèrprets d’Eufòria.

Després de l’arrencada de la segona temporada d’Eufòria del 10 de març; Josep Cortada, el director de l’escola, ens proposa algunes de les cançons que han creat els participants de la temporada passada: Mai de Joan Liaño, Jugular de Triquell, Cupido d’Estela, Deja vu de Scorpio, La primavera d’Edu Esteve, Et deixo la mà de Mariona Escoda, Ni la moto de Lau Gibert i L’hora dels herois que Clàudia Xiva canta amb Jordi Ninus, pare de l’escola.

Setmana del #8M.

Escoltarem cançons de reivindicació feminista: Cancó de fer camícantada per Gemma Humet i Mireia Vives basada en el poema de Maria Mercè Marçal, també en homenatge de la tres voltes rebel I tu, sols tu del Diluvi, La puerta violeta de Rozalén,  I’m a woman d’Emmi Meli, una cançó concebuda per empoderar les dones, No de Meghan Trainor, Run de world de Beyoncé, Ni una más d’Aitana i l’homenatge a les mares Ay mamá de Rigoberta Bandini.

Setmana del 27 de febrer: escoltarem Els Planetes de Christian Rey que forma part de la sèrie Misha, la gata violeta.

Ens la proposa la Marina, la mare de la Joana d’I4 perquè és una cançó alegre, divertida i parla de l’Univers, un tema que sempre ha interessat molt  a la Joana.

Setmana del 21 de febrer: escoltarem música del Paraguai, el país d’aquest mes del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

La Liz Fabiana, la mare del Pau Gael d’I5, i la Johana, mare del Luca de 1r, ens proposen aquestes cançons del seu país: Desapego de Purahéi Soul, un grup que canta en jopaya (una mescla de guaraní i castellà); la cançó popular La Galopera; Che la Reina d’Emiliano R. Fernández, poeta i músic del segle passat que va compondre i cantar en guaraní i castellà; Soy de mi tierra de Pablo Benegas i la versió en arpa paraguaina de Pájaro campana. L’arpa és un instrument molt característic del Paraguai, fruit de la confluencia de les cultures musicals europea i guaraní.

Setmana del 14 de febrer: escolarem músiques de Carnaval.

Aquests dies escoltarem músiques de Carnaval: Ara arriba el Carnestoltes (popular), El Carnaval ja és aquí de Rikus, Carnestoltes del Pot Petit  . El Dijous Gras escoltarem la cançó del Dijous Llarder.

Dilluns 13 de febrer: escoltarem cançons de Burt Bacharach, el gran compositor dels EUA que ens deixava la setmana passada. 

El recordarem amb: I say a little prayer for you, cantada per Aretha Franklin; Raindrops keep fallin’ on my head, cantada per BJ Thomas; What the world needs now is love, cantada per Jackie DeShannon i Walk on by, cantada per Dionne Warwick.

Setmana del 6 de febrer: escoltarem la música del Ball de Gitanes de Cardedeu.

Per anar escalfant per la festa que es farà el diumenge 12 de febrer a la Plaça Sant Joan, escoltarem les sis peces musicals que sonaran a la ballada: Entrada de Gitanes de Cardedeu i La jota dels nuvis de Cesc Alexandri, el Ball Pla de Toni Oró i les tradicionals Entrada de ballCatxutxa Xotis.

El Ball de Gitanes de Cardedeu es va recuperar l’any 2019 a la Plaça de l’Església. Des del 2020 es balla a la Plaça de Sant Joan. Aquest diumenge 12 de febrer es farà la quarta ballada des de la recuperació de la festa.

Setmana del 30 de gener, Dia Escolar de la No-violència i la Pau escoltarem: la proposta que ens fa la Raquel, la mare del Derek de 2n: Tu enemigo de Pablo López. Hi ha afegirem moltes altres cançons que parlen de la pau com Mirall de Pau del Petit Taller de Cançons, Paz de Juanes,  Imagine de John LenonEl món seria més feliç d’Un món de somnis, La festa de la pau de Dàmaris Gelabert & convidats, El swing de la pau de Mercè Junoy, Let there be peace on Earth de The Angel Choir i Color esperanza de Diego Torres.

Setmana del 23 de gener: escoltarem música de Xile, el país d’aquest mes del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

El Cris, pare de l’Amaia de 1r B ens proposa aquestes tres cançons del seu país: Gracias a la vida de Violeta Parra, Sube a nacer conmigo hermano de Los Jaivas i Nunca quedas mal con nadie de  Los Prisioneros

Setmana del 16 de gener: escoltem música de Zoo.

Ens la proposen l’Ona, la tutora de 5è A i la Judit, l’educadora de l’escola, ja que els encanta el grup valencià i els agraden les seves lletres reivindicatives i l’energia que els aporten els seus ritmes. Les eves cançons preferides són: El tobogan, La mestra, Llepolies i Ventiladors.

Setmana del 10 de gener: escoltem Madre Tierra de Chayanne.

Ens ho proposa l’Evelin, la mare del Leo de 5è. La troba una cançó alegre que convida a la pràctica de valors cap al planeta i cap a les persones que l’habiten.

Dilluns 9 de gener tornem a l’escola amb el desig que els Reis d’Orient ens hi hagin deixat algun regal, per això escoltarem cançons que parlen dels Reis d’Orient: la popular Els Reis de l’Orient, la versió dEls tres Reis de l’Orient de Jordi Tonietti, Un camell d’Orient de Manel i Amb la llum del fanalet de País de xauxa.

Setmana del 12 de de desembre i fins a final de trimestre, escoltarem cançons de Nadal.

Entre moltes altres escoltarem Viu el Nadal de Jordi Ninus (pare de l’escola) i Boas Festas de Simone, una cançó de Nadal molt popular al Brasil que ens proposa el Rafa, el pare de la Laia d’I4.

Setmana del 28 de novembre: escoltarem les cançons del Disc de la Marató 2022.

Un any més hem col·laborat amb la Marató comprant el disc i aquests dies l’escoltarem. Enguany hi participen entre molts d’altres: Els Catarres, La Fúmiga, Judit Neddermann, Macaco, Manu Guix, La Pegatina, Pol Granch, Pablo López, cantants d’Eufòria, Lildami, Sicus Carbonell, Antonio Banderas, Tanxugueiras,…

Setmana del 21 de novembre: escoltarem cançons per un món sense violència masclista.

Aquesta setmana del 25N, dia intermacional per al l’eliminació de la violència envers les dones escoltarem una selecció de veus femenines en lluita denunciant aquestes violències: Lila clar de Gemma Humet, El món és seu de Joina Canyet, No volem més cops de Judit Neddermann, Amb els ulls tancats de Magalí Sare, Oceanes de Clara Peya i Cant de lluita de Roba Estesa.

Setmana del 14 de novembre: escoltem Digue’m de Roger Padrós.

La família de l’Elna Espadalé d’I4 ens proposa la nova cançó d’aquest jove cantant de Canovelles. La volen compartir amb l’escola perquè creuen que té bona veu, que sona molt bé i que ens pot agradar. 

Setmana del 7 de novembre: escoltarem cançons d’Austràlia, el país d’aquest mes del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

La família de l’Yvett Fairweather de 5è ha fet la següent selecció de música australiana:

The loco motion i Spinning around de Kylie Minogue, música amb didgeridoo el corn tradicional dels aborígens australians, Down under de Men at work, la versió de Slim Dusty de Waltzing Matilda (l’himne popular d’Austràlia), Great southerm land d’Icehouse i Beds are burning de Midnight oil.

Setmana de 2 de novembre: escoltarem Bicicletes de Blaumut i Voy a pasármelo bien d’Hombres G.

L’Anna, la mare de la Cèlia de 1r ens proposa Bicicletes perquè la considera una cançó molt dolça que la transporta a la infantesa i a la felicitat. La Glòria, la mare del Diego de 2n ens proposa Voy a pasármelo bien perquè té molt de ritme i li motiva a passar-ho bé. Amb aquestes dues cançons començarem amb molta empenta el mes de novembre.

Setmana del 24 d’octubre: escoltarem Flor de tardor de Marcel i Júlia.

Aquesta setmana de la castanyada, on la tardor agafa protagonisme, volem escoltar aquesta flor de tardor que és una oda a la maternitat i a la senzillesa d’estimar-se. 

Setmana del 17 d’octubre: escoltarem música de Guatemala, el país d’aquest mes d’octubre del projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües.

El Santiago Figueroa, pare de l’escola, ha fet la següent selecció de música del seu país:

El Rey Quiché de Marimba Maderas Chapinas, la marimba és l’instrument nacional i s’escolta en totes les ocasions possibles com àpats, ambienta les festes i concerts.

També escoltarem música maia ancestral com Son Sololà  de Tz’utuj Q’ajom (flor de milpa). Els “sones” són com es denomina la música maia. S’utlitzen per a cerimònies i esdeveniments tradicionals.

Fuiste tú  de Ricardo Arjona (un dels músics i compositors guatemaltencs més conegut) amb Gaby Moreno (també una de les cantants més conegudes del país).

Luna llena de Malacates Trébol Shop (un dels grups de pop rock ska que més sonen a Guatemala) amb Gaby Moreno.

Aire de Bohemia suburbana, el grup de rock més conegut a Guatemala que es va iniciar a principis dels anys 90, molt emblemàtic al país.

Setmana del 10 de novembre: escoltarem Creu-me, la cançó de Guille Milkyway amb la que avui Beta estrena la nova etapa del canal Súper 3.

El Super3 creix! El 10 d’octubre s’estrena el nou projecte infantil de la CCMA, que tindrà dos mons diferenciats: l’S3, adreçat a la primera infància, i l’X3, dirigit als nens i nenes més grans i els preadolescents. Pensem que pot ser un nou espai per gaudir de la televisió en família, us animem a descobrir-lo. De moment ens quedem amb el ritme de Creu-me per entrar cada dia a l’escola.

Setmana del 3 d’octubre: escoltarem Gangsta’s Paradise de Coolio.

Hem triat la seva cançó més coneguda per fer un homenatge al raper nord-americà que ens va deixar la setmana passada. És el tema principal de la BSO de la pel·lícula Dangereous minds que el 1995 li va donar el premi Gramy a la millor cançó i un gran reconeixement internacional.

Setmana del 26 de setembre: escoltarem cançons de Jordi Ninus.

El dimarts 27 s’estrena Benvingut. Ens fa molta il·lusió estrenar-la també i agraïm molt al Jordi que ens hagi permès compartir-la amb tota l’escola. Mentre no arriba el dia del llançament escoltarem també altres cançons seves d’altres discs com Junts, París amb la col·laboració dels eivissencs Projecte Mut, Vaig pel món i Entre dos mons. Com a escola també és una manera de donar-los la benvinguda a tota la família ja que la seva filla i el seu fill han començat aquest setembre a Les Aigües.

Setmana del 19 de setembre: escolatarem cançons de Roleguita & Boquerón.

Els grups d’I5 buscant cançons sobre pingüins han descobert el grup Roleguita & Boquerón, a part de la cançó Els pingüins també n’han descobert moltes altres i algunes les volen compartir amb tothom: Sota l’aigua, L’autocaravana, T’estimo molt, Aquesta cançó és un disbarat i Blau.

Setmana del 12 de setembre: escoltarem cançons de pirates.

Els grups de 2n han iniciat el curs amb una aventura pirata i volen compartir amb tota l’escola tres cançons d’El Pot petit que parlen de pirates: Les tres pirates, El pirata despistat (amb Els Amics de les Arts) i Els pirates.

Setmana del 5 de setembre: aquest curs el volem començar escoltant Apropa’t d’Itaca Band, una cançó que ens dona energia per a començar i que ens transmet la idea d’apropar-nos els uns als altres després d’anys de distanciaments personals.

Setmana del 20 de juny: escoltarem un remix de totes les peticions que no han pogut sonar durant el curs:

La Yara de 3r ens demana Fix you de Coldplay.

L’Esther, la mare de la Lucía de 5è ens sol·licita Libertad de Nil Moliner.

La Raquel, la mare de la Keila d’I5 ens suggereix Meravellós regal de Txarango.

La Gemma, la mare de la Isona de 4t ens proposa RRHH (La casa) de The Tyets. Aquest grup del  Maresme fa un trap molt blanc i amb molt de ritme.

El Pau de 3r demana Stay de Justin Bieber.

La família Serrahima-Domènech, la de la Mar d’I3 i del Xavi d’I5 ens proposa Breaking the law de Judas Priest. L’escolten molt a casa. Pensen que se sent poc heavy clàssic i aquesta serà una bona ocasió per escoltar-ne. Judas Priest és considerada la primera banda completament heavy metal, s’ha convertit en un dels grups britànics i internacionals més influents del seu estil. Breaking the law forma part de l’àlbum British Steel de 1980.

La Isabel, la mare del Luís d’I4  ens proposa I’m still standing d’Elthon John, una cançó molt vibrant, positiva i un esperit de superació al 100%. La va composar després d’haver superat moltes dificultats l’any 1983. Va significar una nova etapa en la seva vida personal y musical. És una cançó que et posa les piles i que ens donarà energia per aquest estiu que començarem aquesta setmana. 

Setmana el 13 de juny: escoltarem música del پاکستان – Pakistan.

La família Ryzwan ha fet una selecció de música pakistanesa en urdú dins del projecte Les Cultures de Les Aigües: اجازات – Ljzaat (permisos) de بلال سید  – Bilal Saeed, شکریہ – Shakar Wandaan (Gràcies) d’اسرار شاہ – Asrar Shah i پاکستان زندباد – Pakistan Zindabad (Visca el Pakistan) de ساحر الی بگگا  Sahir Ali Bagga.

Setmana del 7 de juny: escoltarem cançons de Sara Roy.

Per anar escalfant motors per la visita que ens farà el dilluns 13 de juny al menjador de l’escola, aquesta setmana prèvia anirem escoltant la seva veu: Som, Comptant les hores i Queda’t del seu disc (A)MAR. També escoltarem Tot és més fàcil que  la canta amb Miki Núñez i Fa sol, de la seva època amb Macedònia.

Setmana del 30 de maig: Recordem Andy Fletcher, teclista  de  Depeche Mode que ens deixava la setmana passada.

Escoltarem algunes de les cançons més significatives del grup new wave d’Essex que des dels 80 fins al 2017 han fet propostes futuristes: Enjoy the silence, Never let me down again, It’s no good i Just can’t get enought.

Setmana del 23 de maig: escoltarem música grega

Ens la proposa la Ιωάννα Αγγελοπούλου – Ioanna Angelopoulos, la mare del Salvador de 2n dins del projecte Les Cultures de Les Aigües que aquest maig dediquem a Grècia.

Ens proposa Τα Παιδιά ΖωγραφίζουνTa Paidiá Zografízoun (Els nens pinten) de Τάνια Τσανακλίδου – Tánia Tsanaklídou, Τα παιδιά του Πειραιά – Ta paidiá tou Peiraiá (Els fills del Pireu) de Μάνος Χατζιδάκις – Mános Chatzidákis, Εφτα τραγουδια θα σου πω – Efta tragoudia tha sou po (et diré set cançons) de Μαίρη Λo – Mairi Lo, Συρτάκι – Syrtaki de Μίκης Θεοδωράκης –  Mikis Theodorakis, Γεια σου Χαρά σου ΒενετιάEia sou chará sou Venetiá (Hola, feliç Venècia) de Νίκος Ξυλούρης – Nikos Xylouris i Ρόζα Ροζαλία – Rosa Rosalia (El color rosa) de Λιλιπούπολη Χατζηδάκης – Lilipoúpoli Chatzidákis.

El 20 de maig escoltarem música de Vangelis per recordar-lo.

Amb quatre cançons que han format part de la VSO de quatre grans pel·lícules: Conquest of Paradise, Charriots of fire, Titans i Hymn.

Setmana del 17 de maig escoltarem les cançons de la XXIII Trobada de Dansa de Cardedeu que celebrarem els grups d’ed. infantil i cicle inicial de la vila el dijous 19 de maig al Camp de Futbol.

Escoltarem El ball de cascavells que balla 2n, La polca de les pedretes que balla 1r, Volta cap aquí que balla I3,  El ball de Sant Corneli que balla I4 i Corrandes de Talló que ballen I5.

Setmana del 9 de maig: escoltarem temes d’Eurovisió.

El dissabte 14 de maig hi haurà el Festival d’Eurovisió A Torí, per això la Sílvia i l’Emma, dues de les mestres de l’equip d’ed. infantil que són fans del Festival ens fan una proposta musical eurovisiva per aquesta setmana: la cançó guanyadora de 1965 va ser Poupée de cire poupée de son de France Gall representant Luxemburg, el 1967 va ser Puppets on a string de Sandie Shaw, representant el Regne Unit, Waterloo d’Abba, guanyava el 1974 representant Suècia. El 2004 una cançó en català participava per primera vegada, Marta Roure amb Jugarem a estimar-nos representava a Andorra. El 2005 Grècia va presentar Helena Papirizou amb My number one. El 2006 Finlàndia va guanyar amb Hard rock Hallaelujah de Lordi. El 2008 Espanya va presentar la paròdia de Rodolfo Chiklicuatre amb Baila el chiki-chiki, una cançó que reflectia el freakisme que tot sovint ha envoltat el festival. El 2012 Suècia torna  a guanyar amb Euphoria de Loreen. De Suècia també escoltarem Heroes de Måns Zelmerlöw que va tronar a guanyar el 2015. Del 2018 Fuego representant Xipre amb Eleni Foureira.

Setmana del 2 de maig: escoltarem les cançons de la I Bastonada de Cardedeu que celebrarem les els grups de 3r i 4t de la vila el dijous 5 de maig al Parc Pompeu Fabra.

Escoltarem El rogle, la cançó col·lectiva dels grups de 4t, les cinc que representaran les 5 escoles: Pastora Galana,  Simusara, El ViroletLa cosidoreta i Rossinyol i la sardana La ben trobada composada per Jordi Meda que ballaran els grups de 3r.

Setmana del 25 d’abril: escoltarem cançons del Brasil. La proposta ens la fan les quatre famílies brasileres de l’escola dins del Projecte multicultural Les Cultures de Les Aigües que aquest abril dediquem a aquest país.

La  Marcilene, la Lusineia, el Rafael i la Mariana han fet aquesta selecció: Mais que nada de Jorge Ben Jor, Águas de março d’Elis Regina i Tom Jobin, Brasil pandeiro de Novos Baianos, Asa branca de Luiz Gonzaga,    Domingo no parque de Gilberto Gil, Tropicalia de Caetano Veloso, Garota de Ipanema de Tom Jobin, Segredos  de  Mario Fernando,   de Djavan, Boa sorte de Vanessa da Mata, Trevo tu  d’Anavitória i O que é o que é   de Gonzaguinha.

El 22 d’abril escoltem 23 d’abril, la nova cançó de Sant Jordi de Mia Fuentes i Joan Blau… una versió més oberta de la llegenda.

Setmana del 19 d’abril: escoltarem cançons que parlaen d’aire.

Per celebrar la primera setmana sense mascaretes a l’escola escoltarem cançons que parlen de l’aire: Aire lliure de La porta dels somnis, Lliure com l’aire de Gossos, Cançó de l’aire d’Oques Grasses, Aire de Pedro Marín, Aire de Mecano i Love is in the air de John Paul Young.

El divendres 8 d’abril, l’últim dia del segon trimestre abans de les vacances de Pasqua escoltarem la cançó La mona del grup Katumpa que amb molt ritme ens donen els passos a seguir i els ingredients per a fer una bona mona a casa.

Setmana del 4 d’abril: tancarem el segon trimestre escoltant Leiru el llop de Lali Beegood.

La proposta ens la fan els grups d’infantil-4 de les estrelles i els cavallets de mar, ha estat la seva cançó mentre aquest mes de març han treballat el projecte dels llops.

Lali Beegood està considerada una cantautora vibrant, imprevisible i genuïna, amb cançons i històries sobre el creixement, l’educació i el que significa ser humà: la connexió entre nosaltres i el planeta que compartim. Coneguda per la seva habilitat per fer lletres intel·ligents i plenes d’humor, on mares, pares i infants s’hi poden veure reflectits; l’artista tracta temàtiques com l’arribada d’una germaneta o germanet, l’amor pels animals i la natura, el futur transhumà, el primer amor, les pors…

Setmana del 28 de març: escoltarem I got you, més coneguda com I feel good de James Brown.

Ens la proposa la Sonia, la mare del Lucas de P3. Cada cop que escolta la cançó li entra molt bon rotllo i li agrada molt el moment que parla  que se sent bé quan està al seu costat i que el seu amor no li farà mal. Pensa que tots els infants i persones adultes ho hauriem de sentir. 

James Broown la va escriure I feel good el 1964, amb la qual va adquirir fama mundial.

Doncs amb aquest desig de bon rotllo i de bons sentiments l’escoltarem tota la setmana.

Setmana del 21 de març: escoltarem cançons de suport al poble d’Ucraïna.

Ens indigna la guerra a la questa sotmès el poble d’Ucarïna, per això aquesta setmana escoltarem cançons que els donen suport i altres cançons de Pau. Escoltarem не твоя війна – ne tvoya viyna (No és la teva guerra) del grup ucraïnès Okean Elzy que s’ha convertit en un reclam internacional de pau, la versió de Private Pepper del clàssic de John Lenon Give chance to peace i la versió en català de El món seria més feliç del Musical més petit.

Setmana del 14 de març: escoltarem música taiwanesa.

Ens la proposa la la Shu-ching, mare de l’Arnau de 4t dins del projecte Les Cultures de Les Aigües

Sentirem cançons en taiwanès: 愛情你比我想的閣較偉大– Àiqíng nǐ bǐ wǒ xiǎng de gé jiào wěidà (Amor, ets més gran del que em pensava) de 茄子蛋 – EggPlantEgg, 樹枝孤鳥 – Shùzhī gū niǎo (Ocell solitari a la branca) de 伍佰  – Wu Bai & China Blue, i cançons en xinès mandarí: 刻在我心底的名字 – Kè zài wǒ xīndǐ de míngzì (El nom gravat al meu cor) de 盧廣仲 – Crowd Lu沒關係 – Méiguānxì (No té importancia) de 張宇-Phil Chang, la versió en xinès de Shape of you d’Ed Sheran versionada per 胡斯漢 – Jason Hula versió en xinès de Let it go de la VSO de Frozen i 草螟弄雞公 – Cǎo míng nòng jī gōng (Segador d’herba jugant) de 灣聲樂團 – One Song Orchestra.

Setmana del #8M.

Escoltarem cançons de reivindicació feminista: Cancó de fer camícantada per Gemma Humet i Mireia Vives basada en el poema de Maria Mercè Marçal, La puerta violeta de Rozalén i  I’m a woman d’Emmi Meli, una cançó concebuda per empoderar les dones.

Dilluns 7 de març.

Aquest cap de setmana ens ha deixat Pau Riba , el recordarem  amb Noia de porcellana, Rosa d’abril i L’home estàtic.

Setmana de l’1 de març: escoltarem Qualsevol nit pot sortir el Sol de Jaume Sisa.

La proposta ens la fa l’Elisabel, la mare del Gabriel de 4t, perquè li recorda la seva infantesa i dona la benvinguda a totes les persones, vinguin d’on vinguin. Per això la volem aprofitar aquesta setmana que fem les jornades portes obertes i comencem a donar la benvinguda a les famílies que volen venir a l’escola a partir del curs que ve.

També és una cançó que ens fa pensar en la fraternitat i que l’operació militar a Ucraïna posa al descobert que la guerra a Europa és una realitat. Els ciments que sostenen els valors de la cultura de la Pau trontollen i la paraula, el diàleg, l’empatia han perdut el combat. Hem de tenir clar que en aquesta partida perdem totes i tots, la humanitat al complet.

Ara, més que mai, cal que tota la societat, i molt especialment la comunitat educativa per la responsabilitat que assumim, redoblem els esforços per educar en la fraternitat, la solidaritat, el diàleg i en la consciència d’una ciutadania global. L’horitzó dels infants i joves hauria de ser la construcció de ponts d’enteniment i no de fronteres excloents.

En solidaritat amb el poble ucraïnès i per la Pau al món en majúscules podem dir com ja deia Jaume Sisa el 1975: “Passeu, passeu. De les tristors en farem fum, que casa meva és casa vostra, si és que hi ha cases d’algú”.

Afegirem altres versions del clàssic de Jaume Sisa com les rumberes de Sabor de Gràcia i de Los Manolos, l’electrònica de Love of Lesbian, la sensual d’Albert Pla, la infantil de Dàmaris Gelabert, la de la Coordinadora de Músics de Gràcia, la versió en anglès de Haldor Mars, la versió que Turisme de Catalunya va fer per promocionar el país amb La ruta de l’atzar, la col·lectiva liderada pel mateix Jaume Sisa que va posar el punt final a l’històric concert Volem acollir del Palau Sant Jordi del febrer 2017 i la versió de Rigoberta Bandini el 2021 a la cerimònia dels Premis Gaudí.

Els divendres de març i abril escoltarem la cançó de La Vella Quaresma.

Una cançó creada per Josep Vergés a partir del poema La Vella Quaresma de Lola Casas i de la tornada de La Cucaracha, una cançó que es va popularitzar a Mèxic durant la revolució d’aquest país a inicis del segle XX. Amb les set cames de la Vella Quaresma comptem cada divendres les set setmanes que falten per arribar a la Pasqua.

Setmana del 21 de febrer: aquests dies escoltarem músiques de Carnaval: Ara arriba el Carnestoltes (popular), El Carnaval ja és aquí de Rikus, Carnestoltes del Pot Petit  . El Dijous Gras escoltarem la cançó del Dijous Llarder.

Setmana del 14 de febrer: escoltarem la música del Ball de Gitanes de Cardedeu.

Per anar escalfant per la festa que es farà el diumenge 20 de febrer a la Plaça Sant Joan, escoltarem les sis peces musicals que sonaran a la ballada: Entrada de Gitanes de Cardedeu i La jota dels nuvis de Cesc Alexandri; les tradicionals Entrada de ball, Catxutxa i Xotis i el Ball pla de Toni Oró.

El Ball de Gitanes de Cardedeu es va recuperar l’any 2019 a la Plaça de l’Església. Des del 2020 es balla a la Plaça de Sant Joan. Aquest diumenge 20 de febrer es farà la tercera ballada des de la recuperació, ja que el 2021 no es va poder ballar a causa de les restriccions.

Setmana del 7 de febrer: escoltarem música d’Itàlia.

Aquesta setmana el Vito, l’Elisa, el Davide i la Francesca; les mares i pares italians de l’escola ens proposen una selecció de cançons d’Itàlia. Són: 7 e 40 de Lucio Battisti, Il bandito e il campione de Francesco de Gregori, Chiamami per nome de Francesca Michielin i Fedez , Makumba de Noemi i Karl Brave. L’ombelico del mondo de Jovanotti, Ma el cielo è sempre più blu de Rino Gaetano , La canzone del sole de Lucio Battisti, A modo tuo d’ElisaToffoli, Azzurro d’Adriano Celentano, Karaoke de Boombadash i Alessandra Amoroso, Centro di gravità permanente de Franco Battiato i les cançons infantils Papaveri e papere, Fin che la barca va, Quarantaquattro gatti i Il caffè della Peppina.

Música del 3 i 4 de febrer: escoltarem un fragment del primer acte de l’òpera la Dama de Piques de Tchaikovsky.

L’òpera es representa en 8 sessions aquest mes de febrer al Gran Teatre del Liceu i ens fa molta il·lusió que hi participi l’Emma Maneja de 6è B com a integrant del cor infantil Cor A-sons de l’Escola Municipal de Música de Llinars del Vallès.

Setmana del 31 de gener: escoltarem Tant de bo de Txarango i M’Bifé d’Amadou & Mariam

Ens fa la proposta la Patri, la mare de la Laia i el Pau de P4 per la il·lusió per viure i per compartir que transmeten. També per la història de superació de la parella invident maliana que forma un duet que fa una música molt especial: fusionen els ritmes tradicionals de Mali amb altres instruments, creant un estil anomenat afro-blues.

Totes dues cançons, els seus ritmes i els seus missatges ens acomapnyaran durant la setmana del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP).

Setmana del 24 de gener: escoltarem música del Perú.

Les propostes ens les fan la Karina i la Mónica dues mares de l’escola originàries d’aquest país. Escoltarem: Hoy de Gian Marco, que va escriure per a Gloria Stefan i que intrpereten altres artistes com India Martínez. La cançó fa referència ales persones que fa temps que viuen lluny de la seva terra. També escoltarem El cóndor pasa una cançó del compositor Daniel Alomía Robles de 1913, que s’ha convertit en un dels himnes del Peru, Enamorada de mi país d’Eva Ayllon i la cançó infantil El capitán de los siete mares de Yola Polastry, les seves cançons són considerades clàssics infantils peruans.

Setmana del 17 de gener: escoltarem cançons de Ronnie Spector, veu de The Ronettes.

Ronnie Spector ens deixava la setmana passada i la volem recordar amb dues de les seves cançons que van triomfar a la dècada dels 60 del segle XX: Be my baby i Walking in the rain

El 13 i 14 de gener escoltarem el pianista Jordi Sabatés, que ens ha deixat aquesta setmana.

Escoltarem El senyor del anells de 1974, Ginger d’ocells del més enllà de 1971, Sonata núm 118 amb Santi Arisa de 2008 i El caminar del Petit Príncep.

La setmana de l’11 de gener escoltarem Madre Tierra de Chayanne.

Ens la proposa l’Elena, la mare de la Sofia de 2n A i la Sílvia de 4t B, perquè la considera una una cançó amb una energia molt positiva que ens recorda alguns valors importants com oferir amor, saber perdonar, donar gràcies i recordar d’on venim. També ens convida a gaudir de tot allò que ens ofereix la vida i la nostra Terra i ens anima a superar els moments dolents, tenint en compte que només tenim una vida.

El porto-riqueny Chayanne va publicar aquesta cançó el 2014 amb el seu treball En todo estaré.

El 10 de gener, escoltarem cançons dels Reis d’Orient.

Amb la il·lusió de tornar a l’escola després de les festes nadalenques i veure què ens han deixat els Reis a l’escola. Escoltarem la popular Els Reis de l’Orient, La llum del fanalet de País de Xauxa i Un camell d’Orient de Manel.

El 20 de desembre escoltem cançons de Carlos Marín, un dels quatre integrants de Il Divo, que ens ha deixat aquest cap de setmana a causa de la covid-19. Escoltem la versió de la nadala White Christmas i la versió en català de Junts per sempre que va cantar amb Innocence pel disc de la Marató de 2007,

Setmana del 17 de desembre i fins al final de trimestre: escoltarem nadales del món.

Començarem amb La nova cançó de Nadal d’Antoni Tolmos que ha fet la versió de 2021. Després de 10 anys de nadales ha agrupat les set solistes que les han interpretat aquests 10 anys per fer aquesta nova versió. Les recordareu perquè algunes d’elles les han interpretat les vostres filles i fills  als concerts de l’escola durant aquests anys.

Escoltarem també En Navidad de Rosana que inclou a la tornada un seguit de nadales populars castellanes.

En anglès escoltarem el ja clàssic dels Estats Units All I want for Christmas is you de Mariah Carey. La nadala que aquest 2021 ha sobrepassat els mil milions de reproduccions.

D’Euskadi tenim la versió de Dringilin-dron de Miren Fernandez i Antxon Sarasua.

De França podrem escoltar el Canon de Noël

Des d’Itàlia ens arriba aquesta versió d’Anche quest’anno è già Natale.

De Portugal tenim aquesta nadala de 1999 d’Anjos e Susana: Nesta noite branca

D’Alemanya tenim el clàssic O Tannenbaum.

Des de Romania hem triat la versió de Sfântul lui Israel (El Sant d’Israel) que canten Cristian Văduva i Naomi Niţă.

De Polònia ens proposen Przybieżeli do Betlejem (Van arribar a Betlem) de la Golec Uorkiestra & Sound’n’Grace.

Des del Paraguai escoltarem la nadala clàssica  Dos tronquitos de madera en castellà que té la tornada en guaraní.

Del Perú tenim una nadala que pràcticament s’ha convertit en un himne nacional: Cholito Jesús

De Bielorússia ens fan la proposta Учора з вячора – Uchora z vyachora (Ahir al vespre).

De Grècia ens arriba una nadala tradicional del Peloponès: Κάλαντα Χριστουγέννων Πελοποννήσου

Aquest divendres 10 de desembre recordem Ramon Muntaner que ens va deixar ahir. Membre de La nova cançó i cantautor que va musicar molts poetes catalans. Escoltarem La Plaça del diamant, una de les seves cançons més conegudes que formava part de la BSO de la pel·lícula basada en el clàssic de Mercè Rodoreda.

Setmana del 29 de novembre: escoltarem el disc de la Marató 2021.

Aquest 30è aniversari de la Marató doble disc amb 30 cançons que escoltarem duran tota la setmana. El disc d’aquesta edició conté trenta cançons per celebrar les tres dècades d’un projecte solidari únic al món. Trenta cançons agrupades en un doble disc, el Disc Blau i el Disc Blanc, en què hi conviuen fins a 16 estils musicals diferents. És l’any que més estils i gèneres s’han combinat en la història del disc. Del crooner al rock, passant pel mestissatge i el pop, el rap i les arrels flamenques, el trap, les polifonies d’arrels tradicionals, les composicions i interpretacions llatines, l’R&B, l’electrònica o el reggaeton… i la clàssica. El disc 2021 compta amb més artistes que mai: 175 agrupats en 41 formacions.

Setmana del #25N, dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Per això escoltarem cançons que ens deixen clar que és la llibertat i que quan es diu no, és no!

Respira, una cançó del Diluvi amb Roba estesa, Gemma Humet i Suu, No es no d’Axel & Soledad, La puerta abieta de Rozalén i No de Meghan Trainor.

Setmana del 15 de novembre: escoltarem música d’Euskadi.

Proposta de l’Ainara Bilbao, mare de l’Amaia de P5: música amb instruments tradicionals com la trikitrixa o la txalaparta, cançons infantils com Astonatuta, tronpeta flauta del grup Ene Kantak que parla d’un ruc astronauta despistat, Xoxoak galdu du burua que explica la història d’una merla que va perdent les parts del cos i Maite Zaitut (T’estimo) de Pirritx, Porrotx eta Marimotots i altres músiques com Furra, furra o Alferraren Astea (La setmana de la mandra) on cada dia s’explica un motiu per no anar a treballar d’Oskorri i Aldapan gora (Pujada amb pendent) d’ Huntza.

Dijous 11 de novembre recordem Astro, un dels fundadors i cantant del grup anglès de reaggie UB40 que ens ha deixat aquesta setmana. Escoltarem Red, red wine el tema que els va projectar internacionalment el 1984.

Setmana del 8 de novembre: Escoltarem Desde mi mirada de Rocío Lucero.

La proposta ens la fa l’Anna Galbany, la mare del Nil de P3. La cançó parla de com alguns infants amb necessitats educatives específiques veuen i perceben el món i com es pot descobrir a través dels seus ulls des d’una mirada diferent.

Rocío Lucero va compondre la cançó quan va sentir la necessitat d’expressar a través de la lletra com se sentia per dins el Mateo, un infant amb autisme, que li va fer una abraçada enmig de la pandèmia. A ell la dedica i a tots els infants que tenen una mirada especial. “Y esta es mi virtud pues no me comunico como lo haces tú, pero quiero explicar la magia que hay detrás de la diversidad!”.

Dijous 4 de novembre recordem Georgie Dann que ens ha deixat aquesta setmana.

Escoltarem alguns dels èxits d’aquest cantant d’origen francès que es va instal·lat a Madrid i que van ser considerats cançó de l’estiu en molt països de parla hispana, sobretot durant les dècades dels 70, 80 i 90 del segle XX, com: El bimbó (1975), Macumba (1986), El Chiringuito (1988) o La barbacoa (1994).

Setmana del 2 de novembre: Escoltarem Petar-ho d’Oques Grasses.

La proposta ens arriba de la Meritxell, la mare del Jan Ferran de P3 perquè és la cançó preferida del seu fill, la demana sempre i li encanta veure’l cantar-la i ballar-la. Per la Meritxell és important transmetre als fills i filles el missatge de la cançó: “No pots creure en tu si no t’estimes tu”. Amb aquest ritme reforçarem la consciència d’autoestima durant aquesta curta setmana,

Oques grasses és un grup d’Osona que des de 2012 està triomfant amb cançons molt enèrgiques com aquesta, Petar-ho forma part del seu últim disc A tope amb la vida editat aquest 2021.

Setmana del 25 d’octubre: Escoltarem música de la Castanyada.

Aquesta setmana prèvia a la Castanyada escoltarem La Castanyada d’En Rikus, la versió de Marrameu torra castanyes de Pastorets RockLa Castanyada de Katumpa, Torrem castanyes de País de Xauxa, la versió de La Castanyera de Som Mainada i Les castanyes peten peten de Dàmaris Gelabert.

Setmana del 18 d’octubre: escoltarem música polonesa.

A proposta de la Joanna Bouyssi, mare del Teo de 1r i el Fèlix de 2n. Per aquest octubre dedicat a Polònia ha seleccionat: Bawię się świetnie (M’ho passo molt bé) d’Ania Dąbrowska, Trojkatty I Kwadraty  (Triangles i quadrats) de David Podsiadlo, Luka de Krzysztof Zalewski,   Elektryczny (Elèctric) de la Męskie Granie Orkiestra, Hey de Teksański, Na Mily Bóg (Bon Déu) de Tolerancja, Supermenka (Superhomes) de Kayah i Polonaise núm. 3 de Franciszek Szopen, més conegut com a Frédéric Chopin després de la seva estada a París des dels 20 anys.

Setmana del 13 d’octubre: escoltarem Imagine de John Lennon i Yoko Ono.

Aquest 11 d’octubre ha fet 50 anys que es va donar a conèixer la cançó. L’11 d’octubre de 1971 John Lennon va publicar la que, possiblement, seria la seva cançó més emblemàtica. També va ser emblemàtic el videoclip, on John Lennon la interpreta tocant un piano blanc acompanyat per la seva parella, l’artista Yoko Ono, que molts anys després va ser reconeguda com a coautora de la cançó, ja que Lennon s’havia inspirat en poemes d’ella per a la lletra.

50 anys després de la seva publicació continua sent un himne a la pau i una de les cançons més versionades del pop mundial. Aquesta setmana escoltarem les 14 diferents versions que Catorze ha seleccionat en motiu del 50è aniversari de la cançó amb versions fidels com les d’Elton John de 1980 des de Central Park, la de Queen de 1980,  la de David Bowie de 1983 des de Hong Kong, la de Neil Young de 2011, la d’Emeli Sandé de 2012, la d’Eva Cassidy de 2014, la versió coral d’UNICEF de 2014 per celebrar el 25è aniversari de la convenció dels Drets dels Infants, la de Lady Gaga de 2015 des de Bakú per la cerimònia d’apertura dels Jocs Europeus, la de Shakira el 2015 a l’Assemblea General de l’ONU, la de Coldplay de 2017, la de The Royal Philarmonic Orchestra de 2020 i d’altres més trencadores com les de A perfect circle de 2009, la de Chris Cornell de 2015 i la de Pentatonix de 2017. Complementem la selecció amb la quinzena versió: Imagineu, la que va fer en català Gertrudis pel Disc de la Marató de 2005.

Setmana del 4 d’octubre: escoltem Levitating de Dua Lipa.

Ens ho proposa l’Anna, la mare de la Paula Torés de P3 ja que els encanta la cantant i especialment aquesta cançó.  Dua Lipa és una cantant britànica d’origen kosovar que des de 2016 es va donar a conèixer. La cançó Levitating ens convida a levitar cap al cel, cap a les galàxies i les estrelles amb imaginació i al ritme de la música.

Setmana del 27 de setembre: escoltem la versió de Coincidir de Nicho Hinojosa.

La proposta ens la fa l’Elisabel, la mare del Gabriel Ferrigla de 4t. Coincidir és un poema del peruà Manuel Alberto Escobar Sambrano que va composar a la dècada dels 70 del segle XX.  Als anys 80 del mateix segle el duet mexicà Mexicanto li dona la versió de balada i la popularitza en aquest país. Ara ens arriba la versió del també mexicà Nicho Hinojosa a proposta de l’Eisabel per la seva multiculturalitat: “tantos siglos, tantos mundos, y tanto espacio, y coincidir.”. Esperem doncs, que aquest curs tinguem moltes coincidències amb tothom del nostre entorn. 

Setmana del 20 de setembre: aquesta segona setmana de curs escoltarem A tu de Km.0.

La proposta ens la fa arribar la Gemma, la mare de la Isona Roselló de 4t. Pensa que és un grup de gent molt jove que ens parla de viure en llibertat, sense complexos, essent nosaltres mateixos.

Setmana del 13 de setembre: iniciem el curs amb Somriurem de Txrango amb la col·laboració de Nil Moliner.

És una cançó que ens dona un gran missatge i molt optimisme per començar el curs: Somriurem quan tot falli, abraçarem el temps junts quan el món s’encalli.

Setmana del 21 i 22 de juny, comença l’estiu i acaba el curs. Per això escoltarem cançons que parlen de l’estiu: Comença l’estiu de Dàmaris Gelabert, Corre l’estiu de Pepet i Marieta, Viu l’estiu del Pot Petit, Días de verano d’Amaral, A Summer song, una cançó de 1964 del duo anglès Chad & JeremyVerão  de 2017 de The Gift, una banda  portuguesa de rock alternatiu.

Setmana del 14 de juny: escoltarem música de Romania que ens proposa l’Adela Zeres, mare del Jacob de P5, del Jossia de 3r i del Joel de 6è que és originària d’aquest país.

Holograf amb Sa nu mi iei niciodată dragostea (No em prenguis mai em meu amor), Toți K1 amb  Împreună Învingem Mereu (Junts sempre guanyem), Hora Unirii (L’hora de la unió) un poema musicat de Vasile Alecsandri i un dels himnes de Romania, la banda de rock d’un cosí de la família Sánchez-Zeres Riff amb Un joc a fost (Ha estat un joc), 3 Sud Est & Andra amb Jumătatea mea mai bună (La meva millor meitat), Gheorghe Zamfir, un dels millors sonadors del món de la flauta de Pan amb Doina de Jale (Cançó trista), Mi-ai Luat Inima (M’has pres el cor) de ProconsulDoua cuvinte (Dues paraules) de Rapha, Dima, Vlad & Dorian.

Aquest 9 de juny fa un any que ens deixava Pau Donés i volem recordar-lo amb algunes de les cançons més representatives de Jarabe de Palo: Eso que tú me das, La Flaca, Grita i Dona-li a la vida una oportunitat que va cantar amb Manu Guix.

Setmana del 7 de juny. Escltarem T’estimo bastant de Xiula, Caminem lluny de Doctor Prats i Esctic content de veure’t d’Ambauka.

Respectivament ens les proposen el Jaume, el pare de l’Ada Fité de P4, la Mariona Carbonell de P5 i l’Amaia Duque de P4. Són tres cançons que fan venir ganes de venir cada dia a l’escola i comaprtir moments i experiències amb els companys i companyes.

Setmana del 31 de maig. Tancarem el maig i obrirem el juny escoltant  Here comes the sun dels Beatles i Ja surt el sol la versió col·lectiva de diversos artistes (Manu Guix, Lolita, Tomeu Penya, Ivette Nadal, Chenoa,…) que es va fer en català pel Disc de la Marató de 2008. La proposta ens la fa Sílvia, la mare del Max de 5è, que creu que aquesta primavera l’hem vist poc i ara més que mai cal que surti.

Setmana del 25 de maig, Després del Festival d’Eurovisió d’aquest cap de setmana, l’Emma (una de les mestres de P4) es confessa eurofan i ens proposa escoltar una selecció de les tantíssimes cançons que han format part dels 65 anys de vida del festival. Creu que moltes han marcat una època amb grups i cantants  importants a nivell internacional. El 1968 el Regne Unit va presentar Cliff Richard amb Congratulations (Felicitats). El 1974 Suècia va presentar ABBA i va guanyar amb Waterloo  que els va projectar internacionalment. El 1982 Alemanya va presentar Nicole Hohlcoch amb Ein bisschen Frieden (Una mica de pau). Franco Battiato (que ens va deixar la setmana passada) va cantar amb Alice I treni di Tozeur (Els trens de Tozeur) representant Itàlia. El 1998 Israel guanyava el festival amb Diva de Dana International, la primera cantant transsexual que hi participava. El 1999 Croàcia presentava Doris Dragović cantant Marija Magdalena. El 2004 una cançó en català participava per primera vegada, Marta Roure amb Jugarem a estimar-nos representava a Andorra. El 2008 Espanya va presentar la paròdia de Rodolfo Chiklicuatre amb Baila el chiki-chiki, una cançó que reflectia el freakisme que tot sovint ha envoltat el festival. El 2017 Portugal va guanyar amb una gran balada Amar pelos dois (Estimar per tots dos) de Salvador Sobral. El 2019 Austràlia va sorprendre amb Zero gravity (Gravetat zero) de Kate Miller-Heidke, on les cantants quedaven suspeses a l’aire. I aquest 2021 no ens hem atrevit a fer sonar la cançó guanyadora perquè la trobem poc adequada per les entrades i sortides de l’escola i us proposem la guanyadora moral Voilà de Barbara Pravi representant França.

Recordem Franco Battiato que ens ha deixat aquest 18 de maig amb una de les seves cançons més conegudes Centro di gravità permanente que el 1981 el va fer conegut internacionalment.

Setmena del 17 de maig: escoltarem música de Bielorússia que ens proposa la  Nadezda, la mare del Nico de P3. Блізка – Blizka (Tanca) de Nizkiz, la cançó infantil popular Саука ды Грышка – Sauka i Grishko, Naviband  amb Гісторыя майго жыцця- Historyja majho žyccia (La història de la meva vida) que va a participar al Festival d’Eurovisió de 2017, Радзiмiчы- Radzimichi amb la cançó tradicional  Лявонiха- Lyavonikha, la cançó de bressol Доўгі дзень – Doŭhi dzień (Un dia llarg) i Разбуры турмы муры – Razbury turmy mury (Destrueix els murs de la presó) de Сяргей Kosmas – Sergey Kosmas i Сяргей Ціханоўс – Sergey Tikhonovs, la versió belrussa de L’Estaca.

Setmana del 10 de maig: escoltarem música dels 5 països que formem el projecte Erasmus+ Let’s be friends and help our nature  together. Són cançons en les cinc llengües dels cinc països de la trobada d’aquesta setmana: Nafrněná (Ondulat) és una cançó de Barbora Poláková, una cantant txeca de Kolín, la ciutat on hi ha l’escola que participa al projecte. Del duo letó Musiqq hem triat Kanēlis un Cukurs (Canyella i sucre). De Grècia tenim Χρήστος Μενιδιάτης – Chrístos Menidiátis amb  Τελευταία Αγκαλιά – Teleftaía Ankaliá (l’última abraçada). De Bulgària escoltarem el pop balcànic d’Азис – Azis  amb la cançó MA on fa una fusió del seu origen gitano i de la seva expressió del gènere no-normativa. El comiat de la trobada el farem amb l’aportació catalana Una lluna a l’aigua de  Txarango

Setmana del 3 de maig: comencem el mes amb I’m still standing (encara estic dempeus) d’Elton John. És una proposta de l’Elsa, la mare de l’Emma López de 5è ja que la considera una cançó molt vibrant, positiva i un esperit de superació al 100%. Després de veure la pel·lícula ROCKETMAN basada en la vida d’Elton John va conèixer la cançó, la qual va composar després d’haver superat moltes dificultats l’any 1983. Va significar una nova etapa en la seva vida personal y musical. Segons l’Elsa, és una cançó que et posa les piles i que ens donarà energia per aquest mes de maig que acabem de començar.

Setmana del 26 d’abril: escoltem David Bowie: Heroes, Starman i Space Oddity a proposta de l’equip de mestres de 4t ja que és un dels personatges que han descobert aquest curs amb la col·lecció de llibres Petit&Gran de l’editorial Alba que parlen de personatges importants al llarg de la història.

Setmana del 19 d’abril: música de Sant Jordi. Escoltarem 23 d’abril, la nova cançó de Sant Jordi una interpretació alternativa de la llegenda que fan Joan Blau i Mia Fuentes, la cançó composada per Salva Racero, cantada col·lectivament per més de 20 artistes durant el confinament de l’any passat: Un Sant Jordi diferent, Sant Jordi, vine aviat del Pot Petit,  Sant Jordi el cavaller de País de Xauxa, la versió de Sant Jordi no tenia cap soldat de Som Mainada, Sant Jordi i el drac creada aquest mes d’abril de 2021 pel grup Sifasolre’smifa i la Llegenda de Sant Jordi del grup Ambauka.

Setmana del 12 d’abril: escoltarem una selecció de veus i ritmes de la República dominicana. De colores de  Milly Quezada, Ojalá que llueva café i Burbujas de amor de Juan Luís Guerra, El amor que tuve de  Maridalia Hernández i Santo Domingo de Manny Cruz.

Setmana del 6 d’abril: la Mónica Mendoza, la mare del Joel de 6è i de l’Eric de P5 ens proposa Color esperanza de l’argentí Diego Torres ja que l’ajuda a veure amb millor actitud la vida i les seves dificultats. La proposta també ens la fa la Sol, la conserge de l’escola, que va descobrir la cançó quan el seu fill la va cantar a l’escola. Hi afegeix també la versió en català Color d’esperança que Ju i David Busquets van fer pel Disc de la Marató de 2018. Creu que és una cançó molt positiva i encoratjadora, que inspira a no defallir davant les dificultats. Amb aquesta música donem la benvinguda al tercer trimestre amb molta esperança.

El divendres 26 de març, l’últim dia del segon trimestre abans de les vacances de Pasqua escoltarem la cançó La mona del grup Katumpa que amb molt ritme ens donen els passos a seguir i els ingredients per a fer una bona mona a casa.

Setmana del 22 de març: escoltarem bandes sonores de pel·lícules composades per John Willams. La proposta ens ve de la família de l’Oriol Jiménez de 3r ja que és un compositor que els agrada molt escoltar-lo a casa i ara ho volen compartir amb tota l’escola. Escoltarem temes principals de les BSO de pel·lícules com: The Raiders March d’Indiana Jones, Star Wars, Jurassic Park i Schindler’s List.

Setmana del 15 de març: escoltarem música de Bulgària: Моя страна моя България – Moya strana, moya Bŭlgariya (El meu país, la meva Bulgària), Врабчета Празник- Vrabcheta Praznik (Pardals-Vacances), Крисия, Хасан и Ибрахим: планетата на децата – Krisiya, Khasan i Ibrakhim: Planetata na detsata (El planeta dels infants), Графа: Давам Всичко За Теб – Grafa: Davam Vsichko Za Teb (Ho dono tot per a tu), Нели Петкова: Аз и Ти – Neli Petkova: Az i Ti (Jo i tu) i Графа, Любо и Орлин: Заедно – Grafa, Lubo & Orlin: Zaedno (Junts).

Setmana del 8 de març: escoltarem veus femenines: Sílvia Pérez Cruz amb Vestida de nit, Ana Belén amb Amigas, Gloria Gaynor amb I’ll survive i Édith Piaf amb Non, je ne regrette rien.

Setmana de l’1 de març: escoltarem Que tremolin els arbres de la Beth. Ens la proposa la Laura, la tutora de P5 A, perquè creu que és una cançó plena d’esperança i optimisme que alegra el cor i l’ànima.

Després d’uns anys allunyada de l’activitat musical la Beth ha reaparegut la tardor de 2020 amb aquesta peça pop però amb certs aires electrònics. La cançó pretén ser una mirada inclusiva i fresca, per seguir sumant entre tots en una situació complicada que ens ha tocat viure actualment, sobretot en l’àmbit de la sanitat. La Beth parla de l’optimisme, del futur i d’esperança, tres paraules que ara es necessiten més que mai.

Setmana del 22 de febrer música angolesa amb: Mabelela de Lourdes Van-DunémCarlito de Yola Semedo, Coisas de terra i Cherry de Paulo Flores, Poema do semba de Carlos Burity, Juro por tudo i Loucos de Matias Damásio, Mulemba xangola i Comeram a fruta de BongaSão Saudades d’Eduardo Paím.

Aquests dies escoltarem músiques de Carnaval: Ara arriba el Carnestoltes (popular), El Carnaval ja és aquí de Rikus, Carnestoltes del Pot Petit  . El Dijous Gras escoltarem la cançó del Dijous Llarder.

Setmana de l’1 de febrer Puff, era un drac màgic amb la versió de Joan Manuel Serrat i Puja al meu coet del Pot Petit.

Són les cançons del projecte dels dracs i del projecte del coets que estan treballant aquestes setmanes els grups de P4. Fem volar la imaginació amb aquestes cançons.

29 de gener, vigília del  Dia Escolar de la No-violència i la Pau escoltarem: Mirall de Pau de PeTaCa, Paz de Juanes i Imagine de John Lenon.

Setmana del 25 de gener Love is the name de Sofia Carson.

Ens la proposa La Noelia, la tutora de 2n A ja que és una cançó que li dona molta energia. Love is the name és la cançó que el 2016 va fer coneguda a Sofia Carson. És una reinterpretació de l’èxit mundial Live is life que el 1985 va donar a conèixer la banda austríaca Opus. Totes dues cançons ens donen molt optimisme i ens encoratgen a viure intensament la vida.

Setmana del 18 de gener música argentina amb: Flaca d’Andrés Calamaro, Toaster de Ciro y los Persas, Salvapantallas de Loco, Nada que ver de Lo’ Pibitos, Fanky de Charly García,  De música ligera de Soda Stereo i Canción para bañar la Luna de María Elena Walsh.

Setmana del 12 de gener La vacuna de Pepet i Marieta

Des de les Terres de l’Ebre ens porten el missatge que mentre no arribi la vacuna, les relacions humanes i els sentiments ens poden aportar moltes sensacions positives.

Cançó de l’11 de gener Els Reis de l’Orient, amb la il·lusió de retornar per veure què ens han deixat a l’escola Ses Majestats segons les cartes que els vam escriure al desembre.

Setmana del 14 de desembre escoltarem Nadales, entre d’altres Atrapades en el gènere (fuig, fuig, fuig) que han fer de l’Escola Fructuós Gelabert de Barcelona, Esquerllerins i campanetes de SiFaSolRe’sMiFa i Desig de Nadal del Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell.

Setmana del 9 de desembre Gimme hop Jo Anna d’Eddy Grant.

Ens ho proposa el Jaume, el pare de l’Ainet de 1r, ja que de petit li agradava molt i sempre l’ha recordat. Tot i que és una cançó molt alegre i animada, prefecta per entrar amb energia a l’escola i sortir-ne amb un somriure; és una cançó protesta sobre l’apartheid, les desigualtats i la corrupció política a l’Àfrica. Una cançó molt completa. Eddy Grant, el britanico-guyanès la va tenir una gran èxit internacional el 1988, l’any que la va crear. 

Setmana del 30 de novembre El disc de la Marató 2020.

Serem més forts és la cançó que dona vida a l’espot de La Marató d’aquest any. Una composició original de Jordi Cubino interpretada pels cantants Miki Núñez, Suu, Elena Gadel, Lildami, Gemma Humet, Antonio Orozco, Nina, Dyango, Marina Prades, Eduard Costa, Joan Garrido, Sicus Carbonell, Ferran Massaguer, Joan Rovira, Ju, Aiala, David Busquets i Sara Terraza; i els grups Buhos, Las Migas, Doctor Prats, La Follie, Maruja Limón i Els Catarres. Un cant a l’esperança i a la força col·lectiva en aquests moments tan complicats per la pandèmia.

 

Música del 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, escoltarem diferents versions d’I tu, sols tu! del grup alcoià El Diluvi; una cançó basada en el lema Tres voltes rebel  del poema Divisa de Maria Mercè Marçal considerat un dels referents de la reivindicació feminista del país. L’escoltarem també en aranès E sonque tu! amb la veu d’Alidé Sans, en castellà Y sólo tú! amb la veu il·licitana de Clàudia Ferrández de  Key Day i en anglès You, only you! amb les veus osonenques de The Sey Sisters.

 

Setmana del 23 de novembre Una lluna a l’aigua de Txarango.

Ens la proposa la família Pagespetit-Rodríguez de P3 perquè els agrada molt ballar-la. Esperem que us agradi @txarango un grup que des de 2010 no ha parat amb la seva proposta de fusió musical, amb el reggae com a eix vertebral, que també beu del dub, la música llatinoamericana o el pop i barreja ritmes jamaicans, rock, patxanga i rumba catalana. El desembre de 2019 van anunciar la seva retirada definitiva dels escenaris després de la gira del seu últim disc, De vent i ales que  van treure el juny de 2020. El grup es volia acomiadar del seu públic amb una gira amb una quarantena de concerts en carpes de circ arreu dels Països Catalans, però a causa del confinament la van haver de suspendre. Per això com a escola hi afegim Les coses senzilles a l’espera de poder gaudir de la gira de comiat.

 

Setmana del 16 de novembre Viva la vida de Coldplay.

La proposta ve de l’Emma Forment, mestra de P4. El gran èxit internacional de la banda anglesa @coldplay que des de 2008 s’ha convertit en un clàssic que dona molta energia positiva, amb la qual volem entrar a l’escola tots els dies de la setmana. El títol de la cançó Viva la vida és en castellà perquè prové d’un quadre de la pintora mexicana Frida khalo. És el darrer quadre que va pintar i el títol és un tribut a la vida: les fruites i la manera com estan pintades són emocionants, degut al color roig vibrant de les síndries i la frase que l’artista va escriure vuit dies abans d’anar-se’n d’aquest món el 1954.

 

Setmana del 9 de novembre de 2020 Ales lliures i Mare  de Gemma Humet.

Ens ho proposa la Mirtha Villarroya, la tutora de 3r C, i les dedica a totes les companyes de lluita i de camí. La cantautora i pianista terrassenca @gemmahumet aquesta tardor celebra deu anys de carrera amb el seu tercer àlbum Màtria, concebut en clau feminista. 

 

Setmana del 2 de novembre de 2020 ¡Arroyo claro, fuente serena! de Billy Boom Band.

La proposta ens ve de la família Céspedes-Rodríguez ja que els sembla una fantàstica manera d’aprendre poesia a través de la música. @BillyBoomBand, entre moltes altres propostes, el 2016 van editar Lorca Pop; on van versionar  musicalment alguns dels poemes de Federico García Lorca.  Aquesta és la versió musicada del poema Balada de la Placeta de 1921.

 

Setmana del 26 d’octubre de 2020 Cançons de la Castanyada.

La setmana de la Castanyada, entre altres cançons, escoltarem La rumba de les castanyes del Pot Petit i les versions populars de  La Castanyera i del Marrameu Torracastanyes.

 

Setmana del 19 d’octubre de 2020 Em quedo a casa de Xiula i Els confinats.

Aquesta proposta del grup barceloní @xiulaoficial  la fan els grups de 2n, els Taurons i les Belugues, que van escoltar aquesta cançó la primera setmana d’escola i els va recordar els dies que havíen passat a casa amb la família. Els va servir per poder explicar com s’haviem sentit.

 

Setmana del 13 d’octubre de 2020 Jump de Van Halen.

El 6 d’octubre ens deixava Eddie Van Halen, el guitarrista i una de les ànimes del grup @VanHalen que als anys 70 i 80 del segle passat van compondre cançons memorables com la que escoltarem aquesta setmana per recordar-lo. #MúsicaLesAigües

 

Setmana del 5 d’octubre de 2020 No nos gustan los lunes del grup Petit Pop.

La proposta ens arriba de la família Cantalejo-Martinell.  @PetitPop_music és un grup asturià que fa música amb molt sentit de l’humor per a famílies. Malgrat que els dilluns ens costi llevar-nos a tothom, des de l’escola només podem afegir que intentem començar la setmana de la millor manera possible escoltant cançons com aquesta. #MúsicaLesAigües

 

Setmana del 28 de setembre de 2020

Aquesta primera setmana sencera de tardor escoltarem un Fragment de la Tardor de Les quatre estacions d’Antonio Vivaldi.

 

Setmana del 21 de setembre de 2020 Tu de Dàmaris Gelabert.

Aquesta segona setmana de curs volem escoltar la cançó que les AFAs i AMPAs dels centres educatius de Cardedeu han triat per donar la benvinguda a tothom en aquest curs tan especial. Per fer-ho han escollit la cardedeuenca @DamarisGelabert . Com ens diu en la seva cançó “Pots ser qui vulguis ser” i això esperem que facis durant aquest curs: fes servir la teva imaginació i creativitat i sigues qui vulguis ser. #MúsicaLesAigües

 

Setmana del 14 de setembre de 2020 Despertem el món de Koers.

Després de sis mesos sense música a l’escola; comencem el curs amb energia, despertant el món amb @KoersReggaeBand .Com ens diuen aquesta banda de Lleida: “Ara sé que no vull perdre sensacions de llibertat” (…) “Ara sé que vull veure com la gent surt del seu cau”. #MúsicaLesAigües