Colònies

L’escola organitza colònies a final de cada cicle. A P5, 2n, 4t i 6è amb l’objectiu de conèixer i aplicar els valors de la convivència perquè els infants esdevinguin éssers capaços de comprometre’s i respectar els acords de convivència amb altres persones. La convivència permet adquirir habilitats socials per millorar la capacitat de prevenir i resoldre conflictes fora de l’àmbit familiar.

Dins d’aquest marc vivencial, l’autonomia i la iniciativa personal esdevenen fonamentals per adaptar-se a la convivència. Possibiliten un desenvolupament de la seguretat personal al comprovar que són capaços de fer les coses quotidianes de l’àmbit familiar en altres espais. Al mateix temps la convivència  els permet la relació  amb els altres i a disposar d’habilitats socials per a gaudir d’una bona relació, també els permet desenvolupar al màxim les seves capacitats afectives en tots els àmbits de la seva personalitat, afavorint les actituds no violentes i no sexistes.

Els grups de P5, 2n i 4t cjunts en una mateixa casa de colònies en cicles rotatoris de granja, muntanya i platja. Al Castell de Fluvià de Sant Esteve de Palautordera (Baix Montseny), El Xalió de Sant Miquel de Campmajor (Garrotxa) i a La Garbinada de Toroella de Montgrí (Baix Empordà).

Els grups de 6è fan una estada de colònies a Eurostage a Caldes d’Estrac (Maresme).