Camp d’aprenentatge de Juneda

Els passats dies 23, 24 i 25 de maig els mitjans vam estar a Juneda fent el camp d’aprenentatge. Aquests tres dies ens van servir per viure experiències molt diverses i aprendre molts conceptes nous. El dilluns quan vam arribar ens vam col·locar a les habitacions. Després de dinar ja vam començar amb els tallers, però primer ens vam dividir en quatre grups, vam tenir molta sort de poder compartir les activitats amb infants de Rovellons, d’Alícies i de Tanits tots barrejats, vam aprendre molt els uns dels altres!

Un dels tallers que vam fer era el d’hort. En aquest taller vam aprendre com ha d’estar la terra perquè hi puguin créixer les plantes, vam aprendre la diferència entre plantar i sembrar, vam poder fer algunes de les feines que es fan a l’hort i vam poder collir alguns aliments que vam portar a les oques de l’estany i vam poder portar-les a la cuina per poder menjar-les més tard.


El següent taller que vam realitzar era el d’apicultura. En aquest taller vam aprendre diferències entre les abelles i les vespes, vam poder observar les diferències entre el fibló de les unes i les altres, vam aprendre tota la feina que fan les abelles i quins tipus d’abelles hi ha a cada rusc. Vam vestir-nos com autèntics apicultors i apicultores i vam tenir la sort d’anar a veure les abelles! Finalment, vam aprendre el perquè de les diferències de color entre les diferents mels i les vam poder provar, estaven boníssimes!


El tercer taller que vam fer va ser el de granja. En aquest taller vam aprendre les diferències en l’alimentació dels animals, vam poder veure com creixen els pollets, vam donar menjar als diferents animals de la granja i vam poder estar en contacte amb cavalls, conills, cabres i inclús vam aprendre a munyir les vaques! Aquests aprenentatges ens van servir per acabar de consolidar els coneixements que teníem de la transformació dels aliments i ho vam gaudir molt!


Finalment, vam fer el taller de forn. En aquest taller vam poder conèixer les diferències entre les farines integrals i les blanques, vam aprendre la funció de cada ingredient a l’hora d’elaborar menjar com ara pa o coca i vam fer servir la tècnica “del volcà” per poder barrejar els ingredients. A més a més, el que fèiem al forn ens ho menjàvem després per berenar, sopar, esmorzar o dinar i estava tot boníssim!