Setmana europea de prevenció de residus

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració d’altres empreses i departaments municipals, organitza diverses activitats amb motiu de la Setmana europea de prevenció de Residus.

D’aquesta manera, s’han programat accions com

  • ‘Menys plàstics i més vida’, una exposició produïda per l’Agència catalana de l’aigua (ACA) que es pot visitar al Mercat Central fins el dissabte 16 de novembre, i entre el 18 i el 20 de novembre al Mercat del Carrilet.
  • “Saps quan contamines amb el teu desplaçament?’, a banda, és un a l’estand interactiu de ciència ciutadana d’AtmOOS instal·lat a la biblioteca Xavier Amorós. Aquest dissabte, 16 de novembre, i a la biblioteca central Xavier Amorós, de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia.
  • A més, ‘Planeta amenaçat, titelles al rescat!’ es durà a terme aquest dissabte a dos quarts de 12 del migdia al mateix espai. De la mà del Doctor Climàtic, l’ós Pol i la família Voramar, els participants viatjaran al cor del canvi climàtic! a càrrec de Marionetes Nòmades.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea, per tal d’organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Els objectius de la setmana Europea són: Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Projectes de medi a primària