Música de la setmana

Dia Mundial de la Veu

Dilluns 16 d’abril de 2018

Aquest se celebra a proposta de la Federació Internacional de Societats d’Otorrinolaringologia, amb la finalitat de difondre la necessitat de tenir cura de la veu, un element de gran importància com a mitjà de comunicació, instrument de treball i com expressió estètica. Al voltant d’un 5% de la població pateix algun tipus de trastorn de la veu que requereix atenció mèdica especialitzada, amb major prevalença entre els 25 i els 45 anys. Algunes professions són més susceptibles a patir trastorns d’aquest tipus, com els docents.

Per tot això, és important fer un bon ús de les cordes vocals mantenint bons hàbits i diagnosticar de forma precoç certes alteracions.

Us donem consells pràctics per mantenir una veu sana:

  • No fumar.
  • Mantenir bona hidratació.
  • Gaudir d’una bona alimentació per evitar l’acidesa gàstrica i el reflux gastroesofàgic.
  • Tenir bona tècnica de fonació amb una respiració adequada, evitant el sobreesforç vocal.

 

 

La bicicleta de Shakira

Aquest 3 de juny veurem a la cantant Shakira donant-t’ho tot a Hamburg, començant una gira que la portarà per tota Europa, arribant a Barcelona el 6 de juliol.

Aquests últims quatre mesos han estat molt durs per Shakira. Una hemorràgia a les cordes vocals va estar a punt de fer que no pogués cantar mai més. La malaltia era bastant greu i els metges van obligar-la a suspendre la gira europea que tenia preparada, posposant-la dues vegades.