Moments especials a P3

A P3 duem a terme una activitat que té per nom: MOMENTS ESPECIALS i es basa en la presentació i la interacció dels infants amb diferents materials del nostre entorn més proper, papers, robes, capses… són els protagonistes d’aquesta activitat, aquests, presentats de forma suggeridora donen pas a l’acció, el joc, la creació i la imaginació per part dels infants.

Aquesta vegada, en l’experiència, els elements conductors han estat els coixins.

Els infants amb molta il·lusió els van presentar a la resta de companys/es. Van dir les seves qualitats i explicar en quin lloc es trobaven de casa, a quin membre de la família pertanyien, l’afecte que hi tenien envers ells… de manera que tots plegats vam gaudir de l’experiència personal de cadascú.

Després a l’aula de psicomotricitat vam disposar l’espai amb la intenció que convidés al joc, a la interacció i a l’exploració lliure amb els coixins. I tot seguit, es va iniciar l’activitat. Els infants van tenir el plaer de destruir la pila de coixins, a través de la qual van poder descarregar-se emocionalment.

Les mestres estan presents a l’activitat, però no s’anticipen als moviments dels infants, permetent el moviment, el joc i l’acció del nen, ja que veiem la seva expressivitat, la seva història i els seus desitjos inconscients. Els moviments estan plens de significats.

Vam observar que se’ls tiraven entre ells (eina per comunicar-se), que molts infants buscaven el seu coixí (els costava descentrar-se i compartir), buscaven aquella part més afectiva, segura i protectora amb ell, duien a terme joc simbòlic compartit imaginant usos ben diversos (patins, metges, piscines, cases, trens, vaixells…), exploraven les seves possibilitats motrius llençant-los ben amunt…

I per acabar, es va fer una posada en comú: què havien fet. Cada nen/a va explicar la seva vivència, posar paraules a allò viscut els ajuda a ser més conscients de la seva experiència.

-He fet una piscina plena de coixins i jugàvem i nedàvem amb les mans.

-Jugàvem a fer voltes, feiem una torre petita i amagava el coixí. 

-Tirava un munt de boles de neu, i quedava tot brut. 

-Estàvem posant aigua a la piscina, quasi ens enfonsem perquè arribava fins al sostre.

-He jugat a tirar els coixins al sostre.

-Hem fet una caseta per nosaltres dos.