Música de la setmana

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qqIIW7nxBgc”]

Madonna Louise Veronica Ciccone (Bay CityMichiganEstats Units16 d’agost de 1958), més coneguda com a Madonna, és una cantant, compositora, actriu, dissenyadors de moda, escriptora, directora cinematogràfica i productora estatunidenca de música discopopdance i electrònica, principalment.

Denominada com a Queen of pop (reina del pop), la cantant és una icona popular internacional de les últimes tres dècades, aspecte que li reconeixen, fins i tot, els seus detractors. És una estrella de pop coneguda per reinventar la seva imatge, i per l’ambició, innovació i provocació en els seus vídeos musicals i espectacles. També és coneguda per les polèmiques durant tota la seva vida personal, i per l’ús de símbols polítics, religiosos i sexuals al llarg de la seva carrera. Des dels seus inicis -el 1983– amb el llançament del seu primer àlbum Madonna, fins al seu últim disc Rebel Heart, manté l’èxit i la fama mundials que ha travessat diferents generacions.

La trajectòria de Madonna és un exemple del triomfador “fet a si mateix”, típic de la cultura nord-americana, amb els seus èxits, fracassos i reaparicions. D’un entorn una mica gris i conservador, Madonna va fugir a Nova York a finals dels 70 per a dedicar-se a la música. Ha aconseguit nombrosos reconeixements, entre els quals es troben 7 premis Grammy d’un total de 27 nominacions. El seu afany de superació com artista va conduir-la a papers protagonistes a pel·lícules com Evita, paper pel qual va guanyar el Globus d’Or a la millor actriu. Però Madonna també ha viscut moments difícils: la seva carrera al cinema ha estat desigual i ha sofert dures crítiques, descens comercial i dificultats personals, que ha superat.

Viquipèdia