Música de la setmana

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=45Ph_MXIP1o”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=48_apdYcE9E&feature=youtu.be”]https://www.youtube.com/watch?v=ZJL4UGSbeFg[/su_youtube_advanced]

Michael Jackson, el rei del Pop.

Nascut a Gary ((Indiana, Estats Units) el 29 d’agost de 1958- Los Angeles, 25 de juny de 2009).

Fou un cantantcompositor, intèrpret, ballarí i músic en general de música pop estatunidenc. Conegut com el «rei del pop», les seves contribucions a la música, el ball i la moda, a més a més de la seva coneguda vida pública, en feren una figura destacada de la cultura popular durant pràcticament quatre dècades.

Michael Joseph Jackson era el setè d’una família de nou germans i va començar la seva carrera de ben petit, quan va formar part del grup Jackson Brothers, que després esdevindria la popular banda Jackson Five. El grup de germans va causar sensació, fins que a finals dels setanta, Michael Jackson va iniciar al seva carrera en solitari.
Va ser amb ‘Thriller’ (1983), quan Jackson va consagrar-se com a estrella de la música, gràcies en part al videoclip dirigit per John Landis, en què ballava envoltat de morts vivents. Fins al moment, s’han venut més de 109 milions de còpies de l’àlbum, i s’ha convertit en un dels més venuts de la història. L’any passat va treure al mercat ‘King of Pop’, una recopilació de les seves millors cançons i imatges.
Durant la dècada dels vuitanta es va forjar la llegenda musical de Micahel Jackson, un artista que va captivar milions de fans amb les seves cançons, el seu ball i uns espectaculars muntatges escenogràfics que el van portar per tot el món. En la seva discografia, també destaquen el single ‘Billie Jean’, inclòs a l’àlbum ‘Thriller’, ‘We are the world’ (1985), un tema solidari amb l’Àfrica, l’àlbum ‘Bad’ (1987), o el disc ‘Dangerous’ (1991).
La polèmica , però, no ha deixat de banda la seva vida, sobretot pel que fa als seus interessos sexuals. El darrer capítol va ser un judici per suposats abusos a un menor, en què finalment se li van retirar els càrrecs. Anteriorment, i per silenciar els rumors sobre la seva sexualitat, l’any 1994 es va casar amb Lisa Marie Presley, única filla d’Elvis Presley, considerat el rei del rock, en un matrimoni que va durar poc més d’un any.
Jackson va deixar orfes tres fills. Els dos primers, Prince Michael I i Paris, els va tenir amb una infermera que l’atenia, Debbie Rowe, tot i que la dona mai va actuar de mare i sempre es va especular de la manera en què van ser concebuts els nens. Michael Jackson va recórrer a una mare de lloguer per tenir un tercer fill, Prince Michael II.