Tornem a les cavernes! Tercera setmana de casal, la setmana de la prehistòria!

Seguim l’activitat de l’estiu amb el casal ple de gom a gom!

Aquesta setmana hem viatjat a través de la màquina del temps i hem anat a parar molt enrere en el passat, concretament a la prehistòria, quan l’ésser humà vivia encara en coves i es dedicava a caçar i recol·lectar per a sobreviure. Hem après com vivien aquestes persones del passat, com era el món en aquella època, els animals meravellosos que hi vivien com mamuts i tigres dents de sabre i fins i tot hem conviscut amb un dels nostres parents més antics, l’home de Neandertal.

Algunes de les activitats destacades de la setmana per als petits ha sigut fabricar-nos una disfressa de cavernícoles per sentir-nos plenament integrats amb l’entorn natural i viure en primera persona la dificultat de, per exemple, fer foc amb pals o pedres foguera. També hem après com d’important ha sigut l’art en la història de l’ésser humà i ens hem tornat uns artistes paleolítics confeccionant els nostres propis penjolls rituals amb formes naturals. A més a més hem conegut un munt de nou vocabulari en anglès relacionat amb la prehistòria… It’s awesome!

Els més grans han creat dos tribus que, tot i que de manera pacífica, han hagut de competir pels recursos de la zona tal i com haurien fet dos tribus en la prehistòria. A través d’una gimcana i de la confecció de venus i altres objectes de terrissa ens hem ficat a la pell dels primers Homo Sàpiens que van haver de conviure i competir amb l’home de Neandertal. Una experiència salvatge!

Una setmana més els infants de 1er a 6è van poder gaudir d’un altre dia de rocòdrom i finalment divendres tots junts vam anar d’excursió a l’Espluga de Francolí per visitar la cova de la Font Major, una de les coves més importants per explicar i comprendre com vivien els nostres avantpassats.

Una altra setmana rodona al casal d’estiu de la Vitxeta!