Música de la setmana

 

Mor als 74 anys Edwin Hawkins

El cantant de gòspel Edwin Hawkins, famós per la seva emblemàtica cançó ‘Oh, Happy Day’, va morir el 15 de gener de 2018 a la seva casa de Pleasanton (Califòrnia) als 74 anys a causa d’un càncer de pàncrees.

Hawkins va néixer a la badia de San Francisco i des de molt petit va començar a actuar en esglésies, en ocasions acompanyat de la seva família. El seu primer disc el va gravar a finals dels seixanta com a membre d’un cor de joves i es va titular ‘Let us go into the house of the Lord’ (Permet-nos entrar a la casa del Senyor).

Encara que el disc va passar una mica desapercebut, un treballador de la ràdio regional Bay Area FM va començar a punxar una de les cançons que el componien, ‘Oh Happy Day’, que es va popularitzar ràpidament i que va fer que el grup canviés el seu nom per Edwin Hawkins Singers.

Aviat la cançó va ser estrenada de nou com a single, es va colocar en el quart lloc de la llista pop de Billboard i a la segona plaça de R&B. El 1970, ‘Oh Happy Day’ li va valer un Grammy a la millor actuació soul gòspel, el primer dels quatre que aconseguiria Hawkins al llarg de la seva carrera.