Master class: Com es fa una entrevista?

Aquest divendres 8 de novembre, per tal d’inaugurar el nou curs de reporters i reporteres de l’escola, tindrem dos convidats molt especials que ens faran una master class sobre com es fa una bona entrevista, el Josep Baiges i la Ivet Batet.

El Josep Baiges Gispert, periodista de professió va néixer a Reus i, des de llavors, està enamorat de la ciutat. Es defineix a sí mateix com a comunicador, i és que, des de ben petit tenia clar que volia ser periodista. Entre aquells anys, en què jugava a entrevistar els seus amics, i fins el dia d’avui, Josep Baiges ha col·laborat amb la majoria de mitjans de comunicació, formant part dels equips de Ràdio Reus, Cadena SER o Canal Reus TV, i en diversos mitjans escrits i digitals de casa nostra.

La seva passió per Reus l’ha convertit en un RTV exemplar (Reus de Tota la Vida), impulsant múltiples iniciatives com els ‘Premis Jaume Amenós als que Més Enganxen’ o donant suport a qualsevol projecte que faci engrandir la ciutat. Des de fa un temps, dona la seva visió de l’actualitat reusenca al blog ‘El món de Reus’, un dels més populars de la ciutat. Actualment és Secretari General de la Cambra de Comerç de Reus.

Ha publicat diversos llibres com Els 100 dies que van canviar el Món de Reus (2011), De Prim a Plim (2014), Fot-li que és de Reus (2018) i ha coordinat el volum Creu-me és possible a benefici de la Lliga Contra el Càncer amb la participació d’una vintena de companys periodistes.

La Ivet Batet Rius és també periodista, llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha completat la seva formació amb cursos i postgraus de fotografia, videoperiodisme i periodisme online.

Ha treballat en diversos mitjans com el setmanari El Pati, El Punt, La Vanguardia, Rac1 o el Diari de Tarragona i per diferents gabinets de comunicació de la Generalitat. També ha publicat reportatges a revistes com Descobrir Catalunya o El Magazine de la Vanguardia i ha col·laborat amb El Terrat i Parel·lel 40, entre d’altres.

Des de l’any 2011 és auxiliar de premsa de l’Ajuntament de Cambrils, una tasca que ha compaginat amb la de cap de comunicació de dos festivals (el Festival Minipop i el Festival Rec).

 

Des d’aquest espai web, ja us explicarem l’experiència, que segur que serà molt profitosa.