Visita l’espai virtual de la trobada internacional Erasmus+ a Les Aigües del maig de 2021

Les 5 escoles que integrem el projecte Erasmus+ Let´s be friends and help our nature  together hem pogut celebrar virtualment la trobada que teníem pendent del 10 al 14 de maig, coordinada des de l’Escola Les Aigües. Amb alumnes i mestres de les comunitats de Kolín (Txèquia), Gabalovo (Bulgària), Rafina (Grècia) i Trapene (Letònia) vam participar en un total de 25  connexions telemàtiques durant tota la setmana. Els diferents petits grups van intercanviar informacions personals i  van treballar diferents aspectes culturals com receptes de cuina, els hàbits quotidians dels diferents països, l’obra modernista d’Antoni Gaudí i els castellers. La trobada va acabar amb l’himne Una lluna a l’aigua de Txarango. Si voleu fer algunes de les activitats telemàtiques de la trobada podeu clicar aquí.

El 2018 vam iniciar el darrer projecte en el qual compartim experiències sobre l’entorn natural amb escoles de Kolín (Txèquia), de Rafina (Grècia), de Galabovo (Bulgària) i de Trapene (Letònia). Des del setembre de 2018 fins al novembre de 2019 es van realitzar trobades en els diferents països per fer el seguiment del projecte. Aquestes trobades han estat una oportunitat per fer un intercanvi d’experiències pedagògiques, culturals i educatives. L’any passat vam dur a terme dues trobades a Kolin (Txèquia) i l’octubre de 2019, varem fer la trobada a Rafina (Grècia). Del 17 al 23 de maig de 2020 estava prevista la trobada de tancament del projecte a Cardedeu, on alumnes de l’Escola Les Aigües havien d’acollir 24 nois i noies i una quinzena de mestres dels altres països participants. L’arribada de la pandèmia caudaa per la covid-19 va aturar el projecte.

El projecte“Let´s be friends and help our nature  together ” té com a objectiu principal aprendre a protegir  la natura i el nostre entorn més proper, alhora que  fer amistats d’altres països i cultures amb qui compartir aquestes mateixa inquietuds i interessos. El projecte pretén sensibilitzar i fomentar el respecte cap el medi ambient, aprenent a treballar junts de forma cooperativa. De la mateixa manera, fomentant la creació d’iniciatives properes i compromeses amb la importància de cuidar el nostre entorn.

Aquest projecte comença intercanviant informació entre les diferents escoles dels països participants sobre la biodiversitat que els envolta. Posteriorment, cada escola ha dut a terme un espai de plantació diferent (hort, hivernacle, jardí, etc.) L’objectiu d’aquesta activitat ha estat  despertar en els alumnes la consciència sobre la importància de conèixer i protegir la natura. Amb la plantació d’herbes, flors i altres tipus de plantes i el seguiment del procés de plantació, s’ha aconseguit també educar en la sostenibilitat, l’estalvi d’aigua i els recursos naturals.

Finalment, i amb aquest projecte Erasmus+  es pretén treballar i  reforçar l’ús de la llengua anglesa en situacions reals (viatges, converses, trobades, intercanvis etc.)  i maximitzar l’exposició a la llengua anglesa, a la vegada que  participar de la diversitat cultural d’Europa.