COM REPARTIM 500 GRAMS DE GRA DE BLAT ENTRE LES 12 MÀ DE MORTERS?

Amb la idea d’elaborar la nostra pròpia farina, ja fa força dies que a l’aula estan arribant estris de cuina per posar-nos mans a l’obra. Com que tenim una bossa de gra de blat, hem anat portant de casa mà de morters per poder fer la mòlta i obtenir l’ingredient principal per poder fer pa. 

A la classe, han arribat 12 mà de morters i ara toca esbrinar de quina manera podem repartir els grans de blat per a què  puguem realitzar la mòlta per parelles, tal i com hem decidit. Per afrontar aquest repte, ens hem posat per grups i hem estat realitzant diversos càlculs. Cada grup, ha cercat les seves estratègies matemàtiques per aconseguir repartir la quantitat de 500 grams de la manera més equitativa, és a dir, que tothom tingui la mateixa quantitat i ens sobri la menor quantitat possible.

Aquests han estat els nostres càlculs:

A la Rotllana, hem compartit els càlculs realitzats amb el grup i hem arribat a la conclusió que la quantitat de 40 grams per mà de morter és la que millor s’ajusta, perquè només sobren 20 grams de gra de blat de la bossa.