El GR 92 ens apropa a la cultura!

El passat 17 (Grups A-D-E) i 20 de maig (B-C) vam organitzar una sortida a peu pel GR 92 amb l’alumnat de 2n d’ESO. Aquesta sortida ha estat inciativa dels àmbit social-expressió i d’Educació Física.

Des de l’institut Numància començava la primera part de l’assignatura d’Educació física: l’alumnat ha sortit per grups guiant-se amb mapa, fites i marques. El primer punt de parada va ser el monestir de Sant Jeroni de la Murtra on vam poder gaudir d’una visita guiada i conèixer de prop l’arquitectura i les històries d’aquest edifici que tenim tan a prop. Hem volgut recórrer el GR92 “Sendero del Mediterráneo” que és un dels més grans de Catalunya. El GR 92 recorre Catalunya de nord a sud per la variant del Mediterrani, tant a prop del mar com és possible, en els seus 583 quilòmetres de recorregut formant part del senderó europeu E-10 (mar Bàltic – Mediterrani) i uneix al nord amb França i al sur amb la Comunitat Valenciana.

A La segona parada a l’ermita de Sant Climent, alguns grups gaudiren pujant fins a la part més alta de la muntanya, el poblat Ibèric del Puig Castellar, la part alta del turó del Pollo que gaudeix de 303 m d’altitud. Després ja només quedava el descens pel camí que és en general fàcil (excepte algunes baixades per corriols) i ben assenyalat.

Hem gaudit del nostre entorn cultural fent esport!