Bon disseny gràfic de l’alumnat de 4t!

El centre de recursos de la nostra ciutat crea una publicació oficial anual dels millors Treballs de Recerca del curs escolar. El disseny gràfic de la portada de la publicació del curs 2021 és obra del nostre alumne de 4t ESO B Ferran Ribera Carrillo. Felicitats Ferran per aquesta primera publicació!

Lliurament oficial del premi Joan Gomis 2020.

Aquesta setmana la nostra ex-alumna Sofia López ha estat la protagonista! La Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma, ha fet el lliurament del premi Joan Gomis edició XV al treball de recerca:  Els Jocs Olímpics de Berlín de 1936: superioritat racial o propaganda política?.

Moltes felicitats a la Sofia i al seu tutor, en Sergi Cervantes, catedràtic d’història del nostre institut.

Les proves Cangur 2021 al Numància!!

DIjous 18 de març vam participar a les proves Cangur 2021.

Aquest curs i en el marc de la pandèmia, les proves es fan en el nostre centre coordinades pel professorat del departament de matemàtiques.

Esperem bons resultats!

 

Tallers de suport escolar diversificat per l’ESO

En les properes setmanes tindrem l’oportunitat d’oferir als nostres alumnes un seguit d’activitats extraescolars en el marc del “Pla de Millora de les Oportunitats Educatives (PMOE)”, subvencionat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. L’objectiu d’aquesta iniciativa és pal·liar els efectes negatius sobre l’exercici del dret a l’educació derivats de la suspensió de l’activitat educativa durant el darrer trimestre del curs escolar 2019-2020.

Aquestes activitats consistiran en tallers de caire matemàtic, científic, artístic i tecnològic:

Escacs a mida  LAB Ciència  LAB Disseny per a la fabricació digital  LAB Escènic  LAB fotogràfic

Tots aquests tallers seran realitzats a les instal·lacions de l’institut per monitors externs al centre els dimarts o dijous a la tarda en horari de 16:00 a 17:30.
Està previst que els tallers comencin en el mes de març i s’allarguin fins al juliol. Les activitats són totalment gratuïtes per les famílies.
A continuació trobareu una descripció dels tallers que s’ofereixen. Les famílies rebran informació sobre el procés d’inscripció en el seu correu electrònic.

Llegeix més»

Dones científiques: amb motiu del 8 de març.

El passat dia 3 i 4 de març, els alumnes de 1r de BAT van rebre, de forma virtual,  la xerrada “EL PAPER DE LA DONA  EN LA CIÈNCIA”  a càrrec de la Miriam Merenciano (ex alumna del Numància) i que actualment treballa com a investigadora a l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC.UPF).La Miriam ens va explicar la seva feina com a investigadora, va fomentar  l’esperit científic de les alumnes i ens va explicar la tasca de moltes dones científiques desconegudes per la majoria de la població. A més, de les causes que provoquen que hi hagi menys dones dedicades a la recerca que homes, tot i que en els darrers temps la tendència està canviant.Aquesta xerrada coincideix amb la celebració del Dia de la Dona el dia 8 de març.

Moltes gràcies Miriam per la teva implicació en la divulgació científica!

Xerrada graus universitaris UPF.

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) organitza diverses activitats d’informació per als futurs universitaris de grau, amb l’objectiu de donar-los a conèixer l’oferta de graus i les principals característiques de la UPF.

Al nostre institut, el passat 18 de febrer es va fer una  sessió informativa dels graus , en la qual es van  explicar els graus que ofereix la UPF, les seves sortides professionals i què representa ser estudiant de la UPF.

Aquest curs, per causa de la covid-19, s’ha fet aquesta activitat de format virtual.

Bons consells per a fer un bon treball de recerca.

El treball de recerca és un gran repte per l’alumnat de 2n batxillerat. En els mesos de gener i febrer, en el marc de les tutories de grup, es presenta tota la informació necessària per a un bon inici de la recerca: les propostes dels departaments, l’elecció del tema i el desenvolupament del treball són aspectes treballats amb l’alumnat.

Aquest any tres alumnes  de 2n Batxillerat, l’Íker, l’Aitana i el Biel, han protagonitzat una sessió de bons consells a l’hora de fer el treball de recerca. La visió de l’alumnat és molt important per aconseguir l’objectiu final: fer un bon treball de recerca.