RECORDEM LA SORTIDA

Donem la benvinguda al nou grup de Projecte de Comunitat. Per iniciar la sessió recordem la sortida al museu de forma molt vivencial jugant als jocs tradicionals:

1. Llançament d’anous: Ens posem amb fila amb un número identificatiu. El primer de la fila agafa una anou i intenta encistellar-la al cistell. Després tira l’infant que hi ha a darrere i així consecutivament. Per tal de portar el comptatge dels encerts que anem fent, ho anotem a la pissarra. En finalitzar comptem quants encerts hem realitzat.

2. Estirar la corda: Fem dos equips. Cada equip estira la corda, una a un extrem de la corda i els altres a l’altra banda. Qui tindrà més força per fer que l’altre equip trepitgi la línia blava?

3. La gallineta cega: Tapem els ulls d’un infant i aquest ha d’intentar agafar un altre company i companya i endevinar qui és. Per tal de fer-ho més difícil i divertit, la resta del grup es pot moure per tota la classe. Quan ja s’ha atrapat a un nen o nena, aquest és el pròxim que para.

 

En una segona sessió vivenciem la sortida amb les escumes. Serem capaços de crear el museu amb escumes? Debatem de com era el museu: gran, petit, quadrat, triangular… Quan ja ho tenim clar movem les escumes per formar un quadrat molt gran. Ens adonem que no podem entrar o sortir del museu si no fem una porta.
Una nena comenta que a dins el museu hi havia plats, nines antigues, així doncs ens cal posar alguna escuma fent veure que són les vitrines.
Casualment, tenim una paret blanca la qual ens imaginem que és la pantalla on vam visualitzar com era per dins una casa dels romans.
Recordem que vam anar amb autocar i també ho volem tornar a vivenciar posant-nos a un banc i imaginant tot el recorregut.
Només ens falta una persona que ens faci de monitora i ens guiï per la sala del museu. Gràcies, Mireia.

 

Per finalitzar la setmana de Projecte de Comunitat, volem fer un mural per plasmar totes aquestes sessions anteriors. Tenim clar que volem que ocupi tota la paret. Per tant, comptem amb passes quina és la llargada de la paret i mesurem el paper d’embalar.
Tenim clar que al mural hi hem de sortir nosaltres. Ens dibuixem la cara, amb tots els detalls ulls, orelles, nas, boca,..), el cos, els braços, les mans, etc.

El mural no l’hem acabat. Amb ganes i il·lusió aquest mural continuarà ….