21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna

El 21 de gener va ser el Dia Internacional de la Llengua Materna, per això avui us volem dir bon dia amb les setze llengües maternes que tenim presents a l’escola i les tres de les escoles del nostre actual projecte Erasmus+.

El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser proclamat per la UNESCO el novembre del 1999 en reconeixement de tres joves estudiants de Bangla Desh que van morir el 21 de febrer de 1952 en defensa de la seva llengua, el bangla, per tal que fos reconeguda com una de les dues llengües pròpies del que aleshores era Pakistan.

La llengua és l’instrument més poderós per a la preservació i el desenvolupament del patrimoni cultural, tangible i intangible, que tenim. Per aquest motiu és tan important reconèixer el valor de la diversitat lingüística i cultural i la promoció del plurilingüisme a les aules.

Amb aquest gest simbòlic complementem el Projecte Multicultural de Les Aigües que dona el protagonisme cada mes a una de les cultures presents a l’escola. Ens dona el tret de sortida per iniciar la revisió del mural plurilingüístic que vam elaborar el curs passat al vestíbul de l’escola amb la vostra col·laboració. Durant aquest trimestre el revisarem i ampliarem les llengües maternes de les famílies que us heu afegit aquest curs. Donat que enguany no podreu entrar a veure’l, en farem també una versió en línia que penjarem ben aviat al web de l’escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>