Xerrada al centre sobre l’ús de les xarxes socials

El Departament de Visual i Plàstica ha organitzat una xerrada amb l’Arcadi – Na Pai, activista, artista i escriptor del llibre “La nostra atenció ha estat raptada” de l’Editorial Tigre de Paper.

La xerrada tractarà sobre els efectes de les xarxes socials en les nostres vides i oferir eines per fer-ne un ús més conscient i saludable. Els adolescents en son els més afectats: de mitjana passen 7 hores diàries davant les pantalles, superant amb escreix el temps dedicat a l’educació formal. En la xerrada s’explica com les xarxes socials que més utilitzem alteren les formes de relacionar-nos i promouen el narcisisme, l’odi o la solitud. Es desgranen els mecanismes de manipulació psicològica que utilitzen per atrapar la nostra atenció el màxim de temps possible. El ponent no es queda en la crítica, també apunta estratègies tan a nivell individual com col·lectiu per destriar-ne les seves parts bones de les dolentes i fer-ne un ús més moderat i positiu d’acord amb els nostres interessos enlloc dels interessos de les empreses privades que les dissenyen. La xerrada s’acompanya d’imatges projectades.

Aquí teniu el resum que ha fet l’Ivan Iorga, alumne de 1r ESO A de la xerrada: “en la xerrada ens han explicat que les xarxes socials són com unes drogues, han comparat el tabac, un tipus de droga i l’alcohol. Ens han dit que darrera d’aquestes xarxes hi ha poderoses empreses privades que tenen la millor tecnologia perquè ens enganxem a les pantalles. També ens han dit que mirar el mòbil per exemple, és com menjar patates xips i altres coses dolentes, i en canvi llegir és com menjar verdura. Aquesta xerrada ha estat bastant bé per a informar-nos de les conseqüències que té estar moltes hores a la pantalla”.