VA DE NÚMEROS

Des de fa dues setmanes, les Alícies els dimecres a la tarda ens endinsem en el món dels números fent un munt de jocs per entendre el sistema de numeració. I per fer-ho juguem a l’ascensor, ens amaguem números, o busquem dins la taula dels números. Un munt de jocs que juntament amb els que ja fem en alguns racons, ens fan pensar i fins i tot també discutir força.

Així que estem totes molt emocionades descobrint un munt de patrons i relacions entre ells i per això tenim ganes de seguir investigant.

Tot i això aquesta setmana ens ha sorgit un dubte sobre com escriure alguns números, aquests ja més grans i que hem de pensar. I és que la Martina ens va explicar que si el Lewis Carrol (l’autor de l’Alícia al País de les Meravelles) encara estigués viu, aquesta setmana hauria fet cent vuitanta-vuit anys. Però… com s’escriu aquest número?

I tot pensant van sortir aquestes possibilitats

1088      –     188      –     1808

Alguns van tenir clar que era el del mig, però… llavors com es llegeixen els altres dos? Alguns comentaven que el 1088 no existeix, altres que sí però que no sabien quin era… I parlant parlant encara ens va venir un altre dubte i que hem de seguir investigant:

POT UN NÚMERO NO EXISTIR?