EL MILLOR PA ÉS EL FET A CASA

A la casa on hi ha pa, aviat s’arregla el sopar

Refrany Català

Fa uns dies enrere, el nostre company Bruno ens va sorprendre amb un regal per a tota la colla de les Alícies. En una safata,  portava unes delícies de pa elaborades a casa amb la seva mare. Per una major sorpresa, havia elaborat amb la massa, lletra a lletra, el nom de la classe “ALICIA” i ens va fer molta il·lusió.

A més a més en un paper, ens va detallar tots els ingredients que va fer servir per poder elaborar la massa: 

  • 320 ml d’aigua
  • Un rajolí d’oli d’oliva verge
  • 16 gr. de sal
  • 300 gr. de farina de força
  • 300 gr. de farina normal
  • 3 gr. de llevat sec

A partir d’aquesta llista, ens han sorgit diferents preguntes com ara; quina diferència hi ha entre la farina normal i la de força, com podem mesurar la quantitat d’aigua que es necessita, què son les sigles “ml” (creiem que ve dels litres), quanta estona l’hem de coure al forn, a quina temperatura… ens caldrà seguir investigant per esdevenir bones forneres i forners.  

Moltes gràcies Bruno i Elena per la vostra generositat, el pa era deliciós!