La filosofia i la mentida

Potser hauríem d’aturar-nos a pensar si mentre seguim creient amb els ideals de la Il·lustració, que ens hauria de portar a una Societat del Coneixement, no ens estem encaminant, en realitat, cap a una Societat de la Ignorància. En un moment que l’excés d’informació en comptes d’aclarir-nos ens confon. La demagògia, la postveritat, les mitges veritats, les crides a les emocions estan posant en perill la possibilitat de creure en els fets objectius.

Els alumnes de 2n de batxillerat del nostre institut han posat a dialogar sobre aquest tema a l’escenari diferents filòsofs: Plató, Kant, Marx, Nietzsche, Arendt i Butler.

Ha estat una activitat promoguda per l’àrea de Filosofia. La filmació i el muntatge ha estat realitzada per Anna Masllorens.

Text complert: “La filosofia i la mentida”

 

 

 

 

 

 

2 comentaris

  1. Damià

    Caram! Que bo! M’he quedat enganxat amb les reflexions i els punts de vista! Molt interessant en l’era de la postveritat! Us felicito!!

  2. Àngel Maria

    Moltes felicitats a totes. Un gran treball… Seguiu donant-li voltes a aquests dos conceptes tan actuals. En el debat està la veritat.
    Anims

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>