Sortides i Tallers

A l’institut realitzem diverses sortides i tallers/xerrades al llarg de tota l’etapa educativa.

Per una banda, els tallers/xerrades s’han planificat  generalment per algunes de les hores de tutoria. Es tracta d’un conjunt d’activitats educatives interrelacionades que es destinen sobretot a l’entrenament i hàbit de les competències següents: aprendre a ser un mateix, aprendre a ser autònom, aprendre a aprendre, aprendre a comunicar-se i aprendre a viure junts.

A més a més també s’han programat tallers dedicats a l’orientació acadèmica, vocacional i professional. En aquests casos es treballarà el coneixement d’un mateix, del sistema educatiu i dels entorns professionals.

Tots els tallers i/o xerrades són realitzats per experts professionals en el món de la psicologia i l’adolescència i també alguns d’altres són realitzats pels Mossos d’Esquadra.

Tallers 1r ESO Tallers 2n ESO Tallers 3r ESO Tallers 4t ESO
Competències personals. M’agrado tal com soc. El punt de partida: coneixe’m bé. T’agrades? El poder de la teva autoestima.
Pantalles. Ciberassetjament a l’adolescència. Prevenció i reducció de riscos en drogodependències. L’amor és l’opi de les dones.
Internet segura. Taller de sexualitat i afectivitat. Taller de sexualitat sana.

.

Taller de primers auxilis.
Taller d’alimentació. Taller d’emancipació. Autoconeixement.

 

 

Teatre-debat sobre conductes de risc:  “QUE SÍ VIDA!”

Formació sobre els drets i deures dels delegats. Formació sobre els drets i deures dels delegats. Situacions de risc per a joves. Jornades d’orientació acadèmcia i laboral. Càpsula (Vic).
Taller de sexualitat i riscos associats. Formació sobre els drets i deures dels delegats.
Formació sobre els drets i deures dels delegats.

El centre està adherit al programa “salut i escola”. Així doncs, durant tot el curs, l’institut disposa d’una hora setmanal d’una infermera, la qual atén consultes dels alumnes i també és l’encarregada de conduir alguns dels tallers programats relacionats amb la salut.