Portes obertes Batxillerat

Enllaç Xerrada virtual 29 d’abril a les 19h: meet.google.com/beq-unjc-bdq

Visita guiada (4, 5 i 6 de maig): Per visitar el centre presencialment, caldrà que feu la reserva a l’aplicació de cita prèvia clicant aquest enllaç. Cal reservar una cita per a cada persona que vingui. És recomanable que vingueu, com a màxim, 3 persones per família a la visita guiada perquè l’aforament permès a cada franja horària està limitat a 10 persones. Moltes gràcies.

Preinscripció Batxillerat de l’11 al 17 de maig de 2021.

Si necessiteu informació sobre el procés de preinscripció podeu consultar-la en el següent enllaç: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/inici/

PREINSCRIPCIÓ ALUMNAT NOU D’ESO (CURS 2021-2022)

Podeu consultar el llistat del barem provisional de les Preinscripcions d’ESO en el següent document:

INFORME_BAREM_PROVISIONAL_BAREM-1

El període de presentació de sol·licituds de preinscripció per a l’ESO és del 17 al 24 de març de 2021.

Oferta inicial de places escolars aquí

Trobareu més informació al document: PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ ALUMNAT NOU D’ESO AL CENTRE (CURS 2021-2022).

Podeu consultar en detall el procés de preinscripció a: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/

També us recomanem que visioneu eI vídeo:

Si teniu algun dubte sobre la preinscripció, podeu fer la consulta escrivint un correu electrònic a l’adreça: secretaria@institutlesmargues.cat

Us recordem que podeu visitar el centre virtualment:

https://agora.xtec.cat/institutlesmargues/general/visita-virtual-a-linstitut/

i veure el vídeo LES MARGUES: UN MÓN NOU

Ocells del nostre entorn

Àlex Mascarell, dissenyador gràfic i il·lustrador de natura, ens ha il·lustrat en un pòster els ocells més comuns de l’entorn de l’institut.

Durant una setmana, en Marc J. i en Marçal N. de 4t d’ESO, que estan realitzant el projecte de recerca d’Els ocells del nostre entorn, van registrar durant les hores del pati quins ocells van observar a l’entorn perimetral del centre i al pati mateix (picot verd o pardals xarrecs); també els que passaven, com un aguilot i uns voltors. Van poder observar ocells comuns i descobrir-ne d’altres que desconeixien. Anecdòticament també van poder observar unes àguiles marcenques que passaven en migració.

Moltes gràcies Àlex pel pòster!

 

 

PORTES OBERTES d’ESO

D’acord amb les instruccions establertes per Departament d’Educació, es podran realitzar visites guiades presencials però sempre amb cita prèvia. Els dies 9, 10  i 11 de març es podrà sol·licitar una visita personalitzada en hores convingudes.

Tríptic informatiu1 i tríptic 2

Preinscripció d’ESO: del 17 al 24 de març de 2021

Podeu trobar informació de la Preinscripció a:

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/

Saber és salvar

Aquest matí El 9 Nou ha vingut al nostre institut a gravar una sessió de formació de primers auxilis del programa Saber és Salvar de la Creu Roja. Estem molt contents de ser el primer centre de secundària de Catalunya on es va posar en marxa aquest pla pilot; gràcies també a la col·laboració dels diversos Ajuntaments. 

Que corri el Vèrtex!

El Club Excursionista de Calldetenes (CEC)  ha fet entrega d’exemplars de la revista Vèrtex, especialitzada en esports de muntanya, arran de la campanya Que corri el Vèrtex! 

Gil Erra ha estat el representant del CEC que n’ha fet entrega a la directora, Núria Saborit i Coll, i  a un alumne representant del Consell Escolar, Marçal Noguer.

Podeu llegir-ne més al bloc del CEC: https://cecalldetenes.cat/1a-entrega-de-vertex/

Gràcies per pensar en nosaltres!

La Marató 2020

 

El dimarts dia 15 de desembre, els alumnes de 3r  vam assistir a una xerrada virtual sobre la Covid-19 en motiu de La Marató de TV3 d’enguany.

La Mònica va ser la noia que ens va fer la xerrada. Per començar ens va mostrar un vídeo de la malaltia, en el qual la Judit Neddermann portava el fil conductor i xerrava amb famílies que havien patit la malaltia. I també, dos experts en aquesta malalta, el Dr. Juanjo Garcia i la Dra. Magda Camps, ens anaven aclarint i exposant les claus del coronavirus SARS-CoV-2.

Vam veure com afecta aquest virus i les conseqüències que pot arribar a tenir. Ens va fer conscienciar i  adonar-nos que per molt que ens ho sembli això no ha acabat i que tenim la sort dels sanitaris que dia i nit estan treballant de valent. Nosaltres també els podem ajudar fent la nostra senzilla tasca que és respectar les mesures de seguretat.  No  saps mai si et tocarà a tu, o no i com t’afectarà.

A continuació ens va presentar un PowerPoint amb dades actuals sobre la Covid-19 a Catalunya, quines proves es fan per detectar la malaltia i quines són les mesures de prevenció.

Per finalitzar la sessió, es va proposar una ronda de preguntes però com que ens va quedar tot molt clar no va caldre fer-ne cap.

Gràcies per aquesta xerrada Mònica!

Alumnes de 3r d’ESO

 

II Festival de Nadal

Benvolgudes famílies,

Un any més torna el Festival de Nadal a l’Institut Les Margues!

El context particular d’aquest curs 2020-2021 ens porta de viatge per un festival ben especial.

El dijous 17 de desembre a les 19h podreu gaudir d’aquesta experiència en el següent enllaç: https://youtu.be/uyBgogPH5tc

Bon Nadal i Bones Festes!

Batxillerat a l’Institut!

La setmana passada els Serveis Territorials de la Catalunya Central ens van comunicar l’autorització de l’ampliació de l’oferta educativa amb els estudis postobligatoris de batxillerat.

Així doncs l’Institut Les Margues oferirà el pròxim curs 2021-2022 els quatre cursos d’ESO i el Batxillerat.

Per a tota la comunitat educativa és un repte engrescador del qual us anirem informant.

Salutacions,

Equip directiu.

Anna Vilaró, ponent al Congrés Català d’Educació Matemàtica

El passat dissabte 14 de novembre, l’Anna Vilaró (professora de matemàtiques del nostre centre) va ser ponent al Congrés Català d’Educació Matemàtica, C2EM (https://c2em.feemcat.org/), en el qual van participar-hi aproximadament uns 750 professors de matemàtiques. Al congrés, l’Anna va presentar-hi una proposta d’activitat a l’aula amb el títol Àlgebra manipulant l’Algemat. L’Algemat és un material manipulatiu fet amb fusta amb el qual es pot treballar els continguts d’àlgebra de primer cicle d’ESO. La seva ponència va ser molt ben rebuda per la comunitat educativa.

 

Donació

Des de la comunitat educativa de l’Institut Les Margues volem agrair la donació feta per l’empresa ITW Automotive, divisió Seats.

El 4 de novembre, ITW Automotive va donar al centre 50 litres de productes de desinfecció per les aules específiques, 100 litres de gel hidroalcohòlic d’ús personal, 300 mascaretes FFP2, 300 mascaretes quirúrgiques,  4 esprais vaporitzadors…

Tots els productes formen part del registre de productes viricides autoritzats pel Ministerio de Sanidad i el Departament d’Educació.

Aquests productes seran destinats i utilitzats per  tota la comunitat educativa per tal de mantenir les mesures de prevenció, seguretat i higiene en el marc de la pandèmia de Covid- 19 que estem vivint.

També hem d’agrair a l’empresa Subministraments Reig el transport de tot aquest material i el regal d’una cafetera.

Equip directiu

Dia europeu de les llengües

Dia Europeu de les Llengües 26 Setembre 2020

El alumnes de 2n ESO de l’INS Les Margues  han participat en el projecte europeu eTwinning  European Day of Languages 2020  per celebrar el dia Europeu de les Llengües 2020. El projecte ha consistit en l’elaboració de collages amb informació sobre l‘ institut, el poble i comarca, l’elaboració de targes amb l’eslogan de la Unió Europea “Units en la diversitat” i la paraula “llengua” en les diferents  llengües europees. L’objectiu del projecte i de la celebració del dia Europeu de les Llengües  són conscienciar els alumnes de la diversitat lingüística i estimular-los a aprendre nous idiomes.

En aquest projecte hi han participat  també alumnes d’escoles d’Itàlia, Sèrbia, Turquia, Croàcia, Polònia, Geòrgia, França i Hongria.

El programa eTwinning és una iniciativa de la Comissió Europea que promou i facilita el contacte, intercanvi d’idees i el treball en col·laboració  entre professorat i alumnat dels països participants a través de les TIC.