Preinscripció BATXILLERAT

Preinscripció Batxillerat de l’11 al 17 de maig de 2021.

Oferta inicial de places per al Batxillerat: Oferta places Batxillerat

Trobareu més informació sobre el procés de preinscripció en el següent document: PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ ALUMNAT NOU AL CENTRE PER A BATXILLERAT (CURS 2021-2022)

Si necessiteu informació sobre el procés de preinscripció també podeu consultar-la en el següent enllaç: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/inici/

Enllaç al vídeo informatiu.

També podeu descarregar-vos el Tríptic Informatiu del Batxillerat.

 

 

Certificat del nivell B1 d’anglès

Felicitem al nostre grup d’ alumnes de l’INS Les Margues  (Bruna Paricio, Olga Llovera, Neus Llovera, Èric López, Edgar Gallardo, Jan Molist, Marçal Noguer i Nil Moreu) per haver obtingut el Certificat de nivell B1 d’anglès.

L’Institut Les Margues des del curs passat dona suport als alumnes per a la preparació d‘aquestes proves oficials. Estem molt contents per haver obtingut un 100%  d’aprovats.

Aquesta col·laboració amb l’EOI Osona permet que l’alumnat pugui acabar els seus estudis de secundària amb un certificat oficial que acredita el seu nivell d’anglès.

Enhorabona a tots!!

Premis Àngels Viladomat

El passat dimecres, 28 d’abril de 2021, es va fer entrega dels Premis literaris Àngels Viladomat i Antoni Pous que organitza l’Institut Jaume Callís de Vic. Enguany dos alumnes del nostre centre van ser premiats: Jan Alier de 1r d’ESO va rebre amb una menció en narrativa i Isona Íñiguez de 2n d’ESO va rebre el 1r premi Ex aequo en poesia.

Enhorabona a tots els premiats!

 

PREINSCRIPCIÓ ALUMNAT NOU D’ESO (CURS 2021-2022)

Llista de sol·licituds ordenades per punts i sorteig de desempat: ESO_INFORME_BAREM_DEFINITIU_BAREM

El número de desempat és el 40.900.

Llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions. Podeu consultar-la  aquí.

Podeu consultar el llistat del barem provisional de les Preinscripcions d’ESO en el següent document:

INFORME_BAREM_PROVISIONAL_BAREM-1

El període de presentació de sol·licituds de preinscripció per a l’ESO és del 17 al 24 de març de 2021.

Oferta inicial de places escolars aquí

Trobareu més informació al document: PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ ALUMNAT NOU D’ESO AL CENTRE (CURS 2021-2022).

Podeu consultar en detall el procés de preinscripció a: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/

També us recomanem que visioneu eI vídeo:

Si teniu algun dubte sobre la preinscripció, podeu fer la consulta escrivint un correu electrònic a l’adreça: secretaria@institutlesmargues.cat

Us recordem que podeu visitar el centre virtualment:

https://agora.xtec.cat/institutlesmargues/general/visita-virtual-a-linstitut/

i veure el vídeo LES MARGUES: UN MÓN NOU

Ocells del nostre entorn

Àlex Mascarell, dissenyador gràfic i il·lustrador de natura, ens ha il·lustrat en un pòster els ocells més comuns de l’entorn de l’institut.

Durant una setmana, en Marc J. i en Marçal N. de 4t d’ESO, que estan realitzant el projecte de recerca d’Els ocells del nostre entorn, van registrar durant les hores del pati quins ocells van observar a l’entorn perimetral del centre i al pati mateix (picot verd o pardals xarrecs); també els que passaven, com un aguilot i uns voltors. Van poder observar ocells comuns i descobrir-ne d’altres que desconeixien. Anecdòticament també van poder observar unes àguiles marcenques que passaven en migració.

Moltes gràcies Àlex pel pòster!

 

 

PORTES OBERTES d’ESO

D’acord amb les instruccions establertes per Departament d’Educació, es podran realitzar visites guiades presencials però sempre amb cita prèvia. Els dies 9, 10  i 11 de març es podrà sol·licitar una visita personalitzada en hores convingudes.

Tríptic informatiu1 i tríptic 2

Preinscripció d’ESO: del 17 al 24 de març de 2021

Podeu trobar informació de la Preinscripció a:

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/

Saber és salvar

Aquest matí El 9 Nou ha vingut al nostre institut a gravar una sessió de formació de primers auxilis del programa Saber és Salvar de la Creu Roja. Estem molt contents de ser el primer centre de secundària de Catalunya on es va posar en marxa aquest pla pilot; gràcies també a la col·laboració dels diversos Ajuntaments. 

Que corri el Vèrtex!

El Club Excursionista de Calldetenes (CEC)  ha fet entrega d’exemplars de la revista Vèrtex, especialitzada en esports de muntanya, arran de la campanya Que corri el Vèrtex! 

Gil Erra ha estat el representant del CEC que n’ha fet entrega a la directora, Núria Saborit i Coll, i  a un alumne representant del Consell Escolar, Marçal Noguer.

Podeu llegir-ne més al bloc del CEC: https://cecalldetenes.cat/1a-entrega-de-vertex/

Gràcies per pensar en nosaltres!

La Marató 2020

 

El dimarts dia 15 de desembre, els alumnes de 3r  vam assistir a una xerrada virtual sobre la Covid-19 en motiu de La Marató de TV3 d’enguany.

La Mònica va ser la noia que ens va fer la xerrada. Per començar ens va mostrar un vídeo de la malaltia, en el qual la Judit Neddermann portava el fil conductor i xerrava amb famílies que havien patit la malaltia. I també, dos experts en aquesta malalta, el Dr. Juanjo Garcia i la Dra. Magda Camps, ens anaven aclarint i exposant les claus del coronavirus SARS-CoV-2.

Vam veure com afecta aquest virus i les conseqüències que pot arribar a tenir. Ens va fer conscienciar i  adonar-nos que per molt que ens ho sembli això no ha acabat i que tenim la sort dels sanitaris que dia i nit estan treballant de valent. Nosaltres també els podem ajudar fent la nostra senzilla tasca que és respectar les mesures de seguretat.  No  saps mai si et tocarà a tu, o no i com t’afectarà.

A continuació ens va presentar un PowerPoint amb dades actuals sobre la Covid-19 a Catalunya, quines proves es fan per detectar la malaltia i quines són les mesures de prevenció.

Per finalitzar la sessió, es va proposar una ronda de preguntes però com que ens va quedar tot molt clar no va caldre fer-ne cap.

Gràcies per aquesta xerrada Mònica!

Alumnes de 3r d’ESO

 

II Festival de Nadal

Benvolgudes famílies,

Un any més torna el Festival de Nadal a l’Institut Les Margues!

El context particular d’aquest curs 2020-2021 ens porta de viatge per un festival ben especial.

El dijous 17 de desembre a les 19h podreu gaudir d’aquesta experiència en el següent enllaç: https://youtu.be/uyBgogPH5tc

Bon Nadal i Bones Festes!

Batxillerat a l’Institut!

La setmana passada els Serveis Territorials de la Catalunya Central ens van comunicar l’autorització de l’ampliació de l’oferta educativa amb els estudis postobligatoris de batxillerat.

Així doncs l’Institut Les Margues oferirà el pròxim curs 2021-2022 els quatre cursos d’ESO i el Batxillerat.

Per a tota la comunitat educativa és un repte engrescador del qual us anirem informant.

Salutacions,

Equip directiu.

Anna Vilaró, ponent al Congrés Català d’Educació Matemàtica

El passat dissabte 14 de novembre, l’Anna Vilaró (professora de matemàtiques del nostre centre) va ser ponent al Congrés Català d’Educació Matemàtica, C2EM (https://c2em.feemcat.org/), en el qual van participar-hi aproximadament uns 750 professors de matemàtiques. Al congrés, l’Anna va presentar-hi una proposta d’activitat a l’aula amb el títol Àlgebra manipulant l’Algemat. L’Algemat és un material manipulatiu fet amb fusta amb el qual es pot treballar els continguts d’àlgebra de primer cicle d’ESO. La seva ponència va ser molt ben rebuda per la comunitat educativa.