ESPECIAL Sant Jordi? I tant!!

Aquest 23 d’abril, l’institut es va llevar amb moltes ganes de fer sentir la veu d’una Diada marcada, com tot, per la pandèmia.

Un grup d’alumnes amb molt bona voluntat i molta empenta va organitzar una súper parada de llibres en què –ep!- va regalar lectura durant tot el matí. Sí, ho heu llegit bé!

Amb el lema Apadrina’t un llibre! i amb la condició de ser “un amant contrastat” de l’objecte llibre i l’univers lector, un fons de la biblioteca del centre -que havia de ser renovat- va trobar nova  llar.  Nois i noies, de tots els cicles i nivells, van estar encantats amb la iniciativa i alguns fins i tot demanaven si es repetiria una acció semblant en la propera edició del Sant Jordi…

Alumnes endreçant la parada (Font: Anna Ribé)

Per tal de garantir la màxima seguretat a l’hora d’accedir als llibres, es va fer un cordó que marcava un recorregut i un únic  punt d’accés a la parada, amb supervisió i amb gel desinfectant i paper de mans per als  visitants (perquè no toquessin els llibres amb la possibilitat de deixar-los molls o enganxosos) i un punt de sortida.

Tothom va respectar les condicions i els materials i ens en vam anar cap a casa carregats d’històries… a punt per a ser llegides!

 

Va de premis!! Els Jocs Florals…

Aquesta Diada també ha estat marcada pel gran nombre de treballs que van concórrer al concurs literari del nostre centre i de la vila, amb molt bons resultats.

Per si en voleu fer un tast, aquí us deixem aquest vídeo fet a partir de la lectura de fragments (per part dels autors i autores)  dels relats i poesies finalistes i guanyadores:

https://drive.google.com/file/d/1m7PJi2HX9Q8MN2fRxG6e38VKHW_apCpx/view?usp=sharing

(Treball videogràfic  gentilesa de  Mar Rosell)

 

Relació de treballs premiats i autories al concurs literari de l’ipm (gentilesa del Dep. De llengua catalana/Clàssiques):

1r ESO

Prosa

Irene Campoy (1r E) – Un somni estrany

 

2n ESO

Prosa

Paula Sisti (2n A)  – Maricó

 

 

Poesia

Sílvia Martín (2n E)  – Una flor agra

I

3r ESO

Poesia

Ian Escriu – Llums i ombres

 

4t ESO

Prosa

Arien Rodríguez (3r D) – A la parada habitual

Noa Pont  – Els suburbis d’un crim (Accèssit)

 

Poesia

Núria Fortunato (4t F) – Éssers

 

Batxillerat

Prosa

Clara Bigordà Capellas (2n B) – Estimar-te com la terra (que fa viure els cirerers)

 

Poesia

Martí Casanovas Oliveras (2n B) – Allà on les paraules no arriben

 

 

Felicitem, des d’aquí, a tota aquesta colla de gent lletraferida i a aquells que també van guanyar el concurs de la vila, d’entre els quals, el nostre creatiu conserge, Joan Gili, en la categoria adulta.

SOU ELS MILLORS!!!

Guardonats i guardonades al Concurs Literari de Premià de Mar:

Grup D: 1r i 2n d’ESO

Irene Campoy, 2n premi/prosa

Sílvia Martin, 1r premi/poesia

Grup E: 3r i 4t d’ESO

Noa Pont, 2n premi/prosa

Grup F: de 15 a 18 anys

Clara Bigordà, 1r premi/ prosa

Martí Casanovas, 1r premi/poesia

Lliurament de premis a L’Amistat (Font: Carla Boades/Aom)

                                                     

Grup G: De 19 anys endavant

Joan Gili, 1r premi poesia visual amb Brou de text

No us el deixeu perdre:

 

 

 

Dones, arbres i poesia:    

Un projecte interdisciplinari

Per si encara no us hem convençut que aquest Sant Jordi ha estat molt animat, enguany també s’han creat unes rutes literàries pels diferents espais exteriors del centre, aprofitant que tenim una meravella d’arbrat i plantes de tota mena.

La professora Margalida Capellà, de Clàssiques, juntament amb la poeta local Marta Pérez i Art Primilia han elaborat uns recorreguts pels jardins de l’institut en què la literatura i la natura van de bracet.

Es van disposar uns codis QR’s en diferents punts que permeten identificar el tipus de planta què és i escoltar un poema que parla d’aquell arbre, flor, arbust… Una bona colla d’alumnes va fer el seu propi recit-enregistrament, com ara aquest:

https://drive.google.com/file/d/1tCT0_wK9lApoITakna3CiWgxPFdDwCIv/view?usp=sharing

Cal dir que en tenim un gran desconeixement del món natural i, en un institut on els estudiants i responsables del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Jardineria i Floristeria fan tan bona feina, bé cal redescobrir els espais que treballen tant i tan bé.

Si encara no ho has descobert, tafaneja les propostes a:

https://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2021/02/03/dones-arbres-i-poesia-un-projecte-interdisciplinar-de-lipm-i-els-artistes-dart-primilia/

Segons hem pogut saber, ben aviat, l’editorial Voliana n’editarà un recull que esperem tenir a la nostra Biblioteca;)

 

Parlant de la Biblioteca…

Per Jad Al Kassir i Guille Fernández


L’alumnat del CFGM Activitats comercials va engalanar el cancell de la nostra biblioteca per a l’ocasió de la Diada de Sant Jordi, afegint-se així a tot el reguitzell de propostes que s’han anat fent al centre. La idea és un apunt en la possible millora d’aquell espai que, ben aviat, es podria reconvertir en una zona més de lectura durant l’estona del pati, perquè la biblioteca es queda petita, a aquella hora!

Enguany hi ha molta vida lectora a la nostra biblioteca, gràcies en bona part a la feina de la Marta Cava, la bibliotecària, i a l’Esther Farriols, professora del Departament de Llengua catalana. Totes dues són grans lectores i bones conselleres a l’hora de proposar-nos lectures.

(Vam fer una entrevista a la Marta, però per qüestions alienes a l’equip de redacció, ens ha estat impossible transcriure-la… Esperem publicar-la en un futur;)

Us deixem, però, amb una imatge que ho diu tot d’aquesta nova etapa de la biblioteca: l’espai ple d’estudiants que es preparaven pels exàmens finals, de la selectivitat… I un servei de préstec de llibres que va a tota màquina.

I si no, pregunteu-ho a l’alumnat de 1r cicle de l’ESO que fins i tot han fet constel·lacions literàries amb la Mar Olivé.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>