Gala a l’Amistat de 3r d’ESO

 

El dimecres 16 de juny l’alumnat de 3r d’ESO ha celebrat la gala per premiar els curtmetratges fets durant el treball de síntesi. Ells i elles han muntat l’escenari, han presentat la cerimònia, han fet gags humorístics per entretenir els companys i companyes que gaudien de l’espectacle, i ,a més a més, han pogut veure les seves produccions a una sala de cinema.

Durant l’acte, diversos treballs han aconseguit un reconeixement per la feina ben feta. Especial menció mereix el guanyador del premi al millor curtmetratge: “Els somriures”, una pel·lícula feta per Andrea Campos, Noa Cantero, Jue El Khrif i Helga Muñoz. Felicitats!

Quarta posició al Catskills21 de Floristeria

Enhorabona a l’alumne Alfonso Reyes, de 2n curs del CFGM Jardineria i floristeria, que va participar amb èxit la setmana passada en aquest campionat Catskills a la Llotja de Reus.

L’Alfonso va finalitzar en quarta posició i el volem felicitar per la seva feina i la seva constància, doncs van estar 5 hores treballant, 3 hores al matí fent 3 composicions florals i 2 hores a la tarda amb una composició floral i decoració de la parada.

El resultat ha estat genial, utilitzant la tècnica de forma exquisida i sent molt fidel en la decoració de la parada en el tema seleccionat en el concurs “Gaudí i la seva arquitectura”.

Ha estat una experiència increïble participar en aquest concurs, esperem amb ganes les pròximes edicions del Catskills. Aquest campionat de Catalunya de formació professional, que es celebra cada dos anys, permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.

Aquí us deixem unes imatges dels treballs que va realitzar Alfonso i d’altres concursants així com enllaç per si voleu veure l’esdeveniment per Youtube.

L’Institut Premià de Mar participa al CatSkills 21 de Floristeria

L’alumne Alfonso Reyes, de 2n curs del CFGM Jardineria i floristeria, participarà en aquest campionat a la Llotja de Reus, que començarà demà 9 de Juny a les 9h i finalitzarà a les 17h. Podeu accedir en directe a la retransmissió a través d’aquest enllaç: SKILL 28 FLORISTERIA.

Durant l’esdeveniment haurà de fer 4 composicions florals i decoració de la paradeta. El tema comú a tots els concursants és “Gaudí i la seva arquitectura“.

Els exercicis de floristeria posaran a prova el domini de les tècniques bàsiques de preparació de materials, construcció, criteris de composició amb materials i color, proporcions i presentació.

Aquest campionat de Catalunya de formació professional, que es celebra cada dos anys, permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.

Bona sort, Alfonso!

Guanyador dels tallers de l’#Olimpíadajove2021

Els alumnes de Cultura Clàssica de 4t B de l’IPM varen participar el 29 d’abril en la sessió telemàtica de l’Olimpíada júnior 2021. L’Olimpíada s’inscriu en el Programa Argó de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UAB amb l’objectiu de donar suport a la transició entre la secundària i la universitat, vinculant les optatives de Llatí i Cultura Clàssica de l’ESO amb el Grau de Ciències de l’Antiguitat de la UAB.

Varen enviar les millors produccions al  concurs de fotografia lligat al dos tallers i l’alumne Ivan Gallego ha esdevingut el millor gladiador amb tota la seva panòplia, feta de cartró i material reciclat. L’enhorabona, Ivan! Aviat rebràs el premi que rebien els gladiadors i l’institut un lot de llibres de clàssiques per a la biblioteca gràcies a l’editorial Teide.

Per saber-ne més:

Finalistes del concurs Student Awards en la modalitat Mobile History Map

Hem estat seleccionats com a finalistes del concurs Student Awards de 2021, en la modalitat Mobile History Map amb el projecte Dones, arbres i poesia pel jardí de l’IPM, de la categoria intercentres.

Enguany, la 8a edició dels mSchools Student Awards es realitza en un espai firal virtual que s’obrirà al públic el dilluns dia 7 de juny i estarà obert fins al 17 de juny, data de la cerimònia de lliurament de premis als projectes guanyadors.

8 de juny 10 h. a 12 h.: Jornada Scratch Challenge Adventure (Sala Scratch Challenge)

(Obert a totes les escoles, amb inscripció prèvia)

7 a 10 de Juny  Valoració dels projectes exposats per part del Jurat d’App Education i de Mobile History Map (no oberta al públic)
9 a 11 de juny Presentacions orals dels projectes finalistes
(Jornades online obertes al públic convidat)
17 de juny 10 h. a 12 h.: Cerimònia de lliurament de premis
(Jornada online oberta al públic convidat)

Els docents i alumnes dels equips finalistes, no els caldrà registrar-se. La resta d’alumnes, docents, equip directiu, familiars, hauran de registrar-se a l’enllaç “Registre Student Awards 2021”, per a accedir a l’espai firal i rebre les comunicacions sobre els Student Awards 2021.

Els equips finalistes de la modalitat MHM disposaran d’un estand a l’espai de Fira virtual que s’ha dissenyat per a celebrar aquest esdeveniment. Aquesta zona expositiva estarà oberta del 7 al 17 de juny. A cada estand es mostraran els materials lliurats: pòster del projecte, enllaç a l’escenari creat a la plataforma de Mobile History Map, vídeo resum, foto de grup.

En el mateix espai firal, hi ha unes sales on els equips finalistes presentaran els projecte de forma telemàtica i en directe davant del Jurat i del públic convidat. Els nostres alumnes intervindran en directe dia 10 a les 11:35 i els podreu veure en directe  accedint a la Sala Pitch 1 de l’espai firal: studentawards.mschools.com

Més informació:

Alumnat campió de Catalunya

Felicitem la Laia Solé del Val, de 4tD, com a component de l’equip de bàsquet del CN Sabadell, campió de Catalunya de la categoria Cadet Preferent 2020-21.

Més informació aquí: https://www.basquetcatala.cat/noticies/8970

També tenim dues medalles d’or en els campionats de Catalunya Junior absolut de Taekwondo, Mar García Sánchez i Raúl Santamaría Klerkx, del 1r B de Batxillerat. Ambdós representaran la Selecció Catalana de Taekwondo en el Campionat d’España. Enhorabona!

L’IPM participa a mSchools 2021

L’alumnat de 4t d’Informàtica ha presentat un munt d’inscripcions al concurs de projectes mSchools Sudents Awards 2021 en la modalitat App Education. La proposta està emmarcada en el programa mSchools, una iniciativa de la Fundació Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA.

Aviat s’enviaran tots els vídeos presentant les seves webs, les quals desapareixeran en un temps en tractar-se d’una donació de Wapps.cat i de l’empresa Dinahosting. Ens demanaven una aplicació per a mòbil amb una memòria, i hem aprofitat també la cessió de dominis de Dinahosting de Wapps.cat per treballar les apps.

Aquí uns alumnes ens expliquen les seves tasques:

Hem fet pòsters digitals per presentar les idees més rellevants.

I hem explicat les webs que s’han treballat en diferents idiomes.

Què en penseu?

Projecte d’Estació Ambiental Compacta EducaCont 3.0 a l’IPM

Aprèn IoT mesurant la qualitat de l’aire i comparteix-ho a Robolot

Aquest projecte emmarcat dins de la matèria de tecnologia es basa en la col·laboració entre centres educatius de diferents nivells (primària, secundària, cicles…). L’objectiu és mesurar la qualitat de l’aire i compartir les dades per tal que puguin ser analitzades entre els participants del projecte. L’accés al projecte és lliure i els materials que es fan servir en aquesta estació estan oberts a tots els que vulguin participar.

Dins del programa EducaCont, engegat enguany des del departament d´Ensenyament, l’Institut Premià de Mar n’és un dels que han integrat l’estació ambiental i esdevindrà un dels centres catalans a aplicar-ho a l’aula.

Es pot fer el tractament de les dades, i aquí us deixo el canal que he programat amb thingspeak.com per veure les dades que es prenen des de l’Institut de Premià de Mar.

https://thingspeak.com/channels/1375370

Aquest projecte és transversal i abraça les matèries de ciències, matemàtiques i, especialment, la tecnologia, que és des d’on es desenvolupa bona part del projecte. L’activitat donarà formació a l’alumnat de 1r de batxillerat en temes com química, física atmosfèrica, sensors, Arduino (placa Easy Plug amb IoT), comunicació, transició energètica, programació Arduinoblocks, Puja les dades mesurades al núvol (Internet de les Coses o Iot).…

Llegeix més»

Participem en la 2a edició dels Premis a la Millor Campanya de Promoció a l’FP Dual – DUALIZA

L’alumnat de 1r de Màrqueting i Publicitat ha acceptat un nou repte: crear una campanya publicitària real per a Dualiza, de Bankia i la FP Dual. L’objectiu principal del seu projecte és molt clar, volen donar a conèixer l’IPM com a referència i marca de qualitat en la Formació Professional i la Formació Professional DUAL del Maresme i Vallès Oriental.

La manera d’aconseguir aquest objectiu és aplicar tota la teoria i pràctica treballada al centre, utilitzant estratègies i accions com les següents: xerrades en centres formatius, màrqueting de continguts en xarxes socials (amb un creixement de dues setmanes d’un 2922%), publicitat exterior, publicitat online, màrqueting telefònic (dirigit a empreses)… I un llarg etcètera, en tan sols un mes.

Amb totes aquestes accions estan aconseguint resultats impressionants. Per comprovar-ho us heu de fer seguidors a les xarxes socials d’aquests cracks del Màrqueting i la Publicitat (IPM Dualiza)

Guanyarem el premi? I, en tot cas, què en penseu?

https://instagram.com/ipm_dualiza?igshid=rjc7rux4kqs5

https://www.linkedin.com/in/ipm-dualiza-667a53211/

https://www.facebook.com/IPM-Dualiza-100180562261726

El projecte Dones, arbres i poesia fa camí

El projecte Dones, arbres i poesia (Quatre itineraris poètics amb My maps i codis QR a 52 arbres georeferenciats pels alumnes, dels jardins de l’institut Premià de Mar amb versos de 130 poetes, coordinades per la poeta Marta Pérez Sierra de l’Associació Art Primilia) fa camí i amplia la seva difusió en Xarxes.

Ara les rutes de l’institut són a HMP (Mobile History Maps):

I també a l’agenda de l’any Felícia Fuster:

Veieu el vídeo:

L’alumnat de Cultura Clàssica de 4t B participa en l’Olimpíada júnior 2021

El passat dia 29 d’abril va tenir lloc la tercera Olimpíada Jove. L’Olimpíada s’inscriu en el Programa Argó de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UAB amb l’objectiu de donar suport a la transició entre la secundària i la universitat, vinculant les optatives de Llatí i Cultura Clàssica de l’ESO amb el Grau de Ciències de l’Antiguitat de la UAB. L’alumnat de 4t B va participar-hi de la mà de la professora Margalida Capellà, qui en dona compte en una extensa entrada en el seu bloc El fil de les Clàssiques:

3ª sessió del programa Joc de Claus

Ens plau informar-vos de la tercera i última xerrada a càrrec de Projecte Home que queda emmarcada dins del programa Joc de Claus que s’està duent a terme a 1r i 2n d’ESO del nostre institut. En aquesta última xerrada parlarem de LA GESTIÓ EMOCIONAL amb Cristina Delgado (Coordinadora dels programes de prevenció).

Projecte Home Catalunya és una ONG creada el 1995 per al tractament i la prevenció de les addiccions i altres conductes de risc. Entre altres tasques, ens dediquem a la prevenció dins els centres educatius, amb la finalitat de donar eines i promoure-les dins el nucli familiar i escolar.

Els objectius de la sessió són:

  • Analitzar el procés de les emocions.

  • Presentar diverses tècniques per a la correcta gestió emocional.

  • Tenir present les emocions dels fills i filles per entendre el moment evolutiu.

  • Treballar a casa l’educació emocional.

Quan i on?

Dilluns 10 de maig 2021. Horari: De 18:30h a 19:30h

Serà telemàtica, en aquest enllaç:

Una pregunta (con el poder de cambiar vidas) que te olvidas preguntarte | Grandes Pymes

A qui va dirigit?

Aquesta sessió va dirigida a les famílies de 1r ESO i 2n d’ESO.

Un helicòpter aterrant a l’Institut?

En efecte, un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va aterrar a les pistes de l’edifici Serra de Marina el passat dimecres, dia 28 d’abril.

El motiu va ser l’alarma generada per la caiguda d’un alumne i el risc d’haver patit una lesió severa. Per fortuna, no va caldre l’evacuació amb l’aeronau, tot i que l’accident va comportar el trasllat en ambulància a l’hospital. Desitgem una ràpida recuperació del nostre company, ànims!

És imaginable l’expectació que va generar aquesta maniobra, una cosa mai vista en el centre i veritablement espectacular. Si més no, es va poder comprovar que els protocols de seguretat funcionen en tota mena de situacions. Esperem, tant de bo, que no calgui repetir una operació així.

A la secció de notícies de Ràdio Premià es pot ampliar la informació i escoltar unes declaracions del director:

La professora Marga Caballé va enregistrar el moment en què l’helicòpter s’enlairava per marxar:

 

L’experiència de les 24h d’Innovació Barcelona

L’equip format per 5 alumnes del Cicle Superior de Màrqueting i Publicitat que va participar en aquest esdeveniment va resumir l’experiència en dues paraules: “UNA PASSADA!”

Van ser 24 hores treballant (en alguns casos no es va dormir ni un minut) per ajudar les empreses a solucionar un problema que els preocupava en començar l’esdeveniment. El resultat: algunes d’aquestes empreses han comentat que implantaran les solucions plantejades pels nostres alumnes i els seus equips.

El millor de tot plegat és que aquests 5 emprenedors, després de treballar més de 24 hores seguides, estan disposats a repetir l’experiència i a recomanar-la a qui sigui.

De tot plegat, el següent vídeo en dóna compte: