Paraules emmetzinades:

Una novel•la que no et deixa indiferent

Per Alma Sánchez

 

Un exemplar de la novel•la (EF)

Aquest curs, els nois i noies de 3rs d’ESO hem llegit la novel·la Paraules emmetzinades, de la Maite Carranza. Ens vam interessar de seguida per aquesta història que parla dels abusos sexuals.

En general, molta gent va voler investigar aquest tema específicament. Nosaltres vam trobar casos semblants al del llibre i d’altres que també ens van posar els pèls de punta a tota la classe, entre els quals els coneguts com ”el cas de les nenes d’Alcàsser “ i la seva relació amb el cas del “Bar España”.

En aquests casos estem parlant d’una gran quantitat d’accions horribles cap a nens i nenes de totes les edats amb els quals traficaven, violaven, i torturaven fins a la mort…

Davant de tanta monstruositat caldria qüestionar-nos per què a hores d’ara encara no sabem què va passar.

Sembla ser que només es coneix un 2% de les situacions d’abús, però el percentatge real és molt elevat perquè malauradament hi ha molts casos que no arribaran a denunciar-se, a saber-se;  i, pels qui en fan un macabre comerç, és “un verí” malaltís que mou molts diners a nivell mundial, fet que involucra gent de posició, de poder… que en comptes de combatre-ho en rep beneficis.

Gràcies al treball lector, al periodisme d’investigació i a escriptores com la Maite Carranza som més conscients d’aquesta terrible problemàtica que cal combatre.

Des del Departament de Drets Socials de la Generalitat es va crear un telèfon de contacte 24h/24h, “Infància respon”, per poder denunciar maltractament i abusos a menors. Aquí us deixem l’enllaç:

Telèfon Infància respon 116 111

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>