Rècords d’Espanya en atletisme

L’últim cap de setmana del passat gener va tenir lloc el Meeting Internacional de Cardiff de proves combinades, en el que va destacar l’actuació de l’atleta catalana Maria Vicente, que va batre dos nous rècords.

Vicente, que entrena al CAR amb Fernando Martínez, va aconseguir per una banda rècord d’Espanya s20 i, al mateix temps, millor marca espanyola s23 de pentatló, durant aquest Meeting, en el que participaven Espanya, Gran Bretanya, França, República Txeca i Polònia.

També va ser molt meritori el segon lloc d’Eloi Santafé en la combinada masculina que només va ser superat pel britànic Turner  Jack. El jove atleta, que entrena  i estudia al CAR, va totalitzar 5.343 punts que el situen en aquests moments segon espanyol de tots els temps després dels estratosférics 5.984 que va aconseguir Eusebio Cáceres en 2010. L’Eloi Santafé va realitzar els següents parcials: 7.03 – 6.86 – 12.46 – 1.79 – 7.98 – 4.45 – 2.55.98)

D’altra banda, també va tenir lloc el Campionat de Catalunya absolut i s23 de pista coberta a Sabadell, en el que Jaël Bestué va batre el seu propi rècord d’Espanya s23, amb una marca de 23.73. L’atleta santcugatenca, que entrena al CAR amb Ricardo Dièguez, es situa com a referència de la velocitat espanyola.