Terminis de preinscripcions i proves d’accés suspesos

 

El Departament d’Educació ha comunicat que com a conseqüència de la pandèmia que patim, els terminis de proves d’accés, preinscripcions i PAU queden suspesos i interromputs d’acord amb el Reial Decret 463/2020.

Quan tinguem noves informacions oficials del Departament sobre aquestes qüestions les anirem publicant en aquesta pàgina web.

Dol per la mort de Llorenç Cassi 

 

El passat 23 de març Llorenç Cassi, exatleta i entrenador d’atletisme, va morir als 79 anys víctima del COVID-19.

Persona molt estimada en el món de l’esport  i referent en la seva especialitat – el llançament de martell-, havia estat dos cops subcampió d’Espanya i sis cops internacional.

Vinculat a la nostra comunitat educativa durant un temps com a pare d’ alumna de CFGS, va deixar entre els qui el van tractar un record entranyable de la seva qualitat humana.

Des l’INS CAR volem unir-nos a les manifestacions de condol per a la seva pèrdua i transmetem a la família la nostra condolença.

Actius malgrat el confinament.

 

Tot i que l’activitat lectiva normal va ser suspesa a partir del 13 de març, el nostre centre, com tots els centres del país, està fent tot el possible per donar resposta a les necessitats que imposen les actuals circumstàncies.

Les eines telemàtiques, de les quals el nostre institut s’ha anat dotant al llarg dels darrers cursos, són ara mateix el millor instrument per garantir l’atenció a l’alumnat i facilitar el seu progrés en els aprenentatges en aquest període d’excepcionalitat.

Igualment, durant aquestes darreres setmanes, el centre està mantenint el seu programa habitual de reunions de coordinació, d’equip directiu, de tutors, etc., a través de videoconferències.

Malgrat les dificultats que comporta tot canvi, i més tenint en compte les causes que el provoquen, volem agrair a tota la comunitat educativa l’esforç i l’entusiasme amb què s’ha adaptat al nou entorn de treball.

OUR AMERICAN ASSISTANT TEACHER

Jing Gao is our English language assistant teacher from Boston, U.S.A. She has been helping our students in English classes since October, focusing on improving their oral skills and conversational English, as well as sharing interesting topics from American culture. We are so lucky to get her!

After the outbreak of the COVID-19 Coronavirus in Catalunya, she has decided to remain in Barcelona. From her flat, she is recording videos for our online Google Classroom classes and she has recently created an Instagram account to stay connected with the students and the rest of the CAR community. This Instagram is aimed at sharing creative content through a media that our students are familiar with in order to keep English fresh on their minds. She is looking forward to being back in the classroom with the students. In the meantime, she is cooking new recipes and hopes that everyone in the CAR community is safe and healthy.

 

Informacions del Departament d’Educació

Hem rebut noves informacions del Departament d’Educació que us transmetem:

“Es confirma que queden suspesos tots els terminis administratius, sense excepció. Això afecta a diversos procediments com, per exemple, la inscripció per a la prova d’accés als cicles formatius. Es treballa en diversos escenaris i possibilitats en relació a aquests procediments. Tan bon punt es pugui comunicar algun canvi, es farà. S’ajorna la preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat.”

Quan anem rebent noves instruccions o concrecions us ho anirem transmetent en aquesta pàgina web.

L’equip directiu

Comunicat a la comunitat educativa

 

Benvolgudes famílies i alumnes,

D’acord amb les instruccions rebudes del Departament d’Educació, i en coincidència amb la decisió presa pel CAR en el mateix sentit, us comuniquem que l’Institut del CAR restarà tancat des del dia 13 de març fins al dia 27 del mateix mes, ambdós inclosos, i que, per tant, queden suspeses les classes en horari lectiu, tal com succeeix a la resta de centres de Catalunya. Mentre no es notifiqui el contrari, no es podrà accedir a les instal·lacions del CAR.

Seguirem mantenint-nos atents a les instruccions del Departament d’Educació i a l’evolució de la situació i us mantindrem al corrent de qualsevol novetat significativa.

Us recomanem que tingueu oberts canals de comunicació fluids amb el personal del centre educatiu, com poden ser el correu electrònic i la plataforma educativa Esemtia.  Us farem arribar informació des de l’Institut i el professorat es posarà en contacte amb l’alumnat perquè puguin fer tasques relacionades amb les matèries.

També us recordem que cal que seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus

Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració.

L’Equip Directiu

Dia Internacional de les Dones

El passat dilluns  9 de març, en el marc de les commemoracions del Dia Internacional de les Dones, l’INS CAR va organitzar una activitat per visibilitzar i conscienciar l’alumnat i tota la comunitat educativa sobre els drets de la dona. Amb aquest objectiu, i seguint el lema de les Nacions Unides ” Soc de la generació de la igualtat: pels drets de les dones”, es va convocar una taula rodona amb quatre dones de perfils diversos com a ponents.     

El col·loqui, moderat per la professora Esther Quevedo, tenia com a finalitat que les quatre convidades, de diferents generacions i de diferents recorreguts professionals,        esportius i personals, reflexionessin sobre diversos temes a partir de les seves pròpies experiències de vida i donessin veu a tantes altres dones que, malauradament, no es    poden fer sentir. Les ponents van ser: Dolors Benach (professora jubilada), Marta Bellés (periodista), Sílvia Benítez (estudiant universitària i esportista del CAR) i Núria Picas ( Campiona del món d’ultramaratons i diputada al Parlament de Catalunya).

Una vegada més, volem agrair a les ponents i a la moderadora la seva participació, al professor Albert Viaplana, el suport gràfic i, molt especialment, a tot l’alumnat la seva contribució a l’elaboració de preguntes i  la seva actitud fantàstica durant l’acte.

 

 

XERRADA FORMATIVA SOBRE EL CORONAVIRUS

El passat 5 de març, la Dra. Montse Bellver, dels Serveis Mèdics del CAR,  va oferir una xerrada formativa sobre el coronavirus a tot el professorat del centre. La xerrada, organitzada pel Cap de Ciències, Medicina i Tecnologia del CAR, el Sr. Xavier Balius, tenia com a objectiu donar informació sobre les formes de contagi del virus, la simptomatologia, el període d’incubació i les mesures que s’estan aplicant des del CAR d’acord amb els protocols establerts pel Departament de Sanitat.

 

XERRADA SOBRE EL DECRET D’INCLUSIÓ

 

El passat 24 de febrer, Eva Miró, orientadora  i professora del Màster de Secundària, va fer una xerrada al professorat d’ESO i batxillerat de l’institut sobre el decret d’inclusió del Departament d’Educació. Aquest decret, aprovat el 2019, preveu que el gruix de nens i joves amb necessitats educatives especials vagin a les escoles i instituts i no als centres d’educació especial.

A la xerrada es va parlar de com implementar a l’aula les mesures que preveu el decret per minimitzar les barreres, per plantejar un currículum flexible i, sobretot, per proporcionar els suports necessaris a l’alumnat  perquè la praxi es basi en una mirada inclusiva i els alumnes puguin aprendre junts, sent tots diferents.

Nous èxits dels palistes de CAR

El darrer cap de setmana de febrer va tenir lloc a Valladolid el Torneig Estatal de tennis taula, amb molt bones actuacions dels  esportistes que entrenen al CAR.

En la categoria infantil femení,  l’or fou per a Eugènia Sastre i el bronze per a Ángela Rodríguez, mentre que en nois, la plata fou per a Marc Miró.

En la categoria juvenil femení, Jana Riera va aconseguir l’or i Ana Pedregosa l’argent. En el masculí, Arnau Pons va aconseguir la plataIker González el bronze.

 

 

Carnestoltes 2020

Dijous 27 de febrer, amb una setmana de retard a causa de la interferència amb els exàmens trimestrals, els alumnes d’ESO i batxillerat han celebrat el Carnestoltes.

La celebració ha consistit en una gimcana organitzada per l’alumnat de  Jocs i Animació Turística de 2 EAS, coordinats pels professors Júlia Sánchez i Rubén Rodríguez.

La gimcana, inspirada en el conegut joc de mòbil “Preguntados”, ha comptat amb una nombrosa participació i ha obtingut una valoració summament positiva per part de tots els que hi han pres part.

La jornada s’ha tancat amb la tradicional xocolatada.

Resultats de les triatletes del CAR

El passat 2 de febrer es va celebrar el Duatló d’Oviedo, classificatori per al Campionat d‘Europa de Duatló, amb la participació d’algunes de les joves triatletes del grup del CAR.

En primer lloc Carla Domínguez va quedar tercera en categoria absoluta,  amb  només setze anys, mentre la seva companya Maria Casals va quedar primera en categoria junior i sisena en categoria absoluta. Ambdues van classificar-se per a l’Europeu de duatló. Clara Aulinas, per la seva part, va quedar en cinquena posició júnior.

 

Connexió antàrtica!

Amb motiu de la realització del projecte “Expedició a l’Antàrtida. Un món per descobrir” per part dels alumnes de 1r i 2n d’ESO,  el passat 14 de febrer vàrem tenir el plaer de realitzar una videoconferència amb Joan Riba, directament des del continent glaçat.

Joan Riba és el cap de la Base Antàrtica Espanyola Juan Carlos I. Aquesta base és una estació científica d’Espanya a l’Antàrtida dependent del CSIC i que té una capacitat màxima per a 51 persones.

En aquesta videoconferència, on van participar alumnes de sis escoles diferents (incloent-hi els nostres estudiants de primer cicle), Joan Riba va respondre a les diverses inquietuds dels estudiants en qüestions relacionades amb la meteorologia antàrtica, els camps de recerca en aquest continent o la logística pròpia de la base.

Un bon inici per a un projecte que ens servirà per promoure consciència ambiental així com per conèixer amb més profunditat aquest continent desconegut.