Resultats de les triatletes del CAR

El passat 2 de febrer es va celebrar el Duatló d’Oviedo, classificatori per al Campionat d‘Europa de Duatló, amb la participació d’algunes de les joves triatletes del grup del CAR.

En primer lloc Carla Domínguez va quedar tercera en categoria absoluta,  amb  només setze anys, mentre la seva companya Maria Casals va quedar primera en categoria junior i sisena en categoria absoluta. Ambdues van classificar-se per a l’Europeu de duatló. Clara Aulinas, per la seva part, va quedar en cinquena posició júnior.

 

Connexió antàrtica!

Amb motiu de la realització del projecte “Expedició a l’Antàrtida. Un món per descobrir” per part dels alumnes de 1r i 2n d’ESO,  el passat 14 de febrer vàrem tenir el plaer de realitzar una videoconferència amb Joan Riba, directament des del continent glaçat.

Joan Riba és el cap de la Base Antàrtica Espanyola Juan Carlos I. Aquesta base és una estació científica d’Espanya a l’Antàrtida dependent del CSIC i que té una capacitat màxima per a 51 persones.

En aquesta videoconferència, on van participar alumnes de sis escoles diferents (incloent-hi els nostres estudiants de primer cicle), Joan Riba va respondre a les diverses inquietuds dels estudiants en qüestions relacionades amb la meteorologia antàrtica, els camps de recerca en aquest continent o la logística pròpia de la base.

Un bon inici per a un projecte que ens servirà per promoure consciència ambiental així com per conèixer amb més profunditat aquest continent desconegut.

 

Energy Challenge de Fundación Naturgy arriba al CAR

Es tracta d’una experiència immersiva que arribarà en un vehicle ecoeficient al nostre centre, els dies 25 i 26 de Febrer de 2020

Energy Challenge és un recurs educatiu excel·lent per comprendre conceptes claus per abordar el futur de l’energia, com són les noves tecnologies energètiques, la transició energètica, l’economia circular i la qualitat de l’aire. Mitjançant la simulació d’un viatge espacial en una aeronau futurista, tripulada pel comandant i un robot intel·ligent, els alumnes observaran els hàbits energètics de la nostra societat i comprendran la importància de la contribució de tots per a garantir un canvi de model energètic més sostenible i revertir el canvi climàtic.

Energy Challenge es complementa amb una activitat educativa dirigida a grups escolars d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius.

Esperem que aquesta activitat sigui d’interès per tothom i ajudi a l’alumnat a abordar el repte del futur de l’energia!

 

Xerrada sobre la Batalla de l’Ebre

Avui dia 13 de febrer l’alumnat de 2n de Batxillerat ha assistit a una xerrada sobre la Batalla de l’Ebre, organitzada pel Departament de Ciències Socials i impartida per la historiadora Assumpta Montellà, autora de llibres de tant de renom com “La Maternitat d’Elna” i “El setè camió”

Des del vessant històric i emocional, els alumnes s’han pogut endinsar en un dels episodis de la Guerra Civil, que forma part del currículum de 2n de batxillerat.

 

Podis absoluts en el Campionat d’Espanya i la Copa del Rei de tennis taula

Granada ha acollit a finals de gener tant el Campionat d’Espanya de Tennis Taula, com la Copa del Rei de l’especialitat, amb molt bon paper dels joves palistes del CAR.

La jugadora Ángela Rodríguez va aconseguir pujar al podi  en categoria absoluta, amb només catorze anys, en guanyar la medalla de bronze. Els dos primers esglaons del podi els van ocupar Clàudia Caymel i Ana Garcia, jugadores que també van rebre formació al CAR.

D’altra banda, els joves Iker Gonzàlez i Norbert Tauler, de setze anys, juntament amb els seus companys d’equip del CER L’Escala, es van proclamar sotscampions de la Copa del Rei absoluta.

Ens visita la regidora d’Educació de Sant Cugat

El passat divendres 31 de gener, la regidora d’Educació, Pilar Gorina, i la tècnica municipal Rosa Maria Pitarch van visitar el nostre centre. L’objectiu de la visita era els responsables de la regidoria que prenguessin contacte amb l’institut i amb el CAR en el seu conjunt i amb aquesta finalitat el recorregut va incloure les instal·lacions tant educatives com esportives. 

A més d’ exposar els projectes que s’estan portant a terme en l’actualitat, la direcció va fer conèixer als responsables municipals algunes de les necessitats del centre.

La trobada va finalitzar amb el compromís d’una pròxima reunió amb la regidoria d’Esports.

VISITA A LA BARCELONA ROMANA

El dia 16 de gener els alumnes de Llatí de primer de batxillerat van realitzar una visita a la Barcelona romana.

La sortida va consistir en un itinerari pels principals monuments de l’antiga Barcino, que es va complementar amb un recorregut per la part romana del Museu de Història de la Ciutat.

Horaris Tècnics

 

  • 2n curs CFGM FUTBOL TA2

 

  • 2n curs CFGM FUTBOL TB2

 

  • Calendari FUTBOL TA2 

 

  • Calendari FUTBOL TB2

 

  • TA2 FUTBOL

 

  • TB2 FUTBOL

 

4 ESO PROJECT NATURAL DISASTERS

The students of 4 ESO have just carried out a project of Science in English called “Natural disasters”. The science teacher Juan Ignacio Pieras and the English teacher Carme Chaler have helped them work on recent real news about disasters such as earthquakes, volcanos, or tsunamis. The final result has been posters and oral presentations in class. Below are some examples. Well done!!


click to read more

click to read more

click to read more

click to read more

click to read more

click to read more

 

Tecnologia 3r d’ESO. Estructures

L’alumnat de 3r d’ESO del nostre centre va fer un interessant treball d’estudi i construcció d’estructures resistents dins l’assignatura de Tecnologia.

Podeu veure un exemple de les construccions fetes en la imatge següent. La configuració geomètrica de l’estructura li permet suportar una força de compressió considerable.

 

 

Xerrada de Marc Fuentes

 

El passat 9 de desembre, l’alumne Marc Fuentes, afectat per una paràlisi cerebral física, va assistir a la classe de Cultura i Valors Ètics de 4t d’ESO per impartir una xerrada sobre els valors de superació, esforç i integració, en la qual va aportar una visió diferent de la discapacitat des de la seva experiència personal.

Actualment el Marc està cursant el 3r nivell de futbol d’Ensenyaments Esportius a l’INS CAR, estudis que compagina amb la seva activitat com a entrenador