25N Escola Catalunya

A propòsit del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, a l’escola volem remarcar la necessitat, avui i cada dia, de treballar intensament i prendre consciència sobre la importància de la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes.

La violència no es tracta només de les agressions físiques, hi ha molts tipus de violència que fan molt mal i no sempre la reconeixem, ni sabem com afrontar-la.

A l’escola dia a dia ens eduquem per dir NO a la violència i aprenem a reconèixer i fer front a aquelles situacions que tendim a naturalitzar i que impliquen desvalorització de les nenes, noies, dones o de qualsevol persona. 

Per això, hem organitzat aquestes activitats per treballar la no discriminació i promoure un canvi d’actituds, creences i comportaments per part de tothom:

Des de la comunitat de petits per introduir el tema sobre el dia de la no violència, vam explicar una sèrie de contes que tracten aquest tema. Com per exemple:

  • Arturo i Clementina
  • El príncep Ceniciento
  • Oliver Button és una nena
  • Llibre dels porcs, entre d’altres

Per acabar vam comentar i vam parlar sobre aquests.

També vam fer un mural de cors, cada classe vam realitzar dos cors, un dels quals vam trencar. El trencat simbolitzava les accions que no ens agraden o dolentes i l’altre les accions bones, boniques i que ens agraden. 

Aquí podeu veure algunes fotografies d’aquestes activitats:

https://photos.app.goo.gl/95kAcL9g7WFkX9as5

Des de la comunitat de mitjans vam treballar què és, d’on surt, què ens fa sentir i què podem fer per evitar la violència. 

Com que som una escola TÀNDEM, vam utilitzar l’art per explicar-nos, i a través de moviment, dibuix, música i representació, vam expressar tot el que sentíem.

A més, també vam fer els nostres arbres amb missatges de pau, d’autoestima i d’autoconeixement.

Si teniu ganes de veure què vam fer, mireu el vídeo!

https://photos.app.goo.gl/fhsw7D8hBHHxL88FA

Des de la comunitat de grans al Hall de l’Escola vam construir un arbre gegant amb paper de diari,  “L’arbre del bon tracte”.

A cada classe, els nenes i nenes van escriure en un cor lila que simbolitzava el fruit del bon tracte frases d’igualtat entre gèneres. En un altre paper van escriure frases relacionades amb actituds negatives.

Els cors els vam penjar al nostre arbre i els papers negatius els vam estripar i llençar a la paperera de manera simbòlica. 

A més, cada grup bombolla va realitzar una activitat consistent en dramatitzar una situació de la vida quotidiana. En aquesta ocasió es dramatitzaven situacions on es produeix algun tipus de discriminació per motius de gènere.

Tot i què prèviament van decidir els rols i com es desenvoluparia la situació, durant la teatralització van haver d’improvisar algunes respostes posant en joc tot el domini lingüístic, i aprenent, a mesura que hi van participar, habilitats lingüístiques, nou lèxic i expressions.

Quan es va acabar la dramatització la resta del grup va fer preguntes i van opinar sobre com s’havia desenvolupat la història. Van opinar i raonar si els havia semblat correcta la resolució i obrint un debat.

Aquí podeu veure algunes fotografies d’aquestes activitats:

https://photos.app.goo.gl/BTaX15PZUbgdhJMh7

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>