Colònia Vidal 6è

El passat dijous 19 d’abril els nois i noies de 6è vam visitar la Colònia Vidal, situada a Puig Reig.
Vam començar a l’antic Cinema de la colònia on vam veure un audiovisual introductori de 10 minuts de durada. A continuació un monitor i una monitora ens van guiar pels diversos punts de visita: Pis dels treballadors, Safareigs dels vius i dels morts, Peixateria, Dutxes comunitàries, 1ª Sucursal de Caixa Manresa, Escola de nens, Exposició permanent i Casal de la Dona. Un cop visitada aquesta “zona social”, vam anar a la “zona industrial” on vam veure: Mirador de la resclosa i canal, Turbines, Màquina de vapor i Nau del tèxtil; vam conèixer tot el procés de transformació del cotó amb les màquines utilitzades fa 100 anys.
Ha estat un recorregut per tots els espais representatius de la Colònia a través dels quals hem descobert com es vivia i com es treballava en una colònia tèxtil de principis del segle XX.
Cliqueu aquí per veure les imatges d’aquest viatge en el temps. Esperem que us agradi!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>