Els alumnes de tercer a l’àrea de medi natural estem treballant l’alimentació.
L’alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients i l’energia que permeten cobrir les necessitats de l’organisme.
Una alimentació saludable es defineix com aquella que és satisfactòria, suficient, completa, equilibrada, harmònica, segura, adaptada al comensal i a l’entorn, sostenible i assequible. Malgrat que existeixen moltes propostes saludables, una de les més conegudes al nostre entorn és la dieta mediterrània, que es basa en el consum majoritari d’aliments d’origen vegetal, frescos i mínimament processats, com fruites fresques i verdures del temps, llegums, fruita seca, cereals integrals, oli d’oliva verge extra i, en menor quantitat i freqüència, els làctics preferentment fermentats i el peix, seguit de les carns (preferentment blanques i magres) i els ous. L’aigua és la beguda principal i la més saludable. La dieta mediterrània també es caracteritza per procurar els àpats familiars, la utilització d’aliments locals i estacionals i per potenciar les activitats culinàries i gastronòmiques.
A classe hem treballat els diferents grups d’aliments i per acabar d’entendre-ho millor, entre tots, de manera conjunta, hem fet un gran mural. Durant la realització ens ho hem passat d’alló més bé investigant, buscant, retallant, col·laborant i treballant en equip.
Aquí us deixem un petit vídeo amb el procés de construcció.