Gran certamen literari i musical per Sant Jordi

INFORMA: Berta Martínez (Mestra en Gai Saber)

El passat 19 d’abril, a les onze i mitja, va tenir lloc l’entrega de premis literaris de Sant Jordi per a 4t d’ESO. Va ser presentat per la Cristina Menescal, la Sara Marco, l’Omar Cámara i el David Ortega.

L’acte va començar amb una explicació sobre els jocs florals i la seva restauració l’any 1859. Seguit de la recitació del poema Perquè un dia torni la cançó a Sinera, escrit per Salvador Espriu durant la dictadura. Tres alumnes van participar fent actuacions musicals. Primer vam escoltar el duet de Neus Gili i Iker Fernández interpretant City of stars i després Sheila Valle va interpretar Si jamais j’oublie.

Abans d’entregar els premis de llengua catalana i castellana, uns alumnes van recitar poemes i van llegir treballs fets a classe sobre Terra Baixa, obra d’Àngel Guimerà. El primer en recitar va ser el Gerard Vidal, que va aprendre de memòria A un rossinyol de Vallvidrera, de Jacint Verdaguer. Seguit de la lectura de Futur confús…, treball d’Ester Izquierdo i el microrelat escrit i llegit per Júlia Serrano. En acabar, els professors Joan Marc Ramos i Anna Ribé van procedir a donar els premis de català i, a causa de l’absència dels professors de llengua castellana, també van donar els premis de castellà.

Quan els premis ja eren entregats i les fotos amb els guanyadors ja estaven fetes, uns companys van procedir a recitar tres poemes d’autors de la literatura castellana. El Rafael de la Vega, la Clàudia Garcia i la Gisela Ortiz van recitar tres poemes: un de Rubén Darío, un de Manuel Machado i un de Ramón María del Valle-Inclán.

Per donar pas als premis de llengua anglesa, la Sandra Fontalba i la Paula Vázquez van presentar un treball sobre Mary Shelley, Mary Wollstonecraft Shelley com a escriptora avançada a la seva època. Seguidament Mavi Salàs va entregar els premis de llengua anglesa.

Per acabar l’acte, l’Omar, en David i la Sara van llegir La identitat, de Josep Palau i Fabre. Com a gran final, Iker Fernández va interpretar Miedo, Neus Gili va interpretar Paraules d’amor i uns alumnes de batxillerat van interpretar Imagine, de John Lennon, en piano i bateria.

Va ser un acte molt animat i, amb la introducció de la música, es va passar més ràpid que en anys anteriors. L’equip que va organitzar l’acte va fer un bon treball, igual que els presentadors i la gent que va sortir a llegir, interpretar i cantar.

5 comentaris

  1. Margalida

    L’enhorabona per aquest gran certamen poètic i musical de Sant Jordi. En vaig gaudir molt a la sala d’actes. Ara també us agraeixo la crònica de l’acte.
    Molt bona diada de Sant Jordi i per molts anys!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>