40 anys d’història del Vallverdú (4): una històrica secretaria

Aquest dijous 22 d’octubre de 2020 es complirà una fita singular en la història del nostre institut. L’Antonieta Forteza, membre del personal administratiu de la secretaria del centre, celebrarà ni  més ni menys que 40 anys treballant en aquesta casa, una circumstància que la converteix, amb diferència, en la persona que més temps ha servit a l’Institut Josep Vallverdú.

Arribada a l’aleshores Institut de Batxillerat de les Borges Blanques el 22 d’octubre de 1980, l’Antonieta Forteza va afegir-se a l’Anna Rufié, que havia començat a treballar el setembre d’aquell mateix any amb el mandat de posar en marxa la secretaria del nou institut. A l’Anna i a l’Antonieta se’ls afegiria posteriorment la Carme Solé, encarregada de la secretaria de l’Institut de Formació Professional.

Aquest triumvirat femení va fer-se càrrec amb mestratge de la secretaria del centre fins a la jubilació de la Carme Solé i de l’Anna Rufié, que van deixar l’Antonieta Forteza com a darrera representant d’aquesta històrica secretaria.

La foto que encapçala aquest text ens mostra les integrants d’aquesta recordada secretaria durant la dècada dels 80, un període en què totes tres van contribuir de manera decisiva a forjar la personalitat singular de l’actual Institut Josep Vallverdú. Un institut que continua tenint un excel·lent personal administratiu amb l’Antonieta Forteza al capdavant i amb el Joan Mir com a relleu de les enyorades Anna i Carme.