La Directora

L’actual directora de l’institut, Núria Sabaté i Aguilà, en el càrrec des de l’1 de juliol de 2020, va nèixer a Lleida, la capital del Segrià, el 1975, i acumula una llarga trajectòria docent que l’ha portat a exercir, durant dues dècades, com a professora de llengua i literatura francesa tant a l’esenyament secundari com en diverses Escoles Oficials d’Idiomes.

Llicenciada en Filologia Francesa per la Universitat de Lleida, amb un darrer any acadèmic cursat a la Université Jean Monnet de Saint-Étienne, ha estat també correctora dels exàmens del DELF (els Diplomes d’Estudis en Llengua Francesa) a l’Institut Français de Barcelona.

Arribada a l’Institut Josep Vallverdú a l’inici del curs acadèmic 2015-2016, abans del càrrec de directora va exercir com a cap del seminari de Francès i com a coordinadora d’ESO i de Batxillerat.

Enamorada de París, de la Provença i de la Costa Blava francesa, ha afegit les Garrigues a la seva llista d’indrets predilectes arran de la seva destinació a l’institut de la comarca. Més enllà de la seva fília per la pàtria i la llengua de Molière, es confessa apassionada de la novel·la negra i de la història del segle XX.

La professora Núria Sabaté és la tercera directora de l’Institut Josep Vallverdú des que, el curs 1989-1990, es van unificar els centres de batxillerat i de formació professional existents a la capital de les Garrigues, convertint-se així en la successora de Raül Torrent (1989-1990) i d’Antonieta Bernat (1990-2020), curiosament tots dos filòlegs com ella.

Tot i així, per ser fidels a la història que, durant gairebé quatre dècades, ha escrit l’institut de les Borges Blanques, caldria contemplar també com a directors d’aquest centre a Josep Ramon Toll i a Andreu Molina, directors de l’institut de batxillerat abans de la unificació amb l’FP, i a Antonio Berenguer, Fructuós Ayuso, Teresa Planes, Santi Fernández i la mateixa Antonieta Bernat, que van liderar l’institut de formació professional abans de 1989.