CFGM Olis d’oliva i vins

TÍTOL TÈCNIC/A EN OLIS D’OLIVA I VINS
FAMÍLIA PROFESSIONAL Indústries alimentàries
DURADA 2000 h (383h en centres de treball dins el mòdul professional de Formació en centres de treball), que es distribueixen en 2 cursos acadèmics.
COMPETÈNCIA GENERAL Elaborar i envasar olis d’oliva, vins i altres begudes d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips, aplicant la legislació vigent d’higiene i de seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.
MÒDULS PROFESSIONALS MP1 Extracció d’olis d’oliva

MP2 Elaboració de vins

MP3 Condicionament d’olis d’oliva

MP4 Elaboració d’altres begudes i derivats

MP5 Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments

MP6 Principis de manteniment electromecànic

MP7 Venda i comercialització de productes alimentaris.

MP8 Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària.

MP9 Matèries primeres i productes en la indústria oleícola, vinícola i d’altres begudes.

MP10 Anàlisi sensorial

MP11 Formació i orientació laboral.

MP12 Empresa i iniciativa emprenedora

MP13 Anglès tècnic

MP14 Síntesi

MP15 Formació en centres de treball.

PRINCIPALS OCUPACIONS I LLOCS DE TREBALL
  • Personal cellerer, elaborador de vins, caves, sidra i altres begudes i derivats. 
  • Personal mestre d’almàssera, extractora i refinament d’olis d’oliva. 
  • Recepcionistes de matèries primeres. 
  • Personal operador de secció d’embotellament i/o d’envasament. 
  • Auxiliars de laboratori en almàsseres i cellers.
  • Auxiliars de control de qualitat en almàsseres i cellers. 
  • Comercials d’almàsseres i cellers. 

El curs 2013-14 l’Institut Josep Vallverdú, a fi i efecte d’ampliar la seva oferta formativa i responent a la necessitat del territori de les Garrigues en particular i de Catalunya en general, va endegar el CFGM d’Olis d’oliva i vins, per poder formar professionals del sector de l’oli i del vi i cobrir la demanda del sector de professionals qualificats per treballar a les almàsseres i els cellers.

És per això que l’Institut es va dotar d’un grup de professors especialitats en cada una de les àrees de coneixement relacionades amb l’olivera i la vinya, així com en tots els processos productius relacionats amb l’oli i els vins fins a arribar a la seva comercialització.

El treball docent dels nostres professors posa l’accent en els sistemes productius actuals tant d’oli com de vi, començant pels fonaments teòrics i consolidant-los amb pràctiques a les nostres plantes taller, on es realitzen produccions de vi, cervesa, licors i oli. Gràcies a aquestes pràctiques els nostres alumnes adquireixen tots els coneixements necessaris per afrontar amb èxit la incorporació al mercat laboral.

Podeu trobar la informació general referida a aquest cicle formatiu al següent enllaç del lloc web Triaeducativa.gencat.cat

Tríptic informatiu:

Tríptic informatiu del CFGM d’Olis d’oliva i vins

Aquest cicle compta amb la col·laboració de