L’INS Joan Amigó dóna la benvinguda a l’alumnat de 1r d’ESO

Com cada inici de curs, la comunitat educativa de l’INS Joan Amigó creu molt convenient donar la  benvinguda a l’alumnat d’ESO d’una manera càlida i acollidora, tot i considerant que és molt important que els nois i noies del nostre institut se sentin a gust des dels primers dies de setembre. Tanmateix, hem volgut incidir en l’alumnat de 1r d’ESO, perquè pensem que la seva bona integració marcarà la qualitat de la seva estada entre nosaltres i el seu procés d’aprenentatge al llarg del curs escolar.  Aquest fet ha estat també rellevant per a què els primers dies a l’institut siguin també especials quant a les activitats que s’hi desenvolupen i en la seva metodologia de treball.


Així, els objectius primordials de la planificació de les  primeres activitats al centre seran:

–    Acollir l’alumnat, donant-los a conèixer l’organització i característiques singulars del centre.
–    Propiciar un coneixement entre els/les alumnes per treballar la cohesió grupal i crear un clima positiu de treball. (base de l’aprenentatge cooperatiu)
–    Facilitar un apropament entre professorat i alumnat.
–    Generar expectatives de treball en equip.
–    Iniciar i apropar algunes tècniques de treball cooperatiu: pluja d’idees, assignació i alternança de rols, lectura cooperativa….
–    Reforçar els sentiments d’autoestima a través de l’acolliment càlid per part de tota la comunitat educativa.
–    Conèixer el funcionament del centre i acceptar les normes.


Quant a la programació dels primers dies al centre volem destacar les següents actuacions:

Dia 15 de setembre a les 9h:
 
– Acollida de l’alumnat (al menjador) per part de la direcció del centre i de l’equip docent de 1r. Presentació del professorat i del PAS.
– Lectura cooperativa d’un conte. Esmorzar
– El tutor/a de cada grup llegeix el nom de l’alumnat, per tal de situar-lo en el grup corresponent i l’acompanya a l’aula de tutoria de grup.

A l’aula:

– Presentació del tutor/a de grup i del tutor/a individual (funcions de cadascun)
– Introducció al treball cooperatiu i distribució de l’espai.
– Presentació personal de l’alumnat .
– Lliurament de la guia de l’alumnat i explicació dels seus continguts.
– Espais (visita al centre nou) si s’escau

Dia 16 de setembre a les 8.30h i durant tot el dia:  

Comencem treballant tot cooperant
       
Els professors/es tutors/es organitzen unes activitats per a l’alumnat de 1r que prenen un caire de cooperació i d’interrelació entre ells  i a través de les quals es volen treballar i reforçar habilitats de cohesió i competències socials. Aquestes activitats es faran amb una metodologia de treball cooperatiu per a què comencin a aprendre a treballar junts pensant que tots els membres del grup són molt importants per a què el resultat del treball sigui el més bo possible.

La direcció del centre, conjuntament amb els tutors dels dos cursos de 1r ESO i d’acord amb el Pla d’Acollida del centre, ha organitzat també un dia de portes obertes per a les famílies de l’alumnat de 1r. Aquest dia serà el dissabte 27 de setembre a partir de les 10 del matí.

Al llarg d’aquesta Jornada es tractaran aspectes que ja estan recollits a la guia de l’alumnat (i dels pares) com: Benvinguda i presentació de l’equip directiu, tutors i professorat; funcionament de l’ESO i currículum de 1r; espais de l’institut, activitats del centre, plans i projectes; serveix que ofereix el centre; normes de convivència; agrupaments dins a l’aula, metodologies de treball (treball cooperatiu); horari setmanal i calendari anual…
A mig matí visitarem les aules i les instal•lacions del centre i posteriorment farem una sessió especial referent a l’ús dels ordinadors portàtils dels  alumnes.

Aprofitem l’avinentesa per comunicar que la reunió de pares de l’alumnat de 2n,3r i 4t d’ESO tindrà lloc el dimecres 8 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre.

Bon inici de curs 2014-15 a tots i totes.

Equip directiu i tutores 1r. INS Joan Amigó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>