Història

Aquest institut porta el nom de l’antic batlle de l’Espluga de Francolí, Joan Amigó i Callau, que, malauradament, va morir el 15 de maig de 1985 en accident de trànsit. Va ser qui va encapçalar l’assoliment d’aquest projecte, amb molta il·lusió, perquè els nois i noies de l’Espluga no haguessin de marxar a estudiar fora del poble en edats en què és molt necessària la convivència familiar. Va aconseguir la confirmació que es faria l’institut uns dies abans de l’accident.

Institut anticAl ser l’ajuntament el principal promotor de la creació d’un institut al municipi, finançà les obres de construcció de l’edifici fins que l’any 2000 va passar a titularitat del Departament d’Ensenyament, annexant alhora l’edifici del Casalet.
El juny de 1985 es va fer un acte per posar la primera pedra de l’institut i la inauguració va ser el dia 7 de juny de 1986.

El primer curs acadèmic es va iniciar l’any 1985, quan encara s’estava construint l’edifici; això va ser possible gràcies al Casal, que va cedir la biblioteca perquè es poguessin impartir les classes. Els primers estudis que es van realitzar van ser 1r i 2n de BUP i 1r i 2n de FP1 (branca administrativa).

Amb la reforma es van implantar els estudis d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), i la primera promoció va ser la del període 1996/2000. El curs 2010-11 es van iniciar els estudis de CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

El 17 d’octubre de 2008 es van inaugurar les instal·lacions actuals.

Com es pot veure, el nostre institut s’ha pogut aixecar gràcies a l’esforç de tota la comunitat educativa i altres entitats. Ara és feina de tothom aconseguir que continuï endavant.