El poder del llevat!

Això va d’experiments! Als i les esportistes ens encanta experimentar i durant la setmana cultural vam fer una activitat per comprovar si era veritat allò que ens havia explicat el David durant el taller de fer pa.

Atenció… resulta que per poder fer el pa, ens van explicar que necessitem un ingredient anomenat LLEVAT, que conté com una mena de “bitxitos” mooooooolt petits que es mengen la farina i… es tiren pets! Aquets pets, fan que la massa del pa s’infli, s’infli , s’infli i es faci ben grossa.

Així que.. mans a la massa i mai millor dit. Vam realitzar un experiment. En un recipient vam fer una barreja de farina i aigua i vam remenar. A l’altre recipient vam fer una barreja de farina, aigua i llevat (que vam descobrir que feia molta pudor…jejej). Els vam deixar reposar ben tapadets per comprovar si la massa que contenia el llevat s’inflava o es quedava igual.

A l’endemà vam destapar els recipients i… sorpresa! Era ben cert això del llevat! La massa que contenia el llevat s’havia inflat moltíssim, però la que no en portava no havia crescut res de res.

Mireu, mireu:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>