Els pirates visitem una ambulància!!!

Benvolgudes famílies,

Els dimecres ens ho vam passar de meravella, alhora que vam aprendre un munt de coses, perquè una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya) va venir a la nostra escola.

En la primera part de l’activitat, vam conèixer a la Marta (infermera) i la Yolanda (tècnica de transport sanitari)  i ens van explicar quina és la feina que fan i com, mica en mica, les dones s’han anat fent lloc en aquesta professió que, fins fa poquet, realitzaven majoritàriament els homes. Després ens van explicar què és una ambulància, que hi ha dins, quan s’ha d’avisar a una ambulància i sobretot, a quin número s’ha de trucar en cas d’emergència, el 112, un número que totes i tots recordarem i sino penseu… 1NAS, 1BOCA i 2ULLS.

Feta la xerrada, tocava anar cap a l’ambulància, sens dubte la part més esperada. Primer, amb l’ajuda dels nostres peluixos, vam practicar com fer el massatge cardíac i l’embenat de diferents fractures (cama, cap, braç…). I després, el més extraordinari del taller va ser pujar a l’interior de l’ambulància, fer sonar la sirena amb tots els sons diferents que tenen i veure tots els instruments amb els que treballen aquestes professionals.

Aquí teniu algunes de les fotos que vam fer…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>