EL TREBALL PER PROJECTES DE LA CLASSE DELS DINOSAURES DE P5

Durant el primer trimestre, hem realitzat el projecte del nom de la nostra classe, ELS DINOSAURES . A partir dels nostres interessos, inquietuds i preguntes hem desenvolupat un treball molt engrescador i motivador pels nens i nenes.

Hem gaudit molt descobrint aspectes dels dinosaures; fent diferents activitats com portar una tortuga a la classe per veure que eren rèptils, fer les maquetes de l’interior i l’exterior del seu cos, realitzar un experiment sobre l’alimentació dels dinosaures herbívors…

També hem fet una maqueta per il·lustrar l’hàbitat d’aquests i per deixar els nostres dinosaures de joguina.

Hem realitzat dos experiments per entendre com es van extingir: hem fet cràters amb meteorits (boles de diferent mida i pes) i hem fet  explotar un volcà. Una manera molt visual per entendre-ho millor.

Pel que fa a la reproducció hem portat ous de diferents aus i fins i tot de dinosaures que posant-los a l’aigua hem pogut observar directament el seu naixement.

Hem treballat la mesura comparant el dinosaure més petit i el més gran. Així que ens hem mesurat i hem vist quants nens i nenes necessitem per aconseguir el mateix tamany del dinosaure.

També hem mesurat les petjades de diferents dinosaures i hem sortit al pati a dibuixar-les a tamany real.

Una altra activitat estrella ha estat fer de veritables paleontòlegs desenterrant ossos. Hem pogut experimentar en primera persona qui estudia els dinosaures i en què consisteix aquesta feina.

Amb el projecte dels dinosaures, hem iniciat el treball cooperatiu. Hem fet uns equips amb un càrrec cada membre de l’equip, un logotip i el nom del grup.

Hem vist que el treball en equip és molt més ric i entre tots i totes, ho fem millor.

“Si camines sol aniràs més ràpid;

Si caminem junts, arribarem més lluny”.

En definitiva, un aprenentatge molt motivador que quedarà gravat a la ment dels infants i de ben segur no oblidaran.

Esperem que us agradi tant com a nosaltres.

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>