NOU LOGOTIP PER A LA NOVA ESCOLA

      

Nou logotip de l’Escola d’Almenar, obra conjunta de  Núria Rodríguez i Josep López

 

Activitat amb Pagesos Solidaris

A principi d’octubre, l’alumnat de 4t i 5è va assistir a una activitat de contacontes realitzada per la Fundació Pagesos Solidaris. A través dels contes van treballar la sensibilització sobre el fet migratori, gràcies a la Roser i a unes titelles molt eixerides.


Nous llibres per la biblioteca escolar

Aquesta setmana hem enriquit el catàleg de llibres de la biblioteca escolar amb tot un seguit de magnífics llibres de coneixements que ha comprat l’AFA.

El diumenge 3 d’octubre es va portar a terme una nova Jornada d’Almenar Lector i van venir diverses parades de llibres, l’AFA per col·laborar amb l’esdeveniment i per facilitar que tots els nens i nenes de l’escola pugessin gaudir d’alguns d’aquestes lectures van triar aquests llibres tan interessants.

Gràcies a tots/es!

Els nens i les nenes de P-3 donem la benvinguda a la tardor: 22 de setembre

Donem la benvinguda a la tardor amb el somriure càlid del nostre alumnat de P-3 com la llum que desprèn aquesta estació.

Sorprenem als i les alumnes portant a la classe un bocí de bosc de tardor. Motivem als infants a investigar i descobrir elements d’ aquesta estació que començarem a estudiar durant aquests mesos on la descoberta sensorial tindrà un paper molt important.

Som-hi! Comencem una nova aventura!

Estimada tardor, endavant !!!

 


 

Inici curs 2021-2022

Hem començat el 2n curs a la nova Escola d’Almenar, tot i mantenir moltes de les mesures i protocols contra el covid hem tingut un bon inici de curs.

Els primers dies hem anat veien noves maneres de funcionar,  les novetats del pati, la nova aula, el nou mestre/a, hem retrobat els companys i companyes…

Ens espera un any de molta feina però que afrontarem tots plegats amb molta il·lusió !

 


Llibres i material escolar per al curs 2021 – 2022

material-escolar-para-los-alumnos_1098-3255

Llibres de text

La gestió  dels llibres de text es fa entre l’Escola i l’AFA. Totes les famílies poden adquirir els llibres a través de l’AFA.

Des de fa anys molts dels llibres de text estan socialitzats i totes les famílies que volen poden acollir-se a aquesta modalitat.

Hi ha llibres socialitzats per l’AFA i llibres socialitzats per l’Escola.

 

 

Material escolar

La gestió del material escolar i les fotocòpies es pot delegar a l’Escola. Si alguna família vol gestionar el material i fotocòpies del seu fill/a podrà passar per la secretaria del centre per recollir  la llista on consta de forma detallada i explicita tot el necessari al llarg del curs i com gestionar el tema de les fotocòpies i el material comú per a l’alumnat.

Els imports que ha acordat el Consell escolar, per al curs 2021-2022, sobre les aportacions voluntàries de les famílies per material escolar i per activitats complementàries, i també el règim legal, d’acord amb el que s’estableix a la Instrucció 1/2014 de la secretària general, relativa a la gestió econòmica dels centres educatius públics del Departament d’Educació són : 60 € anuals per a Educació Infantil en concepte de material escolar i fotocòpies  i 50€ anuals per a Educació Primària en concepte de material escolar i fotocòpies.

 

Fi del Curs 2020-2021

Acomiadem aquest curs amb la satisfacció d’haver-ho aconseguit.

Semblava que la situació d’aquest any no ens permetria poder gaudir plenament de l’escola nova; la pandèmia ens ha posat a prova en molts moments, però ens n’hem sortit. L’alumnat, els mestres, les famílies i tota la comunitat educativa hem cregut que era possible i que valia la pena l’esforç. Entre tots  ho hem fet possible!

El darrer dia de curs com a final de curs, vam preparar amb l’AFA un espectacle d’animació a càrrec de la companyia XIP XAP. Ho vam fer, d’acord amb les mesures establertes, a la zona esportiva coberta del costat de les piscines.

Tot l’alumnat de P3 fins a 6è s’ho va passar molt bé ballant i cantant !

Passeu un bon estiu!


COMIAT DE L’ALUMNAT DE 6è. Juny de 2021

La promoció de 2012  / 2021 s’acomiada de l’Escola. Per celebrar-ho vam fer un acte de comiat al menjador de l’escola. Van haver-hi parlaments del director, els tutors i de l’alumnat. Va estar molt emotiu. El moment de l’entrega d’orles va ser molt divertit al combinar-ho amb fotos de quan eren petits. 😆

Nois i noies del 2009 sempre sereu la 1a promoció de la nova Escola d’Almenar.

Que tingueu molta sort!

 

 

 


A 5è hem fet formatge fresc

L’alumnat de 5è hem fet formatge fresc, ja que hem estudiat les reaccions físiques i químiques. Hem fet hipòtesis i hem tret les nostres conclusions mesurant els productes resultants de la reacció química.

I al final ens hem emportat el nostre formatget!
Si ho voleu provar només necessiteu:
Mig litre de llet i mitja llimona.
I prepareu sucre o mel per quan estigui fresquet!

 

 


 

Observació del solstici d’estiu. Activitat de 5è

El solstici és cadascun dels dos moments de l’any en què el Sol té la màxima declinació (distància angular) respecte a l’equador celeste.

Durant els solsticis, la nit i el dia no tenen la mateixa durada.
El 21 de juny és el solstici d’estiu.  És el dia més llarg de l’any i la nit més curta.

Durant el matí del dilluns dia 21 de juny , amb l’alumnat de 5è hem observat quin dibuix fa l’ombra del Sol. I, si el temps ens acompanya, el curs vinent la compararem amb la que farà a l’equinocci de tardor, al solstici d’hivern i a l’equinocci de primavera.


Acomiadem l’etapa d’Infantil

El 22 de juny acomiadem el curs de P-5 i també l’etapa d’Infantil. Tres cursos en els què heu après a conviure, a relacionar-vos, a compartir, a respectar… i sobretot a formar-vos com a persones amb uns valors.

Obrim la porta a una nova etapa plena de nous reptes i experiències fantàstiques que estan per arribar. Segur que us anirà molt bé i gaudireu molt aprenent coses noves cada dia.

Felicitats per tot l’esforç, constància i dedicació que heu tingut durant aquests cursos per aconseguir ser les persones que sou.

Us desitgem molta sort i que la felicitat us acompanyi al llarg del vostre camí.

Mil desitjos de retrobament per al curs següent.

Bon estiu!

 


L’hort de 5è

Aquest any hem estrenat l’hort de l’escola nova. A 5è, a l’hora de coneixement del medi, hem treballat molt el projecte de l’hort. Vam decidir que plantar, com i quan calia fer-ho, hem regat constantment, hem fet controls de plagues i l’hem vigilat cada dia fins que ha arribat el moment de recollir els fruits de la nostra feina.

Quina emoció!

DONEM LA BENVINGUDA A L’ESTIU, P3 i P4

Hola famílies!
El dilluns 21 de juny ha arribat l’estiu! I és per això que els nens i nenes de P3 i P4 hem celebrat l’arribada d’aquesta calorosa estació jugant amb diferents propostes relacionades amb la platja: aigua, sorra, animals marins, petxines, etc.
També hem fet una manualitat experimentant amb l’aigua.
Hem gaudit d’allò més!


Benvingut estiu, activitat de P5

El dia 21 de juny celebrem l’arribada de l’estiu fent una activitat relacionada amb l’aigua.
Durant una bona estona hem gaudit jugant a diferents jocs d’aigua i també ens hem refrescat d’aquesta calor que ja tenim aquí.
Un matí ple d’emocions i sobretot molta, molta diversió.


A 4T EXPERIMENTEM!

Des de l’àrea de coneixement del medi natural, va sorgir la proposta de fer experiments, així que al llarg del curs n’hem realitzat de tot tipus.

Una activitat motivadora, ja que a partir de l’experimentació l’alumnat ha pogut descobrir, manipular i provar amb la pròpia experiència si una hipòtesi és vàlida. Això ha permès adquirir aprenentatges més significatius.

 

Sortida als voltants dels Cérvols i les Mairetes

Els Cérvols i les Marietes de P3 aquesta setmana hem realitzat una sortida pel voltant de la nostra escola, per tal d’ acomiadar-nos de la primavera, ja que valorem la importància de conèixer el nostre entorn més proper de forma progressiva i per proporcionar-los el major nombre d’experiències en contextos reals i afavorir així aprenentatges funcionals.
Durant la passejada vam anar observant la natura que ens envolta, cercant vida entre les flors i les plantes que vam anar trobant, posant nom als petits insectes i observant la multitud de colors que omplen la primavera.
Quan vam arribar al parc, vam escoltar de nou el conte que ens ha fet de fil conductor durant aquest darrer trimestre i que tant i tant ens agrada: “Llavors”.
Després d’una conversa per fer un buidatge d’informació de tot el que havíem descobert, vam plasmar en un paper les nostres sensacions: vam dibuixar la primavera!