TOT ANIRÀ BÉ !

Tasques per a fer a casa  aquests dies que no podem sortir

En aquest enllaç trobareu tot un seguit de tasques i propostes per poder fer a casa aquests dies que hem d’estar sense poder anar a l’Escola.  Són propostes molt variades i divertides. Cada dia anirem afegint noves activitats. Esteu atents a la web!

Treballem la Coeducació a CI

L’alumnat de CI, la darrera setmana de febrer, al igual que els altres cicles, vam dur a terme unes activitats en l’entorn de la coeducació.Des de la Biblioteca Pública del poble ens van fer el préstec d’aquests contes. A l’aula, després d’haver- los explicat, varem fer una petita reflexió sobre les històries i d’aquesta manera poder parlar-ne obertament trencant amb estereotips.Una altra manera de treballar la coeducació és relacionar-ho amb els oficis. Hi ha professions d’home i professions de dona? Tot fomentant la igualtat d’oportunitats.

La coeducació no significa donar una rellevància a les nenes o als nens, si no les mateixes oportunitats.La veritable coeducació és aquella en la qual es presta la mateixa atenció, es donen els mateixos missatges, es tenen les mateixes expectatives i es donen les mateixes oportunitats a tothom sense distinció de sexe.

Speaking about animals a CI

 

A l’aula d’anglès practiquem la part oral fent una descripció dels animals que hem treballat davant dels nostres companys i companyes.

Tot i la vergonya que ens fa ens anem sortint!!!

 

 


Suport a la campanya per la compra d’una impressora 3D per fer mascaretes

Benvolgudes famílies, desitgem que tots vosaltres esteu bé.

Des de les associacions Joves El Coc, Club Esportiu Rocko i Quedem Almenar han posat en marxa una iniciativa per poder comprar una impressora 3D i fer mascaretes. Volen ajudar en aquesta crisi i facilitar que els professionals puguin fer la seva feina de la manera més correcta i segura possible.

L’Escola d’Almenar col·labora amb aquesta campanya fent difusió a través dels seus canals de comunicació.

Us adjuntem la informació i el link per si us animeu a  participar en aquesta iniciativa.

https://www.gofundme.com/f/compra-impresora-3d-almenar-i-rodalids?utm_source=customer&utm_medium=copy_link&utm_campaign=p_cf+share-flow-1

Moltes gràcies ️

PERQUÈ L’ AIGUA APAGA EL FOC? Experimentem a P4

Partim d’un pregunta motivadora, d’un repte. I en una conversa col•lectiva fem una pluja d’ idees sobre els coneixements previs que tenim sobre el tema. Arrel d’ aquesta pregunta els nens i nenes de P-4 van dir allò que sabien sobre el foc, l’agua, els incendis i els bombers:

– Els bombers apaguen el foc amb aigua
– També ho fan amb els extintors
– L’aigua apaga el foc perquè és més forta que el foc
– Apaguem el foc amb l’ aigua de les mànegues
– L’aigua apaga el foc perquè és freda i el foc és calent…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després de la conversa els animem a fer un experiment, que passarà si barregem aquest colors? Alguns ho tenen clar.
Ara ja sabem que hi ha colors càlids i es diuen així perquè recorden al foc.

ROIG + GROC = TARONJA.

 

 

 


HORARI PELS DIES QUE HEM D’ESTAR-NOS A CASA

Benvolgudes famílies,

Com de ben segur ja sabeu, les dates previstes de confinament s’han allargat sense una data certa de retorn a la normalitat.

L’equip de mestres continuem treballant fent avaluacions, preparant noves activitats i sobretot pensant tot un seguit de tasques per acompanyar al nostre alumnat en aquests moments.

Pensem que per als infants és important treballar una estona cada dia per no perdre l’hàbit. És important mantenir rutines perquè així s’allibera el cervell d’estar pensant constantment què farem. Cada família sap com són els seus fills/es i sap què els va millor, però cal establir rutines engrescadores amb moments de concentració, de lleure, de descans, de moviment i sobre tot rutines que els ajudin a estar bé emocionalment.

Per si us és d’ utilitat, l’escola ha preparat una proposta d’horari  amb estones de treball, de joc, de compartir tasques a casa…

SECOND YEAR STUDENTS HAVE DISSECTED A “VERAT” AND AN OCTOPUS

L’alumnat de segon aprenen què és un vertebrat. No ho hem estudiat o llegit, sinó que ho hem examinat, l’hem tocat, olorat, vist… i fins i tot hem descobert com es diuen les seves parts en anglès. Vam disseccionar un peix i vam descobrir que té espines, i que per això, és vertebrat. Aprofitant la motivació que es va despertar en els nens i nenes, cadascú va dibuixar el seu peix i va escriure les diferents parts en anglès, fins i tot, li van posar nom.
D’altra banda, hem descobert que el pop no és un peix, no és vertebrat i per tant, és un altre animal marí diferent (invertebrat) i no podem dir-li peix.
Ens ha fet molta gràcia comparar els ulls dels dos animals, poder veure el cor triangular del Verat, les brànquies (hem buscat molta estona els pulmons i no en tenen!), podem dir que tenen orificis nasals, la llengua era molt dura i les dents punxegudes. A més a més, hem vist el detall d’alguna de les parts a la lupa binocular.
En definitiva, hem viscut l’experiència de manera interdisciplinar, conjugant l’àrea de medi amb l’àrea d’anglès i l’art.

Ha estat una experiència molt divertida! We really enjoyed the experience!

 

PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ .   CURS 2020-2021

DEGUT AL TANCAMENT DELS CENTRES PEL COVID-19

Amb motiu de la publicació del Reial Decret 463/2020, pel qual es declara l’estat d’alarma, queden suspeses totes les gestions administratives des de la seva entrada en vigor, el proppassat 14 de març. Això comporta que els processos administratius i els terminis queden anul·lats o ajornats. De facto, això suposa, entre altres coses, que:

  • Queda aturat el procés de preinscripció, per la qual cosa, de moment no podem fer cap actuació. La difusió de l’oferta, prevista , s’ajorna.

Esperem a rebre noves informacions. El Departament prendrà en el seu moment la decisió que més faciliti la represa del procés amb garanties.

 

Es poden matricular al primer curs de segon cicle d’educació infantil els infants que compleixen 3 anys el 2020.

S’han de matricular a l’educació primària els nens que han de canviar de centre el proper curs.

Presentació de sol·licituds: Restem a l’espera de saber les noves dates del procés de preinscripció.

DOCUMENTS QUE CAL PRESENTAR: (Fotocòpies)

  • LLIBRE DE FAMÍLIA (matrimoni i fill/a)
  • TARGETA SANITÀRIA (on hi figuri el fill/a)
  • CARNET DE VACUNACIONS (del fill/a)
  • DNI PARE i MARE (davant i darrera en un mateix full)
  • DNI ALUMNE o ALUMNA (si en té, no és obligatori)
  • CARNET FAMÍLIA NOMBROSA (de tots els membres en un mateix full)
  • 1 FOTO (tipus carnet)

Si l’adreça no figura correctament al DNI: CERTIFICAT CONVIVÈNCIA – EMPADRONAMENT (Ajuntament)

Per formalitzar la matrícula és imprescindible comunicar un correu electrònic de contacte.

Documents que facilita el centre

FULL AUTORITZACIÓ IMATGES I SORTIDES

CARTA DE COMPROMÍS

FULL MATRICULACIÓ

On presentar la sol·licitud?

• Al centre escolar demanat en primera opció.
• Es pot iniciar el tràmit de presentació de la sol·licitud a través d’internet  a la web www.gencat.cat/preinscripcio.

(Atenció, cal presentar personalment al centre escolar la documentació acreditativa dins del termini del procés i signar la sol·licitud)

Més informació a la web de la Generalitat de Catalunya

Construïm una depuradora a Cicle superior

Després de la visita a la depuradora d’Almenar, l’alumnat de cicle superior va realitzar una activitat pràctica construint una depuradora casolana.
D’aquesta manera, vam observar la funció dels diferents elements que intervenen en la depuració de l’aigua bruta:
– Les pedres grans recullen els materials sòlids més grossos.
-Les pedres petites i grava extreuen els elements més petits.
-Finalment, el cotó s’encarrega de filtrar les micropartícules i deixa l’aigua neta.


SEGON DEIXA VOLAR ELS SEUS DESITJOS

Des de la classe d’educació en valors, hem treballat les emocions. Moltes vegades no ens atrevim a dir tot el que sentim: per vergonya, per por… però qui no ha sentit a dir que si diem els nostres desitjos en veu alta no es compliran?
Bé, no cal dir-los si no es vol però es poden deixar per escrit, i això és el que vam treballar… Cadascú va escriure el seu secret i desig més íntim i després els vam deixar volar perquè vam acordar que tot i que no els diguéssim en veu alta, treballaríem de valent per aconseguir-los.

 

 

 

  

TREBALLEM LA SIMETRIA A PRIMER

L’alumnat de primer, durant els darrers dies, vam estar treballant “La simetria”.

Entre tots i totes vam estar parlant del que creiem que era la simetria.

Seguidament vam  buscar objectes del nostre entorn o elements simètrics.  Vam veure que el nostre cos ho podia ser, com per exemple la cara.  Si ens dibuixéssim una línia enmig veuríem que cada part és igual.  Vam dir que aquesta línia és diu EIX DE SIMETRIA.

Per entendre millor aquest concepte vam fer un experiment amb pintura.  Vam doblegar un paper per la meitat i així fer l’eix de simetria.  Després amb la pintura vam fer un dibuix en una banda del paper . Seguidament vam doblegar el paper de nou i al tornar-lo a obrir…. va quedar imprès a l’altra banda del paper exactament igual!


CONEIXEM EL MAKEY MAKEY A 3r

 

Dins de l’espai de robòtica els  alumnes de 3r han pogut experimentar amb el makey makey. Es tracta d’una placa electrònica amb un cable USB que es connecta a l’ordinador i per mitjà d’unes pinces de cocodril et permet convertir qualsevol objecte quotidià en un teclat, potenciant la creativitat, la imaginació i el disseny.

 

 


EQUINOCCCI DE PRIMAVERA

L’equinocci és cadascun dels dos moments de l’any en què el sol passa l’equador celeste. Durant els equinoccis, la nit i el dia tenen la mateixa durada en tot el món, llevat en els pols. La paraula equinocci ve del llatí aequinoctium i significa “igualació amb la nit”.
Si us toca el sol al balcó o entra per la finestra, també podeu fer l’experiment des de casa. Poseu una cadira o un pal d’escombra i cada hora aneu mesurant i marcant l’ombra. Al final del dia, unint tots els punts, ens apareixerà una línia …?

Si ho feu podeu enviar-nos les fotos al correu de l’escola i les penjarem a la web i a Telegram.

 

 

Fotos de l’equinocci de primavera del curs passat.


FOTOS DE  L’EQUINOCCI DE PRIMAVERA D’AQUEST CURS.

Les mestres  tenien preparat una activitat per treballar l’equinocci de primavera. Com no ha estat possible fer-ho tots junts a l’escola, l’hem fet a casa i us volem mostrat el resultat.

,

 

Aprofitem per recomanar-vos aquest vídeo de ciències amb experiments molt fàcils i molt divertits

L’alumnat de 4t va a gravar a la ràdio

 

El passat 27 de febrer els nens i nenes de 4rt de primària van anar a la ràdio per gravar els poemes que van participar en el concurs de lectura en veu alta. Els nostres representants ho van fer d’allò més bé, però malauradament no van aconseguir guanyar el primer premi. Tot i així des de l’escola els felicitem i els engresquem a que continuïn llegint. Especialment aquests dies, segur que llegir en veu alta pels pares i els germans més petits farà que aquests dies es passin millor.

 

 

 

 

 

A primer escrivim un missatge secret amb tinta invisible

 

L’alumnat de primer seguint unes instruccions del llibre de català, vam escriure un missatge secret amb tinta invisible. Primer amb una cera blanca vam escriure o dibuixar el que volíem i després amb aquarel·les vam pintar a sobre del missatge. El resultat va ser fantàstic!!

Vam poder veure tot el que havíem escrit o dibuixat. Ens ho vam passar molt bé!!!

 


ENS MENGEM LA GEOMETRIA A P4

Tot va començar quan ens vam adonar que una galeta tenia forma de cilindre, els altres nens es van animar a buscar formes en els seus esmorzars.
– els vam classificar
-vam haver de resoldre algun problema
– i finalment vam organitzar un pícnic en tres grups: els que esmorzaven cilindres, els que menjaven esferes i els que tenien prismes!

 

 

 


FOTOGRAFIEM COSOS GEOMÈTICS AMB LES TÀBLETS A P4

 

Sabeu, el nostre entorn està ple de cilindres, prismes, esferes… !!

 

 

 

 

 


LA GEOMETRIA ESTÀ A TOT ARREU!

Ens ho hem passat molt bé buscant cossos geomètrics en edificis i fent les nostres construccions.

                             

  

DESCOBRIM I TREBALLEM ELS COSSOS GEOMÈTRICS A P-4

Juguem lliurement, ja que aquest joc afavoreix i proporciona els mitjans necessaris per resoldre els problemes que es puguin presentar.

 

 

 


Demanem als nens classificar els objectes, segons forma, característiques…
Entre tots revisem i obrim una conversa: perquè els hem classificat així?

Ja podem donar noms als cossos i parlar de quines són les seves característiques! Rodolen, s’ apilen, costats plans, corbs…