Sortides i Colònies

Sortides

El nostre centre té programades sortides i visites durant tot el curs. Creiem que l’aprenentatge ha de ser actiu, vivencial i engrescador; per tot això donem molta importància a les sortides escolars. L’objectiu d’aquestes sortides, a més de conèixer l’entorn, està sempre relacionat amb el currículum corresponent a cada curs. La realitat que ens envolta ens proporciona els elements complementaris a la tasca educativa diària i moltes vegades és el punt de partida a l’hora de desenvolupar els projectes programats o unitats de programació.

Les sortides serveixen per a que els/les nostres alumnes sàpiguen estar en els llocs, ja sigui en un teatre, enmig de la natura, visitant un museu o escoltant una audició.

A cada curs, com a mínim es realitzen 2 sortides d’un dia de durada i varies més que poden ser en franja de matí o tarda. Es fan tant a Mataró com a fora.

Colònies

Les colònies escolars són una experiència educativa que permet als infants aprendre a conviure amb els companys/es i mestres, a ser autònoms i a desenvolupar valors molt significatius, tot reforçant la cohesió del grup-classe. També són una eina educativa que posa a disponibilitat dels i les mestres un espai on promoure la curiositat innata dels infants, la descoberta naturalística i l’aproximació científica. Les colònies reforcen, per tant, totes les àrees curriculars del treball a l’aula i ajuden a reforçar el projecte educatiu.

Cada any és una experiència inoblidable, única i emocionant, on es fan coses diferents: conèixer el follet del bosc, fer activitats d’aventura, cuinar, fer de grangers, descobrir diferents personatges, fer colònia… Fins arribar a 6è que es fa un increïble viatge d’una setmana a Granada!!

A la nostra escola anem de colònies tots els cursos:

CURS
CASA
POBLACIÓ
DATES
ED. Infantil Can Ribas de Montbui Bigues i Riells 17-18 de març
1r Les Orenetes Borrassà 17 – 19 març
2n Les Orenetes Borrassà 17 – 19 març
3r Can Bajona Clariana de Cardener 17 – 19 març
4t Can Bajona Clariana de Cardener 17 – 19 març
Can Putxet Sant Celoni 15 – 17 de març
Huerto Alegre Granada 31 maig – 4 juny

Colònies de Cicle Inicial 2020 – “Les Orenetes” from Grup de 2n de l’Escola Rocafonda on Vimeo.