Som una escola que té per objectiu el desenvolupament integral dels nostres alumnes, oferint interaccions de qualitat als nostres infants, acompanyant-los en el seu procés d’aprenentatge, provocant-los l’interès per aprendre, empoderant-los amb les eines i recursos necessaris per desenvolupar la seva autonomia, la creativitat i el pensament crític a fi que siguin ciutadans competents, responsables, compromesos i actius envers la societat.

📖El nostre Projecte Educatiu

👥Trets d'identitat

▶Més informació

📚 ELS NOSTRES PROJECTES!

A l’Escola Rocafonda treballem per integrar el desenvolupament de les capacitats personals, socials i d’aprenentatge en un marc tecnològic corresponent al present i futur dels alumnes. Per fer-ho, comptem amb la col·laboració i aliança de la Universitat TecnoCampus de Mataró, que serà la institució d’excel·lència que ens acompanyarà al llarg dels propers anys. Els projectes innovadors es convertiran en eixos de l’educació a l’escola.
📽Projecte Magnet: Escola Rocafonda i Tecnocampus

📖Magnet- Escola Rocafonda

➡Més informació sobre el Programa Magnet

Som conscients que la tria d’escola és un moment molt important i que genera molts dubtes i preguntes, sobretot en els moments actuals. És per això que, fins arribar al període de preinscripció, us anirem penjant diferents vídeos, activitats i informacions, les quals desitgem que us siguin d’utilitat per a apropar-vos una mica més a la nostra escola i al nostre projecte educatiu.

Més informació

🗣💬 Resolem dubtes

🏃Recorregut ràpid per l'escola

😍Què t'agrada de l'escola?

📹Tastet dels nostres projectes

Com a escola, ens agrada i considerem que és molt important poder participar en diferents seminaris, concursos i jornades educatives. Al mateix temps que és interessant poder donar el nostre punt de vista en diferents articles relacionats amb l’educació. És per això que hem creat aquest apartat, on podreu veure de quina manera participem.

🗣Participació en Jornades, seminaris i concursos

📡 Mitjans de comunicació

Vine a conèixer la nostra escola!!

Presencialment:

DIVENDRES 5 I 12 DE MARÇ a les 17:15 o

DIUMENGE 7 DE MARÇ a les 10:30, 11:15 o 12h,

amb cita prèvia:

📱 telèfon 93. 790.37.51

💻correu electrònic a8034746@xtec.cat

omplint el📝 formulari

Correu electrònic de l’escola: a8034746@xtec.cat               

Telèfon: 93.790.37.51

Mòbil: 639.41.11.81

📖Magnet – Escola Rocafonda

▶Més informació de les preinscripcions-21-22

Entrevistem antics alumnes 2

Valors com “feminisme i treball en equip”, “que hi ha moltes famílies diferents”, “el respecte dels uns pels altres”, “solidaritat”, “responsabilitat”… són alguns dels valors que han après la @belolid, @bballestin,@TheVilchezLab,@Esparrell1975, @laiam2, del seu pas per l’@escolaRocafonda

El bosc de l’escola

Sabeu que a l’@escolaRocafonda tenim un petit bosc? en ell, els alumnes són els promotors, els actors principals, els activadors del seu propi aprenentatge. Volem que els entorns facilitin el treball cooperatiu, el treball amb els altres, que promoguin l’experimentació, el descobriment, el plantejament d’hipòtesis i la comprovació d’aquestes.

Els nostres trets d’identitat

A l’@escolaRocafonda, als alumnes, els presentem preguntes, els guiem, insinuem, donem petites pistes… Ja que a través de la tasca educativa de cada dia, volem que sàpiguen buscar on trobar les respostes, que puguin relacionar, interactuar, investigar, confrontar, demanar ajut a persones més expertes, que respectin les opinions de tothom, que siguin crítics, que valorin l’esforç i que no es rendeixin fàcilment, per tal de que vagin construint el seu propi aprenentatge.

Taller eines digitals 4tA

Quines aplicacions google podem fem servir?? Coneixem el classroom, el drive i el gmail..  Avui els alumnes de 4t estem fent un taller d’assesorament google realitzat @edukemnos.
Estem descubrint el Jamboard, dibuixos amb el google i molt més. Gràcies al #POEFA

El pati d’infantil

El pati de l’escola és un espai de joc, de moviment, de relacions, de descobriments, experiments…En definitiva; el pati és un espai d’aprenentatge. #educacioinfantil #patiescolar #aprenentatge #joclliure

Entrevistem antics alumnes

🎥Els alumnes de P5 han estat treballant  “les entrevistes” i han fet preguntes a antics alumnes sobre la seva vivència a l’escola. Algunes de les respostes de la @belolid, @bballestin,@TheVilchezLab,@Esparrell1975, @laiam2, entre d’altres han estat:”l’escola era com una segona casa”, “tinc el record de que era un lloc molt gran”, “recordo molt les colònies i les sortides”, “un record molt bonic són les danses i la música”, … Moltes gràcies!!

 

Música a l’escola

L’educació musical juga un paper fonamental a la formació integral dels infants: amplia la seva capacitat de percepció auditiva, afavoreix l’expressió de sentiments i emocions, estimula la creativitat, els ajuda a gaudir de l’entorn sonor i de la cultura musical, és una eina per a treballar el coneixement i domini corporal, fins i tot pot ser un instrument per a millorar la timidesa o la capacitat de concentració i relaxació. És per això que a l’@escolaRocafonda li donem molta importància tot participant en diferents programes com són L’escola orquestral de Mataró, el programa flabiols a l’escola, cantània, la Clika, fem dansa, i un llarg etc.

Taller de robòtica

Amb micro:bits i scratch es poden arribar a fer coses fantàstiques!!! Gràcies al programa #POEFA i dels grans professionals d’@EDUKEMNOS
@aliancesmagnet @educaciocat @EducacioMataro @culturadigicat @SSTTMVO @sseifp @mem_educatiu

Taller de modelatge

Avui, en el taller de modelatge, els alumnes han gaudit moltíssim tot manipulant i creant amb el fang.

Psicomotricitat

Entenem la psicomotricitat com les estretes relacions que existeixen entre el cos, les emocions i el pensament. Existint una permanent relació entre unes i altres. A l’@escolaRocafonda la practica psicomotriu es basa en la metodologia de Bernard Aucouturier, on es valora que el joc espontani de l’infant proporciona una unió permanent entre les sensacions de la tonicitat, de les emocions i del pensament inconscient. El joc dóna seguretat a l’infant i li permet posar-se en relació amb ell/ella mateix/xa i el món exterior.

Taller de construcció

A partir del taller de construcció es desenvolupen les habilitats motrius, però també permet afavorir l’adquisició de conceptes relacionats amb la visió espacial, el tamany, la mesura, les formes… Però sobretot, és un estona en que s’afavoreix compartir el joc amb els companys/es, les relacions socials, el treball en equip, i la participació vers un objectiu comú!

Bosquet de l’escola

Avui els alumnes de segon hem fet pati al bosquet i com que ahir va ploure hem trobat un munt de cargols de totes les mides. Hem trobat dos cargols que estaven enganxats i volíem saber per què. Després de buscar informació hem arribat a la conclusió que potser s’estaven reproduint. Els nens i nenes volien veure si feien ous i hem creat un terrari amb les condicions idònies pels nostres cargols. Els podrem observar i veure com evolucionen!
Estem molt emocionats!

Taller eines digitals

Drive, jamboard, dibuixos, formularis… Tot de possibilitats que ens dóna l’entorn Google i que a través del taller amb la Montse Guiral d’@edukamnos practiquem i posem en pràctica. #POEFA

El treball per racons

El treball per racons és una forma d’organització que permet a l‘alumnat el desenvolupament d’hàbits elementals de treball i afavoreix la seva autonomia. A més, aquesta metodologia implica que l’aprenentatge sigui significatiu i funcional, és a dir, l’infant ha de participar activament en la construcció del seu aprenentatge i adquirir un major protagonisme. És per això que a l’@escolaRocafonda fem racons de P3 fins a 6è, afavorint l’aprenentatge entre iguals de manera cooperativa, la responsabilitat i la iniciativa personal de tot l’alumnat.

Dia de les llengües maternes

🗣El dia 21 de febrer és el dia de les llengües maternes. A l’escola ho hem volgut celebrar fent un petit tastet de paraules, contes i cançons en les llengües de les nostres famílies! Ha estat fantàstic compartir-ho entre tots i totes! #DiaDeLaLlenguaMaterna

Mediació i convivència

Els valors i les emocions són la base de l’educació de qualsevol persona, i a l’escola no els deixem de banda ni els treballem només el dia del DENIP. En el dia a dia i d’una manera transversal, el treball de les emocions i dels valors de convivència es reflecteix en les activitats i en les actituds que formen part del bon clima escolar del centre. A partir del racó de la Pau, de les assemblees, de la mediació entre iguals, tutories, debats,… aprenem que és important expressar les nostres opinions, escoltar les dels altres, argumentar el que pensem, posicionar-nos, dialogar. Tot de forma respectuosa i acceptant el que diuen els altres.