Racó de construcció de 4t, molt més que jugar

El racó de construcció pot  ajudar a  desenvolupar  amb les diferents propostes  els següents aspectes:

  1. Ajuda per desenvolupar habilitats matemàtiques:ja que en múltiples ocasions necessiten fraccionar i comptar les peces que necessites per reconstruir la figura que volen crear.
  2. Proporciona consciència espacial:jugar amb els blocs implica saber utilitzar correctament l’espai. Adquireixen destresa per distribuir-correcta i simètricament per tal d’aconseguir una figura proporcionada.
  3. Enforteix el raonament: quan tens  o tenen en ment una figura o circuït ha o han de planificar correctament totes les accions  per aconseguir el teu objectiu. Quan el nen no veu clara la seva construcció, necessita trobar una solució perquè la figura quedi tal com estava esperant.
  4. Augmenten la creativitat:poden  construir fins on arribi la teva imaginació, des de cotxes, castells, edificis, els seus personatges o animals favorits o fins i tot,  les teves pròpies creacions.
  5. Milloren la concentració: per armar les construccions que anhelen requereix d’una gran concentració.
  6. Augmenta la seguretat en un mateix:quan tens el repte de construir una figura necessites confiar en les teves habilitats i, un cop construït, demostres que amb paciència i perseverança pots aconseguir tot el que et proposis.
  7. Tenen una característica emocionalque no hem d’oblidar, ja que ajuda a sortir de la rutina i l’estrès que suposen les obligacions . Els ajuda a calmar l’ansietat relaxant la ment i  a omplir-la de pensaments i energies positives.
  8. Milloren la motricitat fina l’utilitzar els dits per armar les construccions que han imaginat.
  9. Augmenten la sociabilitat els animen a fer construccions grupals, fomentant d’aquesta manera el treball en equip i millorant les habilitats socials dels infants.

Aqui pots veure totes les fotos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>