Premis i guardons.

GUANYADORS DEL PREMI BALDIRI REIXAC 2014-2015.

L’escola Font del Roure ha guanyat un dels 12 XXXVII Premis Baldiri Reixac atorgats a escoles de Catalunya d’entre 307 candidatures. Aquests premis són convocats per la Fundació Lluís Carulla amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya.

“Són premiades la qualitat global i la catalanitat, en llengua i continguts, de les escoles, concretades en un projecte educatiu i lingüístic que s’estigui aplicant i que assoleixi un ús elevat de la llengua entre l’alumnat i el professorat, tant en l’activitat acadèmica com en la

comunicació informal. Es valora igualment l’activitat educativa amb referència a la identitat que, a més de la llengua i la cultura pròpies, manifesti voluntat integradora en el marc d’una societat democràtica”.

Pel fet de ser una escola que porta a terme l’aplicació d’un projecte lingüístic integrador i que participa en diverses efemèrides culturals, per exemple l’any Joana Raspall, tot implicant-hi el conjunt de la comunitat educativa i organitzant moltes activitats per tal de sensibilitzar i promoure l’expressió poètica dels infants. També en reconeixement al foment de la creativitat en l’educació musical i plàstica, reflectides en l’ambientació i en les activitats del dia a dia del centre.

La Molt Honorable Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya Sra. Irene Rigau farà l’entrega del premi el proper 3/06/15 al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Ahir vàrem rebre el premi Baldiri i Reixac al Palau de Pedralbes de Barcelona. A l’acte hi vam assistir una representació del claustre de l’escola i ens van acompanyar l’Il·lustrissim Sr. Xavier Boquete (Alcalde de Masquefa), el Sr. Albert Ramírez (el nostre inspector) i la Sra. Núria Esquivel (Directora de l’EAP de l’Anoia).

L’acte va ser presidit pel Dr. Joan Mateo (Secretari de polítiques educatives del Departament d’Ensenyament), l’acompanyaven a la taula la Sra. Montserrat Carulla (Presidenta de la Fundació Carulla), el Dr. Josep A. Planell (Rector de la Universitat Oberta de Catalunya) i el sociolingüista Sr. F. Xavier Vila el qual va fer algunes reflexions sobre els usos lingüístics en el món escolar.

La lectura del veredicte va anar a càrrec del Sr. Josep Gonzàlez-Agàpito. Varem recollir el premi la Sra. Teresa Alcantara (Directora de l’escola Font del Roure), Xavi Solé (Cap d’estudis del centre) i les dues mestres que varen presentar la maquetació del treball realitzat al centre, Laia Vallhonrat i la Elisabet Barco.

A l’acte es va destacar la importància de la creativitat dels centres en els moments actuals i el treball per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana.

Els darrers dies hem rebut un seguit de felicitacions que ens omplen de goig i satisfacció. Per citar-ne algunes:
“La meva més sincera enhorabona per aquest premi tan merescut. La trajectòria de l’Escola Font del Roure és tot un referent pedagògic i un orgull per al nostre país.” Carme Arenas (Presidenta del PEN català).
També l’entorn de la Joana Raspall s’ha felicitat per aquest premi i tant la filla de la Joana, la Sra. Imma Cauhé Raspall com la Sra. Muntsa Fernandez (membre de l’Eixam d’amics de la Joana Raspall) ens han fet arribar les seves felicitacions.

 

 

GUANYADORS DEL CONCURS DEL CLUB SUPER3 FISH&CHIPS (GENER 2015).

Els alumnes de cicle superior de l’escola han guanyat el concurs del club super3 “Fish & Chips” demostrant un excel·lent domini de la llengua anglesa i el que és més important, donant una immillorable imatge de comportament, saber fer i saber estar. Moltes felicitats a aquest meravellosos alumnes i moltes felicitats a totes les famílies!!

GUANYADORS DEL PREMI PISSIGANYA DE POESIA INFANTIL I JUVENIL.

Avui hem tingut una gran alegria!! una alumna del nostre centre ha guanyat un premi del 2n concurs de poesia infantil Pissiganya!! Felicitats Alejandra!!

Obra guanyadora del premi pissiganya.pdf

VEREDICTE

GUANYADORS DEL CONCURS PICASO EN LLETRA DEL MUSEU PICASO I LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA.

L’Eva González de 5ÈA ha estat guanyadora del concurs “Picasso en LletrA” dins la Modalitat C) Júnior. Hi haurà dos premis per a nens i nenes d’entre 8 i 11 anys: un en català i l’altre en castellà. Ens afegim a l’Any Joana Raspall i proposem l’elaboració d’un haikú als nens i nenes d’entre 8 i 11 anys.

El concurs ha estat convocat pel museu Picasso de Barcelona juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya, i amb un jurat d’excepció: El jurat està integrat Mercè Ibarz (escriptora i professora de la UPF), Màrius Serra (escriptor), Bernardo Laniado-Romero (director del Museu Picasso), Anna Guarro (Museu Picasso) i Teresa Fèrriz Roure (UOC). Joana Raspall és jurat honorífic.

haikú5èa2_cs.pdf by fontroure


Tots els textos premiats es publicaran en un llibre digital sota la llicència Creative Commons.

MOLTES FELICITATS!!!

GUANYADORS DEL CONCURS RNE4 “SENTITS EN 2 MINUTS”.

falca marato radio 09

podcast.gif
TERCER PREMI VOTACIÓ POPULAR: CEIP FONT DEL ROURE (EM SENTIRAN)

El programa L’altra ràdio a l’escola amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat i Podcatalà han rebut més d’un centenar de treballs, de 28 centres educatius, en la primera edició del concurs Sentits en 2 minuts, l’objectiu del qual era fomentar la creativitat i l’originalitat del llenguatge radiofònic entre els petits i joves. La convocatòria demanava una peça radiofònica original, de dos minuts, amb els sentits com a temàtica.

S’han rebut 127 treballs, procedents de 22 localitats catalanes. Han participat 29 centres educatius: 17 d’Educació infantil i primària i 13 d’Educació secundària –un centre ha presentat treballs a les dues categories. En la categoria lliure, reservades a les persones individuals que hi han volgut participar, s’hi han presentat 8 peces. En la d’Educació infantil i primària, 65, i en la de secundària, 54 peces. Totes les creacions presentades es poden escoltar a la pàgina web www.xtec.cat/sentitsen2minuts. Una tria de les peces presentades s’emetrà dins del programa L’altra ràdio a l’escola, de Ràdio 4, els mesos de març i abril de 2009. Els oïents podran votar pels podcasts presentats al web www.podcatala.org fins el dia 26 d’abril de 2009.

El jurat, que concedirà tres premis per a cada categoria, està format per vuit reconeguts professionals relacionats amb el món de la ràdio, Internet i l’ensenyament.

La primera setmana del mes de maig de 2009, el jurat farà públic el seu veredicte que difondrà des de les pàgines web de la convocatòria (www.podcatala.org, www.xtec.cat/sentitsen2minuts i www.altraradio.cat) i en l’edició del 9 i 10 de maig de 2009 del programa “L’altra ràdio a l’escola”, de Ràdio 4. Aquest programa especial de lliurament de premis es farà el dijous 7 de maig de 2009 al Caixafòrum de la ciutat de Barcelona.

El nostre centre ha estat sel·leccionat com un dels guanyadors de la categoria infantil i primària i ens conviden a un mestre i dos alumnes que hagin participat al projecte a l’entrega de premis del dia 7 de maig de 2009.

foto0166.jpg

foto0167.jpg

foto0168.jpg